ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

*Το Νομάρχη Ξάνθης, το Δήμαρχο Ξάνθης και τον πρόεδρο του επιμελητηρίου θα επισκεφθεί ο Μιχάλης Αγγελόπουλος για να τους χαιρετίσει και τους ευχαριστήσει για τη συνεργασία που είχαν.

*Το Νομάρχη Ξάνθης, το Δήμαρχο Ξάνθης και τον πρόεδρο του επιμελητηρίου θα επισκεφθεί ο Μιχάλης Αγγελόπουλος για να τους χαιρετίσει και τους ευχαριστήσει για τη συνεργασία που είχαν.


Ο κ. Αγγελόπουλος αφήνει τη θέση του γενικού γραμματέα της περιφέρειας ΑΜΑ-Θ και ετοιμάζεται για μία άλλη θέση στην Αθήνα.


 



*Ένα μεγάλο αγκάθι που αφήνει ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Α.Μ-Θ, Μιχάλης Αγγελόπουλος στον νέο του αντικαταστάτη, κ. Δημήτρη Σταμάτη, είναι το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Παρ’ όλη την προσπάθεια και τις πιέσεις που άσκησε στους εμπλεκόμενους φορείς, δεν κατέστη δυνατόν να προχωρήσουν σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό. Οι ρυθμοί των σχετικών διαδικασιών είναι ιδιαίτερα αργοί και τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, όπως για παράδειγμα με τη χωροθέτηση  των Σταθμών Μεταφόρτωσης παραμένουν άλυτα.


Μολονότι σύσσωμες αρχές και φορείς δίνουν προτεραιότητα σε ότι σχετίζεται με το κεφάλαιο Περιβάλλον, έχουν ωστόσο διαφορετικές θέσεις  όταν έρχεται η ώρα της υλοποίησης. Τυγχάνει αρκετές φορές ο γενικός σχεδιασμός να δημιουργεί αντικρουόμενα συμφέροντα ανάμεσα στις τοπικές κοινωνίες των πέντε νομών της περιφέρειάς μας και πολλά ακόμα θέματα που αφορούν το εν λόγο Ολοκληρωμένο Σχέδιο δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί.  


ΔΓ


 


*Κέντρο Υποδοχής Επενδύσεων προγραμματίζει να ιδρύσει λίαν συντόμως ο Δήμος Σταυρούπολης.


Συγκεκριμένα θα συστήσει ένα γραφείο εξυπηρέτησης, όπου θα μπορεί να απευθύνεται κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να πραγματοποιήσει μια επένδυση στα όρια του Δήμου και θα παίρνει τις όποιες πληροφορίες χρειάζεται και αφορούν το επενδυτικό του σχέδιο.


Και όχι μόνο αυτό, το κυριότερο είναι πως οι υπάλληλοι θα του παρέχουν κάθε βοήθεια και στήριξη μέχρι την υλοποίηση του σχεδίου του. Απλά θα παίρνουν από το χέρι τον επενδυτή και θα τον βοηθούν να υποσκελίζει όλα εκείνα τα γνωστά γραφειοκρατικά προβλήματα και τις χρονοβόρες διαδικασίες, που πολλές φορές λειτουργούν αποτρεπτικά στο να έρθει μια επένδυση στην περιοχή μας.


ΔΓ


 



*Μετά τον Ιανουάριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία συχνότητα μέσω της οποίας οι κάτοικοι των οικισμών του Δήμου Σταυρούπολης θα πληροφορούνται για διάφορα ζητήματα που τους αφορούν άμεσα, καθώς και για εκδηλώσεις του Δήμου.


 Όπως δήλωσε στον “Α” ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, κ. Γιώργος Καρασακαλίδης “πρόκειται για μια συχνότητα όπου θα βλέπουν οι πολίτες ότι τους ενδιαφέρει, π.χ. την έλευση στρατιωτικών γιατρών, εκδηλώσεις προληπτικής ιατρικής, κοινωνικές εκδηλώσεις, κ.λ.π. .


Από μια συγκεκριμένη συχνότητα θα ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα του Δήμου Σταυρούπολης”.      


ΔΓ


 


*Η Νομαρχία Ξάνθης και η Εταιρία Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομού Ξάνθης φιλοξένησαν τις δημοσιογραφικές ομάδες με στόχο την προβολή του Νομού, του Περιοδικού “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ”, της Εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” και της τηλεοπτικής εκπομπής της Ε.Τ. 1 “ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ”. Επισκέφθηκαν όλο το Νομό, απόλαυσαν την μοναδική φυσική του ομορφιά, φωτογράφισαν κάθε σημείο με τουριστικό ενδιαφέρον, γνώρισαν την ιστορία και τις παραδόσεις του, πήραν συνεντεύξεις από κατοίκους, γεύτηκαν την τοπική κουζίνα, ένιωσαν την ζεστή Ξανθιώτικη φιλοξενία. Θα ακολουθήσουν σε τακτά χρονικά διαστήματα θέματα που αναδεικνύουν το Νομό μας. 


Με τις παραπάνω δράσεις η Νομαρχία Ξάνθης επιδιώκει την προβολή του Νομού ως ελκυστικό προορισμό, την ανάδειξη των ιδιαίτερων πλεονεκτημάτων του και την προσέλκυση επισκεπτών.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button