ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που στάθηκε αδύνατο να διασταυρώσουμε από τις υπάρχουσες στρατιωτικές αρχές της Ξάνθης για λόγους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, αναστέλλει την λειτουργία του το στρατιωτικό νοσοκομείο της Ξάνθης που ήταν στο μάτι του κυκλώνα εδώ και πολλά χρόνια και επανειλημμένα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ το κράτησαν με νύχια και με δόντια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που στάθηκε αδύνατο να διασταυρώσουμε από τις υπάρχουσες στρατιωτικές αρχές της Ξάνθης για λόγους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, αναστέλλει την λειτουργία του το στρατιωτικό νοσοκομείο της Ξάνθης που ήταν στο μάτι του κυκλώνα εδώ και πολλά  χρόνια και επανειλημμένα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ το κράτησαν με νύχια και με δόντια.



Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα πλαίσια της εθνικής οικονομίας -τουλάχιστον αυτό προβάλλει η πολιτική ηγεσία- το πολιτικό προσωπικό  του 412 θα  προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και μάλιστα αυτό πρέπει να γίνει σε διάστημα ενός μηνός.


Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και μεταξύ αυτών  είναι πώς πάρθηκε αυτή η απόφαση ξαφνικά και στο γόνατο χωρίς να ληφθεί υπ όψη ο μεγάλος αριθμός των κληρωτών και στελεχών που υπηρετούν στο  Δ Σ. Σ.


Όλοι οι Ξανθιώτες γνωρίζουν ότι το Νοσοκομείο της Ξάνθης είναι “φορτωμένο” με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία του νομού και η σοβαρή έλλειψη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού θα είναι ανασταλτικός παράγοντας και  θα επηρεάσει άμεσα το αξιόμαχο του στρατού της περιοχής.


Άλλο πρόβλημα που γεννάται είναι το στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό πώς θα λειτουργεί; Θα προσφέρει υπηρεσίες και στους πολίτες όταν ο σκοπός είναι να υποστηριχθούν σε συνθήκες πολέμου οι στρατιωτικοί;


Αφού εκτός από την παροχή της υγείας στους ένστολους, σκοπός είναι να εκπαιδεύεται το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό σε συνθήκες πολέμου.


Επίσης είναι σε θέση το Γενικό Νοσοκομείο να ανταπεξέλθει σε περίπτωση μαζικών απωλειών υγείας σε περίπτωση πολέμου;


Το στρατιωτικό νοσοκομείο θα συνεχίσει να υφίσταται ως στρατιωτική  μονάδα, τι θα γίνουν οι εγκαταστάσεις σε περίπτωση που θα κλείσει οριστικά;


Το κοινωνικό έργο που επιτελούσε το στρατιωτικό νοσοκομείο της Ξάνθης με τις συχνές πυκνές του επισκέψεις με τα κινητά ιατρεία που διαθέτει, στους κατοίκους του ορεινού όγκου θα συνεχιστεί και από ποιους;


Και τέλος μετάθεση απόσπαση και μηδενισμό ενός σεβαστού αριθμού καταναλωτών που είναι οι στρατιωτικοί θα δώσει ακόμη ένα οικονομικό πλήγμα στην πόλη της Ξάνθης, πόσο σωστό είναι αυτό στον καιρό της ανέχειας;


Επικοινωνήσαμε με την διοίκηση του Στρατιωτικού νοσοκομείου αλλά ο κ. Διευθυντής δεν μας απάντησε παραπέμποντάς μας στο γραφείο ενημέρωσης του Δ Σ. Σ. δυστυχώς όμως απουσίαζε ο στρατηγός και ο αρμόδιος επιτελής δεν ήταν σε θέση να μας ενημερώσει.


Ακολούθως συνομιλήσαμε με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αθανάσιο Μπαμπαλίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός ότι υπήρξε κάποια σχετική ενημέρωση για την περίθαλψη από την πλευρά του Νοσοκομείου και του Στρατιωτικού προσωπικού του  Δ. Σ.Σ. αλλά επίσημα δεν έλαβε καμία εντολή.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button