Αγώνας Σπόρ

Κεχαγιάς στο SDNA: «Θα χρειαστεί και ο τελευταίος φίλαθλος για την επανεκκίνηση της Ξάνθης»

Ο νέος τεχνικός διευθυντής στα αγωνιστικά τμήματα των Θρακιωτών που στοχεύουν ν’ αγωνιστεί η πρώτη ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης αποτελεί μία εμβληματική φιγούρα για τον σύλλογο καθώς τον έχει υπηρετήσει ως ποδοσφαιριστής, ως βοηθός προπονητή, ως πρώτος κόουτς αναλαμβάνοντας ακόμη και τεχνικός διευθυντής στις ακαδημίες.

Ο κ. Κεχαγιάς φωνάζει «παρών» ως πιστός στρατιώτης του συλλόγου στην επανεκκίνησ του  και γι’ αυτή μιλάει στο SDNA εξηγώντας:

«Πραγματικά γίνεται μία προσπάθεια από το μηδέν. Νέοι άνθρωποι με όραμα και φιλοδοξίες ανέλαβαν πρωτοβουλία. Ήταν από πολύ μικροί υποστηρικτές της και βρίσκονται εδώ έχοντας όραμα με αργά και σταθερά βήματα να στήσουν μία ομάδα από την αρχή φτάνοντάς την εκεί που πραγματικά πρέπει να είναι. Αρωγοί επιβάλλεται να είναι όχι μόνο όσοι πέρασαν από εκεί όπως για παράδειγμα οι παλαίμαχοι αλλά και ολόκληρη η πόλη. θα χρειαστεί και η συμβολή του τελευταίου φιλάθλου».

Ρέκορντμαν συμμετοχών με τον ΑΟΞ, ο 54χρονος πλέον ποδοσφαιράνθρωπος έχει ζήσει τα πάντα με τον κορυφαίο σύλλογο της Θράκης και ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεων αναφέρει στο SDNA:

Ακόμη προσθέτει: «Έχω μεγάλη εμπειρία στις ακαδημίες αλλά και σαν προπονητής. Οποιαδήποτε βοήθεια μπορώ από την πλευρά μου θα τη δώσω. Έχω γαλουχηθεί στον ΑΟΞ, έδωσα και πήρα πάρα πολλά θεωρώντας το πλέον αυτονόητο πως θα κάνω ό,τι μου ζητηθεί».

Αναμφίβολα η γεωγραφική περιοχή της Θράκης είναι από τις πιο ευαίσθητες στον ελληνικό χάρτη, το μουσουλμανικό στοιχείο έχει το δικό του αποτύπωμα εκεί και δεν είναι λίγες οι διενέξεις τα τελευταία χρόνια με την ανάγκη δυνατής παρουσίας ενός αθλητικού συλλόγου που να πρωταγωνιστεί σε κορυφαία κατηγορία να είναι μέγιστη.

Ο Νίκος Κεχαγιάς εξηγεί: «O αθλητισμός ενώνει, εμείς ζούμε σε μία περιοχή που συνυπάρχουν Ελληνες χριστιανοί και μουσουλμάνοι. Δεν υπάρχει εθνικό ζήτημα ωστόσο η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει περισσότερο κάποιες ομάδες. Εμείς εδώ νιώθουμε λίγο απόμερα, δεν έχουμε την προσοχή που αρμόζει στην περίσταση. Μιλάμε για μεγάλα γεωγραφικά διαμερίσματα στη Βόρεια Ελλάδα και δεν υπάρχουν ομάδες με πρωταγωνιστικό ρόλο, φέτος ανέβηκε ο Πανσερραϊκός τουλάχιστον. Η Θράκη συγκεκριμένα θα πρέπει να προσεχθεί από όλες τις πλευρές, τόσο από τους βουλευτές όσο και από τους τοπικούς παράγοντες».

Τέλος, σε μία προσπάθεια να ανοιχθεί το «μαύρο κουτί» για τη διάλυση του ιστορικού συλλόγου, ο στρατιώτης του ΑΟΞ τονίζει στο SDNA χωρίς περιστροφές:

«Δεν χρειάζεται να τα σκαλίζουμε. Ξέρουμε πως οι λόγοι της διάλυσης δεν ήταν αγωνιστικοί αλλά λόγω της πολυϊδιοκτησίας. Ήρθε ένας άνθρωπος όπως ο Μπιλ Πάπας, την πρώτη χρονιά έβαλε αρκετά χρήματα για να την ανεβάσει, πέραν από τα οικονομικά προβλήματα, του έτυχε ό,τι του έτυχε στην Αυστραλία μη έχοντας πλέον τη δυνατότητα να βοηθήσει παραπάνω. Θα μπορούσε ωστόσο να μεριμνήσει για να περάσει ο σύλλογος στα χέρια άλλου. Δεν το έκανε αυτό και διαλύθηκε η ομάδα. Ας εστιάσουμε πλέον στην επόμενη μέρα, εκεί που όλοι οφείλουμε να είμαστε αρωγοί».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button