Δεν τελειώνει το μαρτύριο της Ξάνθης

Μέχρι και χθες, οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης έλεγαν πως εδώ και… περίπου δύο μήνες, από την στιγμή που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, κάνουν προπονήσεις και περιμένουν ένα και μοναδικό παιχνίδι για να κριθεί αν θα παραμείνουν στην κατηγορία. 

Μέχρι και χθες, οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης έλεγαν πως εδώ και… περίπου δύο μήνες, από την στιγμή που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, κάνουν προπονήσεις και περιμένουν ένα και μοναδικό παιχνίδι για να κριθεί αν θα παραμείνουν στην κατηγορία. 

Από χθες, η λέξη «περίπου» μπορεί και να εξαφανίστηκε, καθώς δεν αποκλείεται να συμπληρωθεί σχεδόν το δίμηνο, αφού η είδηση της πιθανής μετάθεσης του μπαράζ, έμοιαζε να σοκάρει τους πάντες στην Ακριτική ομάδα. Το μαρτύριο που όλοι πίστευαν ότι θα τελειώσει την Κυριακή, μπορεί να έχει και συνέχεια, καθώς δύσκολα προβλέπεται να παρθούν αποφάσεις μέχρι την Παρασκευή, ώστε το ματς να διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή. Μετά την «παγωμάρα» πάντως, αυτό που υπογράμμιζαν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης, είναι πως όποτε και αν τους βάλουν να παίξουν, θα είναι πανέτοιμοι να κάνουν το χρέος τους.

Ο Νίκος Κεχαγιάς έχει ανεβάσει ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες και όσο πλησιάζει η αναμέτρηση, ενώ ο Κομεσίδης, μπορεί να γυμνάστηκε πιο ελαφριά, όμως είναι βέβαιο πως θα δώσει το παρόν του στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, όποτε και αν γίνει. Παράλληλα, οι παίκτες της Ξάνθης, σύντομα θα ενημερωθούν από τον προπονητή για τα δυνατά και τα δυνατά σημεία του αντιπάλου, τον οποίο έχει κατασκοπεύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Σολάρι

Στο πλευρό των συμπαικτών του θα είναι ο Εστέμπαν Σολάρι, που δεν θα μπορεί βεβαίως να βοηθήσει την Ξάνθη στον αγώνα μπαράζ, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, όμως επέστρεψε στην Ελλάδα και θα είναι κοντά στους συμπαίκτες του. Ο Σολάρι θεώρησε πως δεν μπορούσε να απουσιάζει από την αναμέτρηση αυτή, έστω και αν δεν μπορεί να αγωνιστεί.

Προγραμματισμένη συνάντηση για σήμερα

Κανείς δεν μπορούσε βεβαίως να προβλέψει την χθεσινή εξέλιξη, με το μπλοκάρισμα της βαθμολογίας της Football League και για τον λόγο αυτό, αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ξάνθης, όπως βέβαια και του Ολυμπιακού Βόλου, θα βρεθεί το πρωί στην Θεσσαλονίκη, στην σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας. Που θα ισχύουν ανεξάρτητα από την ημερομηνία του αγώνα.

Ανοιχτή η προπόνηση της Παρασκευής

Ο ξεσηκωμός που υπάρχει στην Ξάνθη για το παιχνίδι μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου, θα αποτυπωθεί σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν και στην προπόνηση της ερχόμενης Παρασκευής. Σήμερα οι οργανωμένοι έχουν «τραπέζι» στους παίκτες ενώ την Παρασκευή, η προπόνηση θα είναι ανοιχτή, ώστε να μεταβούν φίλοι της Ακριτικής ομάδας, δείχνοντας πως θα είναι δίπλα στους παίκτες.

Πιθανώς πάει για Τρίτη ή Τετάρτη

Τελικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΕΠΟ και να θέλει να Αγιάσει, δεν μπορεί. Εκεί δηλαδή που επιτέλους είχαμε καταλήξει στην ημερομηνία του μπαράζ και όλοι περίμεναν το Κυριακάτικο ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και την Ξάνθη, το χθεσινό μπλοκάρισμα της επικύρωσης της βαθμολογίας της Football League, μπερδεύει εκ νέου την υπόθεση, καθώς δεν μπορεί να γίνει αγώνας μπαράζ, αν δεν επικυρωθεί η βαθμολογία των Play-off. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να αναζητηθεί πιθανότατα νέα ημερομηνία διεξαγωγής, με τα περιθώρια όμως να είναι πολύ στενά. Στο… καλό σενάριο, σε περίπτωση που η ΕΠΟ και η πειθαρχική της λίγκας πάρουν αποφάσεις πριν την Παρασκευή (06/06), δεν αποκλείεται να γίνει κανονικά ο αγώνας στις 8 Ιουνίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης». 

Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει είτε στις 11, είτε στις 12 Ιουνίου, λογικά στο ίδιο γήπεδο. Τρίτη ή Τετάρτη δηλαδή. Κι αυτό γιατί, η FIFA έχει αποφασίσει, από την στιγμή που ξεκινάει το Παγκόσμιο Κύπελλο να απαγορεύεται να γίνονται επίσημα παιχνίδια. Αν δεν… προλάβουν ούτε σε αυτές τις ημερομηνίες, τότε η ΕΠΟ θα πρέπει να πάρει ειδική άδεια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ή να γίνει το μπαράζ μετά τις 13 Ιουλίου. Κάτι που προφανώς πρέπει να αποκλειστεί. Όπως και να ΄χει, άπαντες ήταν μπερδεμένοι και κυρίως βεβαίως οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, που πιθανώς θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν μερικές ημέρες ακόμη για να μάθουν πότε τελικά θα αγωνιστούν. Από την ΕΠΟ πάντως διαρρεόταν, πως θα γίνει μεγάλη προσπάθεια, ώστε οι αποφάσεις να βγούνε πολύ σύντομα, για να μην αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα με τις ημερομηνίες. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button