Άρθρα

Γιατί οι τουρκοφοβικές Αθήνα και Λευκωσία ρίχνουν ξανά σωσίβιο στον πειρατή Ερντογάν;

ΑΡΘΡΟ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Ο Τούρκος μία, μόνο, γλώσσα καταλαβαίνει και σέβεται: Τη γλώσσα της ισχύος και της δυναμικής αποτροπής. Αθήνα και Λευκωσία αρνούνται να παραδεχτούν ότι η τουρκοφοβική πολιτική του κατευνασμού, του καλοπιάσματος και της εξημέρωσης δεν τιθασεύουν, δεν ημερεύουν, δεν πείθουν αλλά αποθηριώνουν και εξαγριώνουν περισσότερο το τουρκικό θηρίο. Ο Τούρκος δεν σέβεται τον γελοίο ικέτη. Τον σφαγιάζει!

Τι γυρεύει ο Τούρκος πειρατής στην Αθήνα; Είναι ένα ερώτημα που υποβάλλει κάθε Έλληνας, με αφορμή την εισβολή του Τούρκου Προέδρου, Ερντογάν, την Πέμπτη, 7/12/2023, στην ελληνική πρωτεύουσα. Από την Αθήνα μπορεί να υποστηριχθεί ότι «βεβαίως και θα συζητήσουμε με την Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση είναι διαβουλευτική και επιθυμεί την ειρήνη επί τη βάσει των αρχών του διεθνούς δικαίου», όπως ο Έλληνας ΥπΕξ, Γ. Γεραπετρίτης, δήλωσε (29/9/2023). Και ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση και καμία κρυφή ατζέντα στον ελληνοτουρκικό διάλογο». Για ποια ειρήνη και για ποιο διάλογο γίνεται λόγος; Η Αθήνα, όπως και η Λευκωσία, φαίνεται να μη θέλει ν’ αντιληφθεί τι είναι Τούρκος και ποια είναι η αρπακτική, κατακτητική σουλτανική πολιτική του Ερντογάν.

Από την εποχή της μάχης του Μαντζικέρτ (26/8/1071), μέχρι σήμερα, οι Τούρκοι δεν σεβάστηκαν καμία συμφωνία ή συνθήκη. Παράσπονδοι. Άρπαγες. Ληστές. Όσα άρπαξαν με το σπαθί τους, δεν τα επέστρεψαν ποτέ με την υπογραφή τους. Για να κατανοηθεί, επιτέλους, η τεχνοτροπία και η βαρβαρική νοοτροπία των Τούρκων, ιδού: Σε ομιλία του (31/8/2023), ο Ερντογάν είπε ότι «οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη. Στις 30 Αυγούστου νικήσαμε τον εχθρό που λέρωσε την Ανατολή με τις λερωμένες μπότες του. Νικήσαμε τον στρατό εισβολής των Ελλήνων. Ο Αύγουστος είναι ιδιαίτερος μήνας, νικήσαμε σε Κύπρο, Σμύρνη και Μαντζικέρτ». Ο Tούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε: «O Aύγουστος για εμάς είναι ένας τόσο ιδιαίτερος μήνας, καθώς έχουμε γράψει ιστορία με τις νίκες μας. Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, που με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία όπως στο Μαντζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο».

Λίγες μόνο ημέρες πριν από την εισβολή του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Τούρκος Πρόεδρος ξεκαθάρισε ωμά, προς τους ευσεβοποθιστές της Αθήνας και της Λευκωσίας, τους τουρκικούς στόχους. Σε δηλώσεις του (21/11/2023) είπε: «Θεσσαλονίκη, Μοσούλη, Ιερουσαλήμ, τις βλέπουμε όπως τις δικές μας πόλεις. Υπάρχει μια πραγματικότητα, την οποία θέλω να υπενθυμίσω. Τα πολιτικά και πολιτιστικά σύνορα της Τουρκίας δεν ορίζονται από τα επίσημα σύνορά της, αλλά περιλαμβάνουν μια πολύ ευρύτερη περιοχή, από την Αδριατική μέχρι το Σινικό Τείχος της Κίνας. Πράγματι, αισθανόμαστε το ίδιο για κάθε εκατοστό γης στη γεωγραφία της καρδιάς μας. Κάθε γεγονός που συμβαίνει στις τέσσερεις γωνιές της γεωγραφίας μας, από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου, μας αφορά άμεσα. Η θέση του Καραμπάχ στις καρδιές μας και η θέση της Γάζας στις καρδιές μας είναι η ίδια, όπως δεν κάνουμε διάκριση ανάμεσα στη Βοσνία και το Χαλέπι, την Τρίπολη και τη Βάκτρα, τη Θεσσαλονίκη και τη Μοσούλη, έτσι βλέπουμε και την Ιερουσαλήμ».

