Επιτυχής η επιλογή του σημείου από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ λόγω μεγάλου αριθμού διερχομένων

Ιδιαίτερα επιτυχής αποδείχθηκε η επιλογή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να πραγματοποιήσει διαφημιστική ενέργεια για την προβολή των τουριστικών προορισμών της στο Μετρό της Αθήνας.

   Ιδιαίτερα επιτυχής αποδείχθηκε η επιλογή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να πραγματοποιήσει διαφημιστική ενέργεια για την προβολή των τουριστικών προορισμών της στο Μετρό της Αθήνας.


   Η διαφημιστική ενέργεια, η οποία περιελάμβανε την κατασκευή και λειτουργία τουριστικού περιπτέρου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στον σταθμό Σύνταγμα του ΜΕΤΡΟ διήρκησε έξι ημέρες, από την Τρίτη 17 μέχρι και την  Κυριακή 22 Ιουνίου.


   Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Στρατηγικής Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας η οποία προέβλεπε μεταξύ άλλων και την διαφημιστική   προβολή προς τους κατοίκους της Αττικής καθώς αυτή αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική αγορά, λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης πληθυσμού.


   Το επιβατικό κοινό που καθημερινά διέρχεται από τον σταθμό, κατέκλυσε το περίπτερο της Περιφέρειας, προκειμένου να συλλέξει πληροφοριακό υλικό για τους τουριστικούς προορισμούς της Περιφέρειας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε το κοινό για πρακτικές και χρήσιμες πληροφορίες που σχετικά με τον σχεδιασμό των καλοκαιρινών διακοπών, όπως οδικούς και τουριστικούς χάρτες, καταλόγους τουριστικών καταλυμάτων, αξιοθέατα, διαδρομές κλπ. Με κεντρικό μήνυμα “Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Κάθε Βήμα και Ένα Ταξίδι”, το διερχόμενο επιβατικό κοινό είχε την ευκαιρία να “ταξιδέψει”σε μέρη της Περιφέρειας μέσα από τα τουριστικά DVD που προβάλλονταν συνεχώς στις γιγαντοοθόνες. 


    Η διαφημιστική ενέργεια στο ΜΕΤΡΟ χαρακτηρίζεται πρωτότυπη και με μεγάλη αποτελεσματικότητα ως προς την προσέγγιση του κοινού-στόχου. Το κεντρικό σημείο, ο μεγάλος αριθμός διερχομένων, η εποχή πραγματοποίησης λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές και η αποκλειστικότητα είναι στοιχεία που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Μέσα από τέτοιες διαφημιστικές ενέργειες δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button