Σωκράτης Ξυνίδης « το ΠΑΣΟΚ θα κάνει πράξη τα όσα υποσχέθηκε»

Στην αποκατάσταση της επικοινωνίας του με τους δημοσιογράφους της πόλης προχώρησε νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Ξάνθης, Σωκράτης Ξυνίδης, με την πρώτη επίσημη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.
Έτσι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης σε ένα χώρο εκτός του κέντρου, αφού επέλεξε να παραχωρήσει τη συνέντευξη τύπου στη Γκιώνα και στο χώρο του Ιππικού Ομίλου Αβδήρων.

Στην αποκατάσταση της επικοινωνίας του με τους δημοσιογράφους της πόλης προχώρησε νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Ξάνθης, Σωκράτης Ξυνίδης, με την πρώτη επίσημη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.


Έτσι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης σε ένα χώρο εκτός του κέντρου, αφού επέλεξε να παραχωρήσει τη συνέντευξη τύπου στη Γκιώνα και στο χώρο του Ιππικού Ομίλου Αβδήρων.


Μέσα σε ένα κλίμα ευχάριστο κα ζεστό, ο Σωκράτης Ξυνίδης, απλός όπως πάντα, φρόντισε να αιτιολογήσει το κενό επικοινωνίας που δημιουργήθηκε  από τις εκλογές μέχρι σήμερα και το οποίο ήταν απρόσμενο για εκείνον αφού κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του από μια μεγάλη θέση ευθύνης και όπως ήταν αναμενόμενο οι υποχρεώσεις του ήταν ιδιαίτερα αυξημένες.


Η συνάντηση αυτή με τους δημοσιογράφους είχε διττό στόχο, καθώς θέλησε να παρουσιάσει και τα άτομα που επέλεξε να στελεχώσουν το πολιτικό του γραφείο στην Ξάνθη, αλλά και στην Αθήνα., προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως για αυτούς η επαφή με τα ΜΜΕ είναι καθήκον και άμεση προτεραιότητα και αυτό γιατί αποτελούν το συνδετικό κρίκο με τους πολίτες και την ενημέρωσή τους.


Διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, όρισε τον Γιώργο Χαλόφτη, δάσκαλο στο επάγγελμα, ο Θάνος Βαβάτσικος, πολιτικός μηχανικός, θα είναι επιστημονικός του συνεργάτης στην Ξάνθη, η Γεωργία Χαλκίδου , θα έχει την πρώτη επαφή με τους πολίτες αναλαμβάνοντας τη γραμματειακή υποστήριξη του γραφείου και τέλος η Ρούλα Κόκκιου είναι η επιστημονική του συνεργάτιδα στην Αθήνα.


Το πολιτικό γραφείο του κ. Ξυνίδη στεγάζεται στον 4ο όροφο του Εμπορικού Κέντρου Cosmos.


 Η σχολική εκδρομή που κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών


 Ξεκινώντας την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Σωκράτης Ξυνίδης έσπευσε να επισημάνει, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς σε όλες εκείνες τις φωνές που ακούστηκαν προεκλογικά και έκαναν λόγο για έλλειψη εμπειρίας, πως ο ίδιος και η ομάδα των συνεργατών που τον πλαισιώνουν είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν προς όφελος των πολιτών της Ξάνθης.


«Όταν ξεκινήσαμε κάποιοι μας είπαν ότι είμαστε σαν σχολική εκδρομή. Τελικά αυτή η σχολική εκδρομή κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Μπορεί όλοι να μην έχουμε εμπειρία στον τομέα μας, αλλά έχουμε τόσο μεράκι και όρεξη για δουλειά που μπορούμε αυτό το κενό της εμπειρία να το καλύψουμε».


Το πρώτο και μεγαλύτερο πολιτικό κέρδος   


Ο Σωκράτης Ξυνίδης αναφερόμενος στον ενάμισι μήνα διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την περίοδο αυτή από πλευράς πολιτικής πολύ σημαντική καθώς έχουν δρομολογηθεί μια σειρά από νομοθετήματα , αλλά και πρωτόγνωρες διαδικασίες που αποσκοπούν στο να πείσουν τους πολίτες ότι όλα όσα υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου θα γίνουν πράξη.


Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης των διοικητικών δομών του κράτους και να ελλοχεύουν ενδεχόμενοι κίνδυνοι στη λειτουργία του συστήματος, ωστόσο τόνισε ότι αυτή η καθυστέρηση κρίνεται αναγκαία καθώς ακολουθούνται πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασίες.


