“2ο Φεστιβάλ Μαρώνειας – Σαπών 2012 – Κύματα πολιτισμού στη Θράκη”

Πραγματοποιήθηκε στην Ξυλαγανή σήμερα Τρίτη 10 Ιουλίου 2012, συνέντευξη Τύπου με αποκλειστικό θέμα την διοργάνωση από τον Δήμο Μαρώνειας – Σαπών και την Κοινωφελή Επιχείρηση Μαρώνειας – Σαπών (Κ.Ε.ΜΑ.Σ.) του 2ου Φεστιβάλ Μαρώνειας – Σαπών 2012.

Πραγματοποιήθηκε στην Ξυλαγανή σήμερα Τρίτη 10 Ιουλίου 2012, συνέντευξη Τύπου με αποκλειστικό θέμα την διοργάνωση από τον Δήμο Μαρώνειας – Σαπών και την Κοινωφελή Επιχείρηση Μαρώνειας – Σαπών (Κ.Ε.ΜΑ.Σ.) του 2ου Φεστιβάλ Μαρώνειας – Σαπών 2012.

Στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης ο δήμαρχος κ. Ηλίας Ιωαννάκης και ο θεματικός αντιδήμαρχος Μαρώνειας και πρόεδρος της Κ.Ε.ΜΑ.Σ κ. Μαρίνος Πασλίδης, αναφέρθηκαν στις φετινές εκδηλώσεις οι οποίες για δεύτερη συνεχόμενη φορά διοργανώνονται στην περιοχή του δήμου και θα διαρκέσουν από αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα στον δήμο Μαρώνειας – Σαπών από τις 11 Ιουλίου μέχρι και τις 24 Αυγούστου 2012.

Ο δήμαρχος κ. Ιωαννάκης είπε σχετικά:

 “Πέρυσι κάναμε πράξη το όραμα. Στηριχθήκαμε στις δικές μας δυνάμεις και μέσα από την γκρίζα οικονομική πραγματικότητα, καταφέραμε να φέρουμε τον πολιτισμό ως βάλσαμο καταπραΰνοντας την μιζέρια των καιρών.

Η προσπάθεια συνεχίζεται και φέτος. Αναδεικνύουμε την περιοχή της Μαρώνειας και των Σαπών σε φάρο πολιτισμού και διοργανώνουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2ο Φεστιβάλ Μαρώνειας – Σαπών.

Για μας είναι μεγάλο το ρίσκο, γιατί χωρίς καμία χρηματοδότηση από την πολιτεία, χωρίς καμία συμπαράσταση ξεκινήσαμε όπως και πέρσι μόνοι μας, με μεγάλη αγάπη, με πολύ μεράκι και γνωρίζοντας ότι θα κολυμπήσουμε στα βαθειά, να δώσουμε στην περιοχή μας περιεχόμενο πολιτισμού.

Ήταν και προεκλογική μου δέσμευση και είναι κομμένο και ραμένο στις οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν φέτος στον τόπο μας. Κάθε ευρώ θα πιάσει τόπο και δυστυχώς τα ποσά είναι φέτος μηδαμινά.

Καταφέραμε να κάνουμε ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα εκδηλώσεων που μπορεί να μην είναι στα πλαίσια των άλλων μεγάλων φεστιβάλ αλλά είναι ένα σημείο αναφοράς πολιτισμού για την περιοχή της Θράκης και ιδιαίτερα της Ροδόπης που τόσο το έχει ανάγκη.

Ο αρχαίος χώρος και πάλι γίνεται μια μεγάλη γέφυρα στερεώνοντας το σύγχρονο και το κλασικό, δικαιώνοντας την περιοχή μας ως σημείο αναφοράς του πολιτισμού της Θράκης.

Ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών, περιμένει από όλους εσάς να στηρίξετε το όραμα και με την παρουσία σας να σφυρηλατήσετε την συνέχεια, που θα δημιουργήσει για την περιοχή μας, ένα ακόμη ισχυρό πλεονέκτημα.

Σας καλώ όλους σε ένα ζωντανό και ταξιδιάρικο καλοκαίρι πολιτισμού.

Η παρουσία σας στηρίζει την μοναδικότητα της περιοχής μας, στον κορυφαίο τομέα του πολιτισμού.

Το 2ο Φεστιβάλ Μαρώνειας – Σαπών 2012 ξεκινά το όμορφο ταξίδι στον πολιτισμό. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στα μονοπάτια της τέχνης.

Εμείς τολμήσαμε και πάλι σε δύσκολους καιρούς και παρά το ότι κάποιοι μας κατακρίνουν ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης εμείς επιμένουμε στον πολιτισμό, να κάνουμε την υπέρβαση και να χαρίσουμε για δεύτερη χρονιά σε όλους τους Θρακιώτες ένα όμορφο και μεστό φεστιβάλ.

Πολιτισμός δεν σημαίνει μόνο θεάματα. Πολιτισμός είναι το βάλσαμο στις ψυχές μας, ένας τρόπος να δραπετεύσουμε από την γκρίζα καθημερινότητά μας, να βγούμε από το σπίτι μας και να καθίσουμε στις πέτρες και στις κερκίδες, στις άβολες καμιά φορά καρέκλες και να ταξιδέψουμε στις νότες, τον αρχαίο και τον σύγχρονο λόγο, παίρνοντας κάθε φορά μαζί μας, μια όμορφη εμπειρία.

Περιμένουμε όλους τους Θρακιώτες να έρθουν και να μπούνε στην μαγεία της ατμόσφαιρας που αναδύει η Μαρώνεια, ένας χώρος ζωντανός ακόμη και σήμερα.

Περιμένουμε όλους τους κατοίκους της Ροδόπης, να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις μας και να είναι σίγουροι ότι θα περάσουμε όλοι όμορφα και με καινούργιες πολιτιστικές εμπειρίες στο ημερολόγιο της ζωής μας”.

Τον λόγο πήρε ο κ. Πασλίδης ο οποίος ανέλυσε το πρόγραμμα του φεστιβάλ το οποίο περιλαμβάνει: παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας και το ανοιχτό θέατρο της Χελιδονόπετρας, όπως “Το μόνο της ζωής του ταξείδιον” του Γιώργου Βιζυηνού, την “Αγγέλα Παπάζογλου” με την Άννα Βαγενά και τον Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου. Την μεγάλη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Ευανθίας Ρεμπούτζικα “μπαχάρι, κανέλα και γιορτή”, συναυλία με τις Κακές Συνήθειες και τον Ν. Μεραχτσάκη κ.α.

Επίσης για μια ακόμη χρονιά εντάσσει τις εκδηλώσεις του και ο “Μικρός διάκοσμος” του Γιάννη Βουλτσίδη στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button