ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Χωρίς κανένα πρόβλημα διεξήχθησαν οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, στο νομό της Ξάνθης. Η διαδικασία κύλησε ομαλά σχεδόν σε όλα τα εκλογικά τμήματα, εκτός από την Κοτύλη και τις Θέρμες όπου παρουσιάστηκαν κάποια μικροπροβλήματα, που όμως ξεπεράστηκαν πολύ γρήγορα.

Χωρίς κανένα πρόβλημα διεξήχθησαν οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, στο νομό της Ξάνθης.


Η διαδικασία κύλησε ομαλά σχεδόν σε όλα τα εκλογικά τμήματα, εκτός από την Κοτύλη και τις Θέρμες όπου παρουσιάστηκαν κάποια μικροπροβλήματα, που όμως ξεπεράστηκαν πολύ γρήγορα.


Μετά τις οκτώ που έκλεισαν οι κάλπες, οι εφορευτικές επιτροπές με φαξ απέστειλαν τα αποτελέσματα στην Επιτροπή Τήρησης του Καταστατικού.


Πάντως μέχρι χθες το πρωί στα γραφεία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης οι εφορευτικές επιτροπές πήγαιναν αποτελέσματα.


Όσο για την προσέλευση του κόσμου, εντυπωσιακή ήταν και στην Ξάνθη. Περίπου επτά χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ προσήλθαν για την εκλογή του προέδρου του κόμματος.


Ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρωσε το 54,81%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος το 41,51% και ο Κώστας Σκανδαλίδης το 3,67%.



Στο νομό Ξάνθης κερδισμένοι, βγήκαν τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο και Ευάγγελος Βενιζέλος.


Μπορεί στα συγκεντρωτικά , επί του συνόλου στο νομό, τα πρωτεία να τα πήρε ο εκ νέου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ωστόσο στην πόλη της Ξάνθης όπως και στους δήμους Αβδήρων, Βιστωνίδας και Σταυρούπολης φανερή ήταν η κυριαρχία του Ευάγγελου Βενιζέλου.


Όσο  για τα οριστικά αποτελέσματα στο νομό της εσωκομματικής αυτής εκλογικής διαδικασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν ως εξής, ψήφισαν 6.805 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ με το Γιώργο Παπανδρέου να συγκεντρώνει το 54,81%,  τον Ευάγγελο Βενιζέλο το 41,51% και τον Κώστα Σκανδαλίδη το 3,67%.




ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ


Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία και με καταμετρημένο περίπου το 50% των ψήφων, ο Γ.Παπανδρέου εξασφαλίζει 55,86%, ο Ευ.Βενιζέλος 38,09% και ο Κ.Σκανδαλίδης 5,9%.


Η συμμετοχή, συνολικά, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εκτιμάται πάνω από 900.000 πολίτες έριξαν την ψήφο τους στις “πράσινες κάλπες”.


Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός έστειλε ευχετήρια κάρτα στον Γιώργο Παπανδρέου με συγχαρητήρια, αλλά και την προσδοκία να υπάρξει στενότερη συνεργασία για το καλό του τόπου.  


Σχετικά Άρθρα

Back to top button