«Η δημόσια ανοιχτή διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και τους πολίτες μέσα από το διαδίκτυο σε αυτό το οποίο διαμορφώνουμε για την νέα διάταξη της χώρας είναι το μεγαλύτερο πολιτικό κέρδος στον ενάμιση μήνα διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ».


Πιο τραγική η εικόνα από ότι περίμεναν 


Αναφερόμενος στις πρώτες μέρες του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία επικεντρώθηκε κυρίως στα τεράστια προβλήματα που βρήκαν και κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.


«Υπήρχε πλήρης αποσύνθεση σε οικονομικό και επίπεδο δομών. Σε όλα τα επίπεδα η κατάσταση που βρήκαμε είναι πολύ χειρότερη από αυτό που περιμέναμε. Ο αγώνας είναι τιτάνιος γιατί πρέπει να στηθεί όλη η δομή του κρατικού μηχανισμού  από την αρχή».


 Παρά το δύσκολο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση, ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι «θα είμαστε στην ώρα μας εκεί που πρέπει και θα υλοποιήσουμε όλες μας τις μεγάλες προεκλογικές δεσμεύσεις, όπως τον εκλογικό νόμο, τη διοικητική μεταρρύθμιση, το νέο φορολογικό σύστημα και τις διαφανείς προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ παντού».


-Για τον Καποδίστρια 2


«Οι εκλογές του 2010 θα γίνου με βάση το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας. Δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών η διαβούλευση με του κοινωνικούς εταίρους και την αυτοδιοίκηση. Δεν πρόκειται να αιφνιδιαστεί κανένας. Οι όποιες αλλαγές θα γίνουν με βάση επεξεργασμένο αναπτυξιακό μοντέλο και μακριά από μικροπολιτικά και κομματικά συμφέροντα. Η διοικητική μεταρρύθμιση θα συνοδευτεί και με τη φορολογική μεταρρύθμιση και με την αποκέντρωση πόρων»


-Για τα Συνεταιριστικά


«Χρήζει διερεύνησης για τα χρήματα που δόθηκαν στη ΣΕΒΑΘ προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στο που πήγαν. Πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο προανακριτικής εξέτασης και από εισαγγελέα».


-Για τη ΣΕΚΑΠ


«Βαρύτατη η ευθύνη τη διοίκησης για την εικόνα που παρουσιάζει προς τα έξω και απαξίωσαν με τη συμπεριφορά τους την ίδια την εταιρεία και το προϊόν της, την τελευταία μεγάλη εταιρεία, τη μεγάλη ναυαρχίδα της ανάπτυξης της Ξάνθης. Δεσμεύομαι με την επιλογή των προσώπων όσο και με την προστασία των κομματικών παρεμβάσεων. Θα αποτρέψουμε από σκληρές κομματικές παρεμβάσεις την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας.


-Για τις προσλήψεις στο δημόσιο και τους ΟΤΑ


«Το θέμα των προσλήψεων στην Ελλάδα είναι τόσο αμαρτωλό. Δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε γκρίζες ζώνες και παράθυρα, αλλά μόνο μέσω ενός αξιοκρατικού συστήματος, του ΑΣΕΠ, είναι πολιτική μας απόφαση αυτό. Με λευκές επιταγές δεν πρόκειται να παίξουμε με τα όνειρα των νέων».


-Για τα τοπικά προβλήματα


«παρότι υπάρχουν εκρηκτικά προβλήματα στην περιοχή που έχουμε  εντοπίσει από την προεκλογική περίοδο καλώς ή κακώς, στο σημείο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο κρατικός μηχανισμός δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα για την ώρα. Το διάστημα αυτό το μόνο που κάνουμε είναι βουλευτική «γυμναστική σε διάφορα υπουργεία χωρίς αποτέλεσμα. Ουσιαστική παρέμβαση θα μπορούμε να έχουμε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα για οποιοδήποτε θέμα, όταν ολοκληρωθεί και η αναδιάρθρωση της δομής του κράτους. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν κάνουμε και τίποτε. Ήδη υπήρξε συνάντηση για τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής με την υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή».


Τέλος ο κ. Ξυνίδης αναφερόμενος στην καθυστέρηση της τοποθέτησης των Γενικών Γραμματέων στις  Περιφέρειες τόνισε ότι «εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση ονομάτων, ενώ ότι αφορά το θέμα των προνομιούχων και μη προνομιούχων σημείωσε «αυτό που έχει σημασία είναι το πού θα μπει  η κόκκινη γραμμή από ποιο σημείο και τη χώρα και την οικονομία να σώσουμε αδικώντας όσο το δυνατόν λιγότερο από τους ασθενέστερους οικονομικά.».


              


                                                                   Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button