Ειδήσεις

Super League 2: Καθοριστικές μάχες – Τι θα δούμε την 19η αγωνιστική

Η Super League 2 συνεχίζει τη δράση της την Τετάρτη (7/4) με την 19η αγωνιστική που περιλαμβάνει κομβικές μονομαχίες.

Το 14ο παιχνίδι τους σε διάστημα δύο μηνών, από τις 7 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 7 Απριλίου δίνουν οι ομάδες της Super League 2.  Η 19η αγωνιστική περιλαμβάνει καθοριστικές συναντήσεις για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

 

Η ανάλυση της διοργάνωτριας:

Διαγόρας Ρόδου – Εργοτέλης

Μπορεί σε ένα πρωτάθλημα το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην κορυφή, ωστόσο το παιχνίδι “φωτιά” γίνεται στη Ρόδο, τελευταίο μάλιστα χρονικά, στις 3.30 μετά το μεσημέρι. Ο Διαγόρας υποδέχεται τον Εργοτέλη και έχουν κοινό στόχο να σταματήσουν τη βαθμολογική τους υποχώρηση, καθώς και οι δύο προέρχονται από πέντε διαδοχικές ήττες.

Μέχρι το μεσημέρι της 13ης Μαρτίου ο Εργοτέλης ήταν με 28 βαθμούς στην κορυφή και ο Διαγόρας με 26 δεύτερος. Από εκείνη την ημέρα άρχισαν να χάνουν, με αποτέλεσμα ο Εργοτέλης να είναι τώρα πέμπτος και ο Διαγόρας έκτος, με τους ίδιους ακριβώς βαθμούς!

Και τώρα κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους, για να κρατηθούν στην εξάδα. Ο χαμένος θα βρεθεί πιο κοντά στα Playout, ειδικά αν αυτός είναι ο Διαγόρας Ρόδου.

Στον πρώτο γύρο, στις 14 Φεβρουαρίου ο Εργοτέλης επικράτησε 2-0 (5′ σουτ Μπουτσάκης, 90′ σουτ Μανουσάκης) και υποχρέωσε τον Διαγόρα στην πρώτη του ήττα. Αυτό είναι και το μοναδικό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες σε επαγγελματική κατηγορία.

ΑΕ Καραϊσκάκης – Ιωνικός

Ο Ιωνικός είναι η πρώτη ομάδα, που εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στην πρώτη εξάδα, ωστόσο το ζητούμενο για την ομάδα του Πειραιά είναι να διατηρήσει ή να αυξήσει τη διαφορά της από την δεύτερη και να μπει στην επόμενη φάση με ισχυρό πλεονέκτημα.

Ο Ιωνικός παίζει στην Άρτα με στόχο την έκτη διαδοχική νίκη του. Μάλιστα έχει κερδίσει τέσσερα στη σειρά εκτός έδρας, για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια σε επαγγελματική κατηγορία.

Ο Ιωνικός νίκησε διαδοχικά 1-0 την ΠΑΕ Χανιά, 3-2 τα Τρίκαλα, 2-1 τον ΟΦ Ιεράπετρας και 1-0 τον Απόλλωνα Λάρισας. Ισοφάρισε αυτό που είχε καταφέρει τέτοια εποχή το 1994. Τα αποτελέσματα τότε ήταν 13.02.1994 Αναγέννηση Γιαννιτσών – Ιωνικός 0-1, 06.03.1994 Παναργειακός – Ιωνικός 0-1, 27.03.1994 Καλλιθέα – Ιωνικός 1-3 και 10.04.1994 Αναγέννηση Καρδίτσας – Ιωνικός 1-3.

Η ΑΕ Καραϊσκάκης δύσκολα θα αποφύγει, τουλάχιστον στην κανονική περίοδο, μια από τις δύο τελευταίες θέσεις. Ωστόσο παλεύει κάθε παιχνίδι της, μάλιστα στα δύο τελευταία εκτός έδρας έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις, με νίκη στο Ηράκλειο και ισοπαλία στην Ξάνθη.

Στον πρώτο γύρο ο Ιωνικός επικράτησε με 2-0 (48′ σουτ Κάστρο, 80′ κεφαλιά Νιάσε). Ήταν η πρώτη από τις δύο νίκες του Ιωνικού με δύο γκολ διαφορά. Έχει εννέα νίκες με ένα γκολ.

Λεβαδειακός – Παναχαϊκή

Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται στη Λιβαδειά. Ο γηπεδούχος Λεβαδειακός είναι αήττητος στην έδρα του εδώ και 18 παιχνίδια, αλλά θα ήθελε να έχει λιγότερες ισοπαλίες. Έχει σε εννέα παιχνίδια τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες! Ο Λεβαδειακός έχει κάνει μόλις δύο ήττες σε όλο το πρωτάθλημα.

Την πρώτη στον πρώτο γύρο στην Πάτρα από την Παναχαϊκή με 2-0 (51′ πέναλτι Αραβίδης, 70′ κεφαλιά Αραβίδης) και στον δεύτερο γύρο στην Ξάνθη.

Πέρυσι ο Λεβαδειακός επικράτησε της Παναχαϊκής με ανατροπή 2-1 (72′ σουτ Συμελίδης, 76′ πέναλτι Μάντζιος – 15′ αυτογκόλ Παντελιάδης).

Η Παναχαϊκή βρίσκεται ένα βαθμό και μια θέση εκτός πρώτης εξάδας και ένα θετικό αποτέλεσμα θα της ήταν δώρο τη στιγμή μάλιστα που οι δύο ομάδες που καταδιώκει παίζουν μεταξύ τους. Η ομάδα της Πάτρας νίκησε για τελευταία φορά στη Λιβαδειά στις 20 Μαρτίου 2005 με 1-0 (89′ σουτ Βόλενