ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΣΡΟΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

Τόσο ο Αθλητισμός, όσο και ο Τουρισμός, αποτελούν και οι δύο μαζί ισχυρές δυνάμεις για την ανάπτυξη και την επένδυση στον χώρο των υποδομών μιας χώρας ή μιας Πόλης,όπως :

Τόσο ο Αθλητισμός, όσο και ο Τουρισμός, αποτελούν και οι δύο μαζί ισχυρές δυνάμεις για την ανάπτυξη και την επένδυση στον χώρο των υποδομών μιας χώρας ή μιας Πόλης,όπως :


(αεροδρόμια, δρόμοι, στάδια, ξενοδοχεία, εστιατόρια,


βενζινάδικα, ειδη λαικής τέχνης, ζαχαροπλαστεία ),


 τα οποία, θα χρησιμοποιηθούν και από τους ντόπιους αλλά και από τους επισκέπτες αθλητές-τουρίστες.


          Αυτές οι δύο ωφέλιμες βιομηχανίες (Αθλητισμός – Τουρισμός ),θα αποτελέσουν το εναυσμα για οικονομική ανάπτυξη και για την δημιουργία νεων θέσεων εργασίας και φυσικά για την δημιουργία νέων πηγών εσόδων.


          Ταυτόχρονα όμως είναι και δυο δραστηριότητες με τις οποίες οι άνθρωποι έρχονται κοντά και αναπτύσσουν ισχυρές διαπροσωπικές σχέσεις.


Με αυτόν τον τρόπο κάνουν τον κόσμο μικρότερο και οι ανθρωποι μαθαίνουν ο ένας για τον άλλο στοιχεία που αφορούν τόσο τον πολιτισμό του ενός, οσο και τον τρόπο ζωής του αλλου, προσπαθώντας να επιτευχθεί ετσι Παγκόσμια Ειρήνη.


Επίσης ο Αθλητισμός και ο Τουρισμός οραματίζονται κοινούς στόχους, όπως ,το χτίσιμο γεφυρών κατανόησης μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών ,τρόπων ζωής και των παραδόσεων, η διασφάλιση της Ειρήνης μεταξύ των Εθνών, η κινητοποίηση των νέων ανθρώπων και η παροχή αθλητικής ψυχαγωγίας και αναψυχής ως αντίδοτο στην καθημερινή πίεση της ζωής.


Για ολους τους παραπάνω λόγους ,αλλά και με μια ματιά στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο Νομός μας, ως επακόλουθο της οικονομικής κρίσης, επιβάλλεται να διοργανώνονται και να φιλοξενούνται στην Πόλη μας μεγάλες Αθλητικές εκδηλώσεις, δίνοντας ετσι οικονομικές ανάσες στον τόπο μας ,ανα τακτά χρονικά διαστήματα.


Ας μην ξεχνάμε την τελευταία διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος TAEKWONDO από τον Σύλλογό μας  σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, το οποίο φιλοξένησε περίπου 2000 ( αθλητές –προπονητές –συνοδούς)  με κόστος 20.000 ευρώ και όφελος για την αγορά μας 300.000 ευρώ!!!


Εχουμε τις υποδομές ,εχουμε εμπειρία και γνώση στην διοργάνωση μεγάλων αγώνων.


 


Ζητούμε την συνεργασία ολων των φορέων


 


( Νομαρχία – Δήμους – Επιμελητήριο )


 


προκειμένου να δώσουμε ζωή στον τόπο μας, μέσω του Αθλητισμού – Τουρισμού, να ενεργοποιηθούμε και να φιλοξενήσουμε οσο το δυνατόν συντομότερα Αθλητικές εκδηλώσεις, μεγεθύνοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο το Τουριστικό Προιόν ενός Προορισμού που δεν είναι άλλος από την Ξάνθη μας.


 


 


Με Αθλητικούς χαιρετισμούς


Χρηστίδης Ανδρέας


Καθηγητής Φυσικής Αγωγής


Προπονητής TAE KWON DO

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button