Ουσιαστικές πρωτοβουλίες για 2η ΒΙΠΕ και ανάπτυξη επενδύσεων

Με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξή του συνεδρίασε προχθές το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Τα μέλη ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων για τις τελευταίες πρωτοβουλίες του Προέδρου κ. Ανδρικόπουλου και της Διοικούσας Επιτροπής αναφορικά με τις κινήσεις που γίνονται από πλευράς Επιμελητηρίου Ξάνθης για τη δημιουργία δεύτερης Βιομηχανικής Περιοχής στην Ξάνθη, καθώς επίσης και για την εκπόνηση μνημονίου στρατηγικών κατευθύνσεων για την ανάπτυξη της Θράκης.

Με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξή του συνεδρίασε προχθές το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ξάνθης. 


Τα μέλη ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων για τις τελευταίες πρωτοβουλίες του Προέδρου κ. Ανδρικόπουλου και της Διοικούσας Επιτροπής αναφορικά με τις κινήσεις που γίνονται από πλευράς Επιμελητηρίου Ξάνθης για τη δημιουργία δεύτερης Βιομηχανικής Περιοχής στην Ξάνθη, καθώς επίσης και για την εκπόνηση μνημονίου στρατηγικών κατευθύνσεων για την ανάπτυξη της Θράκης.  


Συγκεκριμένα σε ότι αφορά το θέμα της 2ης ΒΙΠΕ ο πρόεδρος του φορέα, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ζητά την παραχώρηση έκτασης 1000 περίπου στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται απέναντι από το εργοστάσιο Ζάχαρης της Ξάνθης, για να δημιουργηθεί η 2η ΒΙΠΕ.


Η όλη προσπάθεια τυγχάνει και της στήριξης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτή Ξάνθης, κ. Αλέκου Κοντού.


Το αίτημα αναμένεται να συζητηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΒΖ, όπου αναμένεται και η οριστικοποίησή του. Πάντως όπως έκανε γνωστό ο κ. Ανδρικόπουλος στα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης απεδέχθη την πρόταση.


Στο μεταξύ μια άλλη σημαντική κίνηση του ΕΒΕ Ξάνθης, σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Θράκης, είναι η συμμετοχή της σε μια ομάδα την οποία συγκροτούν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας δια του προέδρου του, κ. Μυλωνά, τα Επιμελητήρια της Θράκης και οι Σύνδεσμοι Βιομηχάνων της περιοχής και η οποία ανέλαβε να εκπονήσει πρόταση για την ανάπτυξη της Θράκης. Η ομάδα αυτή, η οποία πραγματοποίησε την τρίτη της συνάντηση την περασμένη Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, ανέλαβε την όλη πρωτοβουλία καθώς διαπίστωσε την αναποτελεσματικότητα των κατά καιρούς αναπτυξιακών νόμων.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button