Δεν είναι γραμμένα στο ωδείο τα μέλη της φιλαρμονικής

“Δεν σημαίνει ότι τη θέρμανση την πληρώνει ο ιδιώτης, επειδή έκανε μία δωρεά ενός αιρκοντίσιον. Ο δήμος πληρώνει κανονικά τη θέρμανση, την ΔΕΗ και ότι απορρέει από τη λειτουργία της φιλαρμονικής. Οι ίδιοι διαψεύδονται στις ανακοινώσεις τους”δηλώνει στον ‘Αγώνα” ο κ. Φανουράκης, απαντώντας στην ανακοίνωση των μελών της φιλαρμονικής.

Η Φιλαρμονική του δήμου Ξάνθης με ανακοίνωση της και με την υπογραφή των μελών της, αναδεικνύει τους  προβληματισμούς της, ζητώντας παράλληλα απαντήσεις από τον πρόεδρο του κέντρου πολιτισμού Μ.

“Δεν σημαίνει ότι τη θέρμανση την πληρώνει ο ιδιώτης, επειδή έκανε μία δωρεά ενός αιρκοντίσιον. Ο δήμος πληρώνει κανονικά τη θέρμανση, την ΔΕΗ και ότι απορρέει από τη λειτουργία της φιλαρμονικής. Οι ίδιοι διαψεύδονται στις ανακοινώσεις τους”δηλώνει στον ‘Αγώνα” ο κ. Φανουράκης, απαντώντας στην ανακοίνωση των μελών της φιλαρμονικής.

Η Φιλαρμονική του δήμου Ξάνθης με ανακοίνωση της και με την υπογραφή των μελών της, αναδεικνύει τους  προβληματισμούς της, ζητώντας παράλληλα απαντήσεις από τον πρόεδρο του κέντρου πολιτισμού Μ. Φανουράκη.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του παρασκηνίου λέει ότι αυτός δεν έταξε τίποτε και σε κανέναν.

τόνισε ότι η φιλαρμονική του δήμου θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία της ως θεσμός και το ΔΣ δεν θα ασχοληθεί με τα πρόσωπα. Τονίζει ότι από τη δεύτερη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, ήρθε σε επαφή με τον αρχιμουσικό Γ. Ηλιάδη προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα τους.

Δήλωσε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει η αντικατάσταση των μουσικών οργάνων.

Σχετικά με την πληρωμή των μελών της Φιλαρμονικής, ο πρόεδρος παρέπεμψε το θέμα στην απόφαση του νέου ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού, λέγοντας ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία μισθολογική σχέση μεταξύ αυτών και του δήμου, κανένας επίτροπος δεν θα δικαιολογήσει αυτήν την πληρωμή.

Επιβεβαιώνει το γεγονός ότι υπάρχουν αποφάσεις πληρωμής από προηγούμενα ΔΣ των μελών της φιλαρμονικής, τα οποία και δεν έχουν υλοποιηθεί, γιατί δεν υπάρχουν ούτε εντάλματα, ούτε τιμολόγια. Αυτό όπως σημειώνει, ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, σημαίνει ότι δεν μπορούν να πληρωθούν και παράλληλα έχουν σταματήσει να πληρώνονται από τους δήμους, λόγω Καλλικράτη οι επαγγελματικές δαπάνες.

Δεν χαρακτηρίζει παράνομες τις προηγούμενες αποφάσεις των ΔΣ, γιατί εκείνη την περίοδο που λήφθηκαν οι συγκεκριμένες αποφάσεις  προβλεπόταν να πληρώνονται από τους δήμους οι επαγγελματικές δαπάνες, κάτι που σήμερα λόγω του Καλλικράτη δεν ισχύει.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος Μ. Φανουράκης αναφέρει ότι μέχρι τώρα τα μαθήματα μουσικής που παραδίδονται στα μέλη δεν πληρώνονται και είναι δωρεάν και αυτό επίσης είναι κάτι που  μέχρι τώρα δεν έχει προβληθεί και σκοπός φυσικά, όπως σημειώνει, είναι να έρθουν οι νέοι στη φιλαρμονική και να εκπαιδευτούν με δωρεάν μουσικά όργανα και δωρεάν εκπαίδευση.

Σχετικά με τις ανακοινώσεις που εκδίδονται κάθε λίγο από τη φιλαρμονική και λένε αυτά που λένε, το ΔΣ είναι στην διάθεση τους να συζητήσουν όλα τα θέματα και να γίνει μία σοβαρή προσπάθεια να βρεθούν λύσεις.

Αναγνωρίζει το γεγονός ότι κατά το παρελθόν οι άνθρωποι πήραν κάποιες υποσχέσεις και είναι λογικό να ζητούν να τηρηθούν.

Τέλος ο πρόεδρος Μ. Φανουράκης αναφερόμενος στα οικονομικά αιτήματα τόνισε ότι για το αν θα πληρωθούν και πώς, την απόφαση αυτή θα την πάρει το Δ.Σ., γεγονός είναι ότι πρόθεση όλων είναι να συνεχισθεί ο θεσμός, σημειώνοντας ότι δεν μπαίνει στην διαδικασία να σχολιάσει ειρωνείες και κακοήθειες που ακούγονται.

Ο  Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η μουσική μπάντα παρ όλο που υπάγεται στο ωδείο, τα μέλη της δεν είναι εγγεγραμμένα εκεί, πράγμα που θα πρέπει να γίνει. Ξεκαθαρίζει ότι τα μέλη της μπάντας δεν θα πληρώνουν δίδακτρα λόγω της προσφοράς τους στην πόλη αλλά θα πρέπει να είναι μέλη του ωδείου.

Ο Μ. Φανουράκης ανέφερε ότι κάλεσε τα μέλη της μπάντας να εγγραφούν στο ωδείο. Ενεγράφησαν τα νεαρά μέλη αλλά κανένας από τους παλιούς δεν γράφτηκε και εκεί ο πρόεδρος είναι κάθετος. Όποιος θέλει να συνεχίσει να συμμετέχει στη φιλαρμονική θα πρέπει να είναι γραμμένος στο ωδείο.

Μας είπε ότι το θέμα της φιλαρμονικής θα συζητηθεί στο ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, αν σταματήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Είναι ενήμερα τα μέλη του και εκεί θα αποφασισθεί μετά από συζήτηση το όλο θέμα της φιλαρμονικής, τονίζοντας ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με ανακοινώσεις αλλά με συζητήσεις.

Τέλος ο πρόεδρος σημείωσε ότι ο αρχιμουσικός είναι ό μόνος που έχει εργασιακή σχέση με το δήμο και είναι υποχρεωμένος με τα δεκαπέντε άτομα που έχει ή με τους καινούριους που έρχονται, να συνεχίσει τα μαθήματα, σημειώνοντας ότι η φιλαρμονική μπορεί να μην είναι έτοιμη στις 28 Οκτωβρίου, όμως είναι σίγουρο ότι στις επόμενες εκδηλώσεις θα είναι έτοιμη.      

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button