Ειδήσεις

Μελισσόπουλος: “Είναι ασφαλείς οι παιδικές χαρές του Δήμου Ξάνθης;”

Π Ρ Ο   Η Μ Ε Ρ Η Σ Ι Α Σ    Ε Ρ Ω Τ Η Μ Α

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

(για τη συνεδρίαση ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 7-9-2021)

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

όπως έχετε επανειλημμένα δηλώσει στον Δήμο Ξάνθης λειτουργούν σήμερα 12 παιδικές χαρές οι οποίες καθημερινά φιλοξενούν μεγάλο αριθμό παιδιών που παίζουν και ψυχαγωγούνται σε αυτές, αλλά και γονέων ή κηδεμόνων που τα συνοδεύουν.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ως παιδική χαρά νοείται ένας οριοθετημένος δημοτικός / κοινοτικός υπαίθριος χώρος που προορίζεται για ψυχαγωγία νηπίων και παιδιών μέχρι δεκατεσσάρων ετών (χωρίς την επίβλεψη προσωπικού) που ΟΜΩΣ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ο έλεγχος αυτών των Παιδικών Χαρών από Ανεξάρτητο Διαπιστευμένο Φορέα, έτσι ώστε να πιστοποιείται η τήρηση των προτύπων και των προδιαγραφών ασφαλείας, που διέπουν τη ορθή λειτουργία τους. Ο έλεγχος αφορά στον εξοπλισμό (όργανα – κατασκευές), στο έδαφος, στην περίφραξη και στο χώρο γύρω από την παιδική χαρά.

Προκειμένου οι πολίτες της Ξάνθης να γνωρίζουν ΕΡΩΤΑΣΤΕ,

 εάν οι  Παιδικές Χαρές του Δήμου Ξάνθης που πηγαίνουν οι Δημότες μας τα παιδιά τους είναι ΑΣΦΑΛΕΙΣ, εάν δηλαδή διαθέτουν την απαραίτητη κατά το νόμο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για την ορθή λειτουργία τους. Στην περίπτωση που κάποιες από αυτές ή και όλες δεν είναι νόμιμα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ, ενημερώστε μας ποιος έχει την ευθύνη λειτουργίας τους σήμερα και με βάση ποιο νομοθετικό καθεστώς λειτουργούν.

Τέλος, σας παρακαλώ να μας διαβιβάσετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα πιστοποίησης που διαθέτουν οι παιδικές χαρές του Δήμου Ξάνθης.  

 ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

«Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button