Αποκαλυπτήρια προτομής Φίλιππου Αμοιρίδη και παρουσίαση βιβλίου για τον Φίλιππο Αμοιρίδη

Αν “το σπουδαιότερο μέρος του βιβλίου της ζωής είναι ο επίλογος” ο Φίλιππος Αμοιρίδης τον “έγραψε” πριν οκτώ χρόνια με το ίδιο του το έργο. Ανεξίτηλη η σφραγίδα του παντού στην πόλη που αγάπησε και τον αγάπησε.

     Αν “το σπουδαιότερο μέρος του βιβλίου της ζωής είναι ο επίλογος” ο Φίλιππος Αμοιρίδης τον “έγραψε” πριν οκτώ χρόνια με το ίδιο του το έργο.


    Ανεξίτηλη η σφραγίδα του παντού στην πόλη που αγάπησε και τον αγάπησε.


    Μοναδικός εχθρός του η μιζέρια. Μοναδικά μέριμνά του το λαμπρό μέλλον της πόλης του. Κινητήρια δύναμή του οι συμπολίτες του.


    Στις 14 Δεκεμβρίου στις 16.00, κατόπιν εισήγησης του δημάρχου Ξάνθης Μιχαήλ Στυλιανίδη και με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα γινουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αειμνήστου δημάρχου Ξάνθης Φίλιππου Αμοιρίδη στην οδό Βασ. Σοφίας.


    Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι υπουργοί Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Νάκος, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο.


    Μετά το πέρας των αποκαλυπτηρίων  θ’ ακολουθήσει στις 16.30 στο δημοτικό αμφιθέατρο η παρουσίαση του βιβλίου για το Φίλιππο Αμοιρίδη, το οποίο θα διανεμηθεί σε όλους τους παρευρισκομένους.


    Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι προαναφερόμενοι υπουργοί, ο εκδότης κ. Νίκος Καραμανλής και ο δικηγόρος Περιστέρης Μαλάκης, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης επί δημαρχίας Φίλιππου Αμοιρίδη.


   Ο δήμαρχος Ξάνθης και το δημοτικό συμβούλιο προσκαλούν όλους τους Ξανθιώτες να παραστούν στις παραπάνω εκδηλώσεις αποδίδοντας φόρο τιμής στον αείμνηστο Φίλιππο Αμοιρίδη.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button