Το τρίτο μάτι

Η Βορειοανατολική Αττική φλέγεται και η καταστροφή είναι βιβλική. Εναέριες και επίγειες δυνάμεις εδώ και τέσσερις ημέρες έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες. Στην ολομέτωπη μάχη με τις πύρινες φλόγες έχουν σπεύσει να συνδράμουν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης.

Η Βορειοανατολική Αττική φλέγεται και η καταστροφή είναι βιβλική. Εναέριες και επίγειες δυνάμεις εδώ και τέσσερις ημέρες έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.


Στην ολομέτωπη μάχη  με τις πύρινες φλόγες έχουν σπεύσει να συνδράμουν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης.  


Σε πρώτη φάση η διοίκηση της Π.Υ. Ξάνθης έχει στείλει ένα πυροσβεστικό όχημα  με τέσσερις άντρες.


Εξάλλου στόχος της  είναι να μην υπάρξει αποδυνάμωση της εδώ υπηρεσιακής της ετοιμότητας, καθώς βρίσκεται σε επιφυλακή για το περιαστικό Άλσος της Ξάνθης, αλλά και για τον υπόλοιπο δασικό πλούτο του νομού.


ΓΔ


 


Θα λειτουργούσε


από το Σεπτέμβριο


Οι μεγάλες πυρκαγιές που κατακαίγουν την Αττική, αποτελούν μια ακόμη αφορμή για να συνειδητοποιήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς την αναγκαιότητα της επαρκούς στελέχωσης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε εξοπλισμό των πυροσβεστικών μονάδων που εδρεύουν σε κάθε νομό, αλλά και την αύξηση του αριθμού τους.


Ο νομός Ξάνθης είναι από τους τυχερούς, καθώς μέσα από πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης έχει αποκτήσει και έναν νέο Πυροσβεστικό Σταθμό στη βιομηχανική περιοχή. Αν και έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες από την ολοκλήρωση των κτιριακών υποδομών του Σταθμού, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του.


Αναμένεται ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός, καθώς και η στελέχωσή του. Σε ότι αφορά το προσωπικό που θα στελεχώσει τον Πυροσβεστικό Σταθμό της ΒΙΠΕ Ξάνθης, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες για την πρόσληψή του. Σε πρώτη φάση υπολογίζεται πως θα λειτουργήσει με εννέα ή δώδεκα άτομα.


Όσο για το πότε θα προσφέρει τις υπηρεσίες του για την κάλυψη των αναγκών κυρίως της ΒΙΠΕ, αλλά και των δήμων του κάμπου, όπως του δήμου Τοπείρου, οι αρχικές δεσμεύσεις των συναρμοδίων υπουργείων ήταν για μέσα στο Σεπτέμβριο.


Δεν απομένει παρά να περιμένουμε λίγες μέρες, καθώς ο Σεπτέμβριος βρίσκεται προ των πυλών.


ΓΔ


 



Τέρμα στην αγωνία


των υποψηφίων


Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων που διαγωνίστηκαν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις διεκδικώντας μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Σημαντική άνοδος προβλέπεται στις δημοφιλείς σχολές, όπως είναι οι Παιδαγωγικές.


Πάντως ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των βάσεων θα αναρτηθούν και οι κατάλογοι με τα ονόματα των επιτυχόντων στα λύκεια της χώρας.


Η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης είναι καθόλα έτοιμη και επί ποδός προκειμένου να ενημερώσει τάχιστα τους υποψηφίους της Ξάνθης μόλις λάβει το απαραίτητο υλικό, με την ανάρτηση των πινάκων στα λύκεια του νομού.


Θα πρέπει να σημειωθεί πως φέτος οι υποψήφιοι που έχουν ένσταση ως προς τη βαθμολόγηση  των  γραπτών τους, μπορούν με αίτησή τους που θα υποβάλουν μέσα στα Σεπτέμβριο, να ελέγξουν τα γραπτά τους το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.


ΓΔ


 




Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ,


συγκέντρωση στην Ξάνθη από ΠΑΜΕ, ΚΚΕ, ΚΝΕ


Στο πανεργατικό συλλαλητήριο, στις 5 Σεπτεμβρίου, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει το ΠΑΜΕ Ν. Ξάνθης.


Σε σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει χαρακτηριστικά:


 ‘Τα αντιλαϊκά μέτρα και αντεργατικά νομοσχέδια και μέτρα που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση, έχουν την υπογραφή της αλλά και της Ε.Ε, των διεθνών οργανισμών ( ΟΟΣΑ-ΔΝΤ), πατούν σε προηγούμενους νόμους του ΠΑΣΟΚ ή έχουν τη συγκατάθεση του, στηρίζονται και από τις άλλες δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, με στόχο την εξασφάλιση των κερδών του κεφαλαίου. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας !…Πλευρές αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής θα παρουσιάσουν κυβέρνηση και κόμματα του ευρωμονόδρομου κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, κάνοντας προσπάθεια να καμουφλάρουν επιδέξια τον αντιλαϊκό χαρακτήρα ζητώντας παράλληλα και άλλες θυσίες από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα… Χωρίς σύγκρουση με αυτή την πολιτική και τους πολιτικούς εκφραστές της, δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα μας.’ Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Συντριβανίου, στις 18.00 .


Η αναχώρηση από την Ξάνθη θα γίνει το μεσημέρι της ίδιας μέρας , στις 14.30, από την πλατεία Ελευθερίας.


 



Η Ν.Ε ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ Ν.Σ. ΤΗΣ ΚΝΕ


Συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα “ο Αντικομμουνισμός δεν θα περάσει”, συνδιοργανώνουν στην Ξάνθη, σήμερα στις 19.30, στην πλατεία Ελευθερίας η Νομαρχιακή επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ και το Ν.Σ Ξάνθης της ΚΝΕ.


Όπως αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωση η συγκέντρωση είναι η “απάντηση στην αντικομμουνιστική πρόκληση της Ε.Ε που επιχειρεί να εξισώσει το ναζισμό με τον κομμουνισμό!”          


Σχετικά Άρθρα

Back to top button