“ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ !!!

Νέες αντιδράσεις προκαλεί βιβλίο Ιστορίας, αυτή τη φορά της Γ’ Λυκείου, καθώς σε αυτό περιλαμβάνεται ιστορικός χάρτης της περιόδου 1933-1945 στον οποίο η περιοχή της σημερινής ΠΓΔΜ αναφέρεται ως “Μακεδονία”.

   Νέες αντιδράσεις προκαλεί βιβλίο Ιστορίας, αυτή τη φορά της Γ’ Λυκείου, καθώς σε αυτό περιλαμβάνεται ιστορικός χάρτης της περιόδου 1933-1945 στον οποίο η περιοχή της σημερινής ΠΓΔΜ αναφέρεται ως “Μακεδονία”.


   Παρ’ ότι ο χάρτης αφορά την αναπαράσταση της ιστορικής εκείνης περιόδου, εμφανίζει τη ναζιστική επέκταση στην κατεχόμενη Ευρώπη και δεν είναι γεωγραφικός, πουθενά στο συγκεκριμένο κεφάλαιο δεν επεξηγείται τι ακριβώς απεικονίζεται.


   Η μόνη επεξήγηση που υπάρχει, πάντα στο συγκεκριμένο κεφάλαιο και χάρτη, είναι ότι πρόκειται για “χάρτη των κυριοτέρων ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη, όπου θανατώθηκαν εκατομμύρια κρατούμενοι”.


   Σε προηγούμενες και επόμενες σελίδες, υπάρχουν άλλοι χάρτες της ίδιας ιστορικής περιόδου με τα κανονικά σύνορα και χωρίς την ονομασία Μακεδονία.


   Εκ μέρους των συγγραφέων του βιβλίου ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος δήλωσε: “Ο συγκεκριμένος χάρτης, για το Ολοκαύτωμα, απεικονίζει μια παράνομη, απ’ άκρου εις άκρον, ναζιστική Ευρώπη, στο πλαίσιο της οποίας συντελέστηκε το συγκεκριμένο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και η οποία ουδέποτε αναγνωρίστηκε από την Ελλάδα ή τη διεθνή κοινότητα.


   “Αποτελεί ολίσθημα η απόδοση οποιασδήποτε αποδεικτικής αξίας στον παρανοϊκό αυτό σχεδιασμό. Το βιβλίο είναι αυτονόητα, στο σύνολό του, σαφώς και αταλάντευτα τοποθετημένο υπέρ των ελληνικών απόψεων για την ιστορία της Μακεδονίας” καταλήγει ο κ. Σβολόπουλος. 



   Μετά το απαράδεκτο Βιβλίο “ΙΣΤΟΡΙΑΣ” Στ’ Δημοτικού, έρχεται τώρα η είδηση-σοκ για το νέο Βιβλίο “ΙΣΤΟΡΙΑΣ” Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ, το οποίο σε άθλιο χάρτη, παρουσιάζει ξεχωριστή από την Ελλάδα χώρα με το όνομα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”!!!



   Στον χάρτη της περιόδου 1933-1945,  παρουσιάζεται  με αριθμούς το Ολοκαύτωμα και οι εβραϊκές κοινότητες που χτύπησε ο εφιάλτης του παρανοϊκού ναζισμού.


   Αλλά όπως φαίνεται, έχει ταυτόχρονα χτυπηθεί και η Ελληνική Ιστορία, αφού στον ελληνικό χάρτη, στο ελληνικό βιβλίο “Ιστορίας”,  ονομάζονταιι πραξικοπηματικά και παράνομα τα ΣΚΟΠΙΑ σαν “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στα Ελληνόπουλα της Γ’ Λυκείου, πράγμα που βεβαίως δεν είναι τυχαίο, αλλά εντάσσεται σε ένα γενικότερο επηρεασμό της παιδείας και της συνείδησης…


   Η ονομασία των Σκοπίων με το όνομα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” σε ελληνικό σχολικό χάρτη, σε μάθημα μάλιστα Ιστορίας, αποτελεί τρομακτικό και προπαγανδιστικό έγκλημα!


 



Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!


 


   Υπάρχει όμως στον Χάρτη και κάτι άλλο, επίσης εξόχως τρομακτικό: Η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, εμφανίζονται καθαρά να αποτελούν  βουλγαρικό έδαφος ως το Αιγαίο!!! Η Ελλάδα από τον Στρυμόνα μέχρι τον Έβρο, παρουσιάζεται ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ!!! Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, φέρονται να είναι βουλγαρικές πόλεις!!!


   ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ δε ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ το 1941, Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ “ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕ” ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΚΑΤΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ! Επομένως ο Χάρτης δεν είναι τυχαίος… αλλά παρουσιάζει την παράνομη φασιστική προσάρτηση της Αν. Μακεδονίας & Θράκης στη Βουλγαρία, με την έγκριση των Ναζί! Ο ΔΥΣΕΥΡΕΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ή των ομοειδών ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ θα μπορούσε να βρεθεί! Η δε παρουσίασή του σε Ελληνικό Σχολικό Βιβλίο, αποτελεί βαρύτατο φασιστικό και προπαγανδιστικό έγκλημα κατά της Μακεδονίας, κατά της Θράκης, κατά της Ελλάδος ολόκληρης!!!



   Ο Πρωθυπουργός πριν λίγες ημέρες, μπροστά στον κίνδυνο εκλογικής συντριβής, “περηφανεύτηκε” από τη ΔΕΘ για τον πατριωτισμό και την ευαισθησία του για τη Μακεδονία! Εάν αυτή όμως είναι η “ευαισθησία”, τότε είναι πράγματι αμίμητη… αλλά και επικίνδυνη! Επειδή όχι μόνο αδιάφορησε για τα καμώματα του Υπουργείου Παιδείας, όχι μόνο αδιαφόρησε για το έκτρωμα του Βιβλίου Ιστορίας Στ? Δημοτικού και για την Ιστορία της Μακεδονίας και του Μακεδονικού Αγώνα, όχι μόνο δεν απέπεμψε παραδειγματικά τους υπευθύνους της Ιστορικής Σφαγής και την ρεπουσιώδη Υπουργό Παιδείας, αλλά τους συγκάλυψε και τους προστάτεψε κατ’ επανάληψη, παρά την οργή της Κοινής Γνώμης και του Παγκόσμιου Ελληνισμού!


 Η ΙΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ “ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ”! Και αλίμονο σε όποιον ασεβήσει!



 


NOIAZOMAI: ηλεκτρονικό  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ   


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ www.noiazomai.net

Σχετικά Άρθρα

Back to top button