Για να μην έχει κανείς Έλληνας ψευδαισθήσεις, ο Τούρκος ΥπΕξ, αρχικατάσκοπος Φιντάν, την ίδια μέρα αναφέρθηκε στην «τουρκική μειονότητα στη Θράκη» και σε «ομογενείς στα Δωδεκάνησα». Την προσεχή Πέμπτη, λοιπόν, θα συνέλθει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας, που συμφωνήθηκε μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου, στο Βίλνιους, τον περ. Ιούλιο, με τους εξής άξονες: Πολιτικός διάλογος, Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, θετική ατζέντα. Όλα αυτά, βέβαια, έχουν ήδη ανατιναχτεί και κονιορτοποιηθεί από τον σουλτάνο, ο οποίος θα αποβιβαστεί στην ελληνική πρωτεύουσα με 300 άτομα κουστωδία! Το κυνικό μήνυμα είναι ευκρινές σε όσους αναλύουν την τουρκική παθογένεια: «Η Τουρκία είναι μεγάλη και τεράστια, η Ελλάδα μικρή και ανύπαρκτη». Γι’ αυτό συνεχίζει τις παραβιάσεις, τις αμφισβητήσεις και τις εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου. Ο αρχηγός του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, Τατλίογλου, σε ομιλία του (18/11/2023) διευκρίνισε ξανά τους αρπακτικούς στόχους της τουρκικής πολιτικής σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδος. Καμία αντίδραση από την Αθήνα και τη Λευκωσία, για να μη χαλάσει το… κλίμα των τουρκοφοβικών ψευδαισθήσεών τους για διάλογο και συνομιλίες με την Τουρκία.

Είναι να απορεί κανείς με τον Μητσοτάκη και τον Κύπριο Πρόεδρο, Χριστοδουλίδη: Νομίζουν ότι μπορούν να συνεννοηθούν με έναν Ερντογάν που τα έσπασε με τις ΗΠΑ, ειρωνεύεται και απαξιώνει την Ευρώπη, πρόσβαλε και εξευτέλισε μόλις πρόσφατα τη Γερμανία και καθυβρίζει με γλώσσα καρραγωγέως το Ισραήλ; Ακόμα χειρότερα: Μόλις την περ. Δευτέρα, ο κατοχικός στρατός προκάλεσε σοβαρό επεισόδιο στον ημικατεχόμενο Δήμο Αγίου Δομετίου, της Λευκωσίας, σε μια προσπάθεια αρπαγής κι άλλου τμήματος της «νεκρής ζώνης», εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας που εκχωρήθηκε στην Ειρηνευτική Δύναμη για επιτήρηση της εκεχειρίας. Όπως ακριβώς έκανε τις προάλλες στο χωριό Πύλα και παλαιότερα στα Στροβίλια. Η Τουρκία επιχειρεί δημιουργία τετελεσμένων στην Κύπρο και στο Αιγαίο. Τα προαναγγέλλει μεγαφωνικά! Κι όμως: Αθήνα και Λευκωσία είναι έτοιμες, ξανά, να προσφέρουν σωσίβιο στον Τούρκο πειρατή. Η μεν Αθήνα καίγεται για διάλογο διότι επιθυμεί κλίμα ηρεμίας στις σχέσεις των δύο χωρών. Η δε Λευκωσία γλείφει κυριολεκτικά τον κατακτητή να συναινέσει σε συνομιλίες «από εκεί που μείναμε το 2017»…

Αθήνα και Λευκωσία αρνούνται να παραδεχτούν ότι η τουρκοφοβική πολιτική του κατευνασμού, του καλοπιάσματος και της εξημέρωσης δεν τιθασεύουν, δεν ημερεύουν, δεν πείθουν αλλά αποθηριώνουν και εξαγριώνουν περισσότερο το τουρκικό θηρίο. Ο Τούρκος δεν σέβεται τον γελοίο ικέτη. Τον σφαγιάζει! Θα συμφωνήσουμε με τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά: «Όταν δημιουργούν τετελεσμένα εναντίον σου κι ύστερα σου λένε, έλα να τα βρούμε, εσύ απαιτείς πρώτα να πάρουν πίσω τα τετελεσμένα για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button