6 ΕΞΑΜΗΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΟ 12% ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Με αφορμή την προσπάθεια που καταβάλλεται να γίνει διεύρυνση των επιχειρήσεων οι οποίες θα δικαιούνται την επιδότηση κόστους εργασίας 12% συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Σωτήρη Τσιακίρογλου, ο οποίος ανέφερε ότι σε σύσκεψη που προγραμματίζεται να γίνει σε δύο εβδομάδες θα τεθεί το θέμα της διεύρυνσης και σε άλλες επιχειρήσεις. Η Ομοσπονδία βάζει ευθέως θέμα το ποια επιχείρηση δικαιούται και ποια δεν δικαιούται και που φυσικά άπτεται των αρμοδιοτήτων του Επιμελητηρίου, τονίζοντας ότι σήμερα το Επιμελητήριο λειτουργεί έτσι όπως λειτουργεί εις βάρος των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.

  Με αφορμή την προσπάθεια που καταβάλλεται να γίνει  διεύρυνση των επιχειρήσεων οι οποίες θα δικαιούνται την επιδότηση κόστους εργασίας 12% συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Σωτήρη Τσιακίρογλου, ο οποίος ανέφερε ότι  σε σύσκεψη που προγραμματίζεται να γίνει σε δύο εβδομάδες θα τεθεί το θέμα της διεύρυνσης και σε άλλες επιχειρήσεις.


   Η Ομοσπονδία βάζει ευθέως θέμα το ποια επιχείρηση δικαιούται και ποια δεν δικαιούται και που φυσικά άπτεται των αρμοδιοτήτων του Επιμελητηρίου, τονίζοντας ότι σήμερα το Επιμελητήριο λειτουργεί έτσι όπως λειτουργεί εις βάρος των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.


ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: “Αστειότητες”


Απαντώντας ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Παναγιώτης Ανδρικόπουλος χαρακτήρισε αστειότητες τις αιτιάσεις του προέδρου της ΟΕΒΕ και τόνισε ότι το επιμελητήριο κάνει το καλύτερο δυνατό για τη στήριξη των επιχειρήσεων του νομού Ξάνθης και καταλήγοντας είπε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις της Ξάνθης που έχουν να πληρωθούν το 12% έξη εξάμηνα, ξεκαθαρίζοντας ότι  είναι αδύνατο να μπούνε και νέες επιχειρήσεις στην επιδότηση του 12% και από την πλευρά του επιμελητηρίου τέθηκε θέμα στην Υπουργό Εργασίας κυρία Κατσέλη στην εδώ επίσκεψη της να συμψηφιστούν οι οφειλές των επιχειρήσεων στο δημόσιο ταμείο και τις ασφαλιστικές εισφορές τους.


όπως τόνισε ο κ. Ανδρικόπουλος έγινε εισήγηση στην κα Κατσέλη, οι μικρομεσαίοι οι οποίοι έκαναν χρήση του ΤΕΜΠΜΕ να ληφθεί μέριμνα για ευνοϊκότερη ρύθμιση των δόσεων αποπληρωμής τους .


“Αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα με τα οποία ασχολείται το επιμελητήριο και όσο για την έλευση των εμπορικών καταστημάτων, το επιμελητήριο ήταν το μόνο που αντέδρασε αλλά οι τοπικοί φορείς δεν το άκουσαν.”


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button