Επίσκεψη Γ.Γ. Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Δημήτρη Σταμάτη στην Μουφτεία Κομοτηνής

“Η Ελληνική Πολιτεία ανεξάρτητα από το κόμμα που έχει τη διακυβέρνηση της χώρας σέβεται, αγαπά και φροντίζει όλους τους πολίτες της χωρίς να κάνει διάκριση ανάλογα με το θρήσκευμα, την καταγωγή, το φύλο ή την ηλικία”

“Η Ελληνική Πολιτεία ανεξάρτητα από το κόμμα που έχει τη διακυβέρνηση


της χώρας σέβεται, αγαπά και φροντίζει όλους τους πολίτες της χωρίς να κάνει διάκριση ανάλογα με το θρήσκευμα, την καταγωγή, το φύλο ή την ηλικία”


 


Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Δημήτρης Σταμάτης επισκεπτέφθηκε την Παρασκευή την Μουφτεία Κομοτηνής, συναντήθηκε και συζήτησε με τον Μουφτή, Σοφολογιότατο κ. Μέτσο Τζεμαλή.


Στη συνέχεια, περιηγήθηκε στους χώρους της Μουφτείας καθώς και στο ιστορικό τζαμί όπου ο κ. Σταμάτης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική του κτίσματος και τα ιδιαίτερα στοιχεία της θρησκευτικής τελετουργίας.


Σε δηλώσεις του ο κ. Σταμάτης ανέφερε:


“Η Ελληνική Πολιτεία ανεξάρτητα από το κόμμα που έχει τη διακυβέρνηση της χώρας σέβεται, αγαπά και φροντίζει όλους τους πολίτες της χωρίς να κάνει διάκριση ανάλογα με το θρήσκευμα, την καταγωγή, το φύλο ή την ηλικία. Η Ελλάδα είναι μια όαση δημοκρατίας και παράδειγμα προς μίμηση σε μια ταραγμένη περιοχή. Προσωπικά, ως όργανο της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζω τη βούληση της Πολιτείας να μη ξεχωρίζει τους πολίτες της και να περιβάλλει με στοργή και φροντίδα όλους τους κατοίκους”.


Ο κ. Σταμάτης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του γιατί για μια ακόμη μια φορά επισκέφθηκε τη Μουφτεία και τον κ. Τζεμαλή λέγοντας:


“Κάθε μου επίσκεψη και συνομιλία μου με τον θρησκευτικό ηγέτη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Ροδόπη, είναι πλούτος για μένα αφού η σοφία, η εμπειρία, οι γνώσεις του Μουφτή, για όσους έχουν πρόθυμα να ακούσουν αυτιά και μυαλό να σκεφτούν, αποτελούν πλούσια στοιχεία για τον καθένα”.


Στη διάρκεια των δηλώσεών του ο Περιφερειάρχης τονίζοντας πως η Ελληνική Πολιτεία περιβάλει με στοργή και φροντίδα όλους τους πολίτες, πρόσθεσε:


“Κανένας Έλληνας πολίτης δε χρειάζεται την προστασία κανενός αυτόκλητου προστάτη, τους Έλληνες πολίτες τους προστατεύει το Ελληνικό Σύνταγμα , η Ελληνική Πολιτεία και οι Ελληνικοί νόμοι”.


Σε ότι αφορά σε αιτήματα της Μουφτείας ο κ. Σταμάτης είπε:


“Πάντα η Περιφέρεια τα ακούει με προσοχή και προσπαθεί να βοηθήσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, αυτό είναι και υποχρέωση του Γενικού Γραμματέα καθώς η ιδιαιτερότητα της περιοχής, η πολυπολιτισμική της σύνθεση, είναι πλούτος και όχι δυστυχία για την περιοχή και αυτό όλοι οφείλουν να το κατανοήσουν”.



“Η πορεία προς το μέλλον είναι κοινή


πορεία όλων των Ελλήνων πολιτών”


Τέλος ο κ. Σταμάτης τόνισε:


“Η πορεία προς το μέλλον είναι κοινή πορεία όλων των Ελλήνων πολιτών, μια κοινή πορεία στην οποία όλοι έχουν θέση, πρέπει μαζί να οραματιστούν χριστιανοί, μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Αρμένιοι, μαζί όλοι να οραματιστούν το μέλλον τους και την προοπτική που ανοίγεται για τους ίδιους και για τα παιδιά τους. Μια προοπτική, η οποία περνά μέσα από τους νόμους ενός δημοκρατικά ευνομούμενου κράτους, όπως περνά και από τη συνεργασία και την αγάπη που πρέπει να διαπνέουν όλους τους πολίτες και ο Περιφερειάρχης, σταθερά και απαρέγκλιτα, θα βαδίσει σε αυτή την πορεία.


Μια πορεία που ορισμένους τους δυσαρεστεί, ξέρω ότι ορισμένοι επενδύουν στη διαίρεση, προσωπικά βασίζομαι στην συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, χριστιανούς και μουσουλμάνους, που θέλουν ησυχία, ηρεμία και πρόοδο”.



Ο κ. Τζεμαλή


Από την πλευρά του ο κ. Τζεμαλή ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη εκφράζοντας την πίστη του και την επιθυμία του για την ισχύ όσων είπε ο κ. Σταμάτης και πρόσθεσε:


 “Με καλά βήματα θα προχωρήσουμε στο μέλλον σε ότι αφορά στα μειονοτικά αλλά και γενικότερα για την καλή πατρίδα μας, επιθυμία μου είναι οι συχνές μεταξύ μας συναντήσεις”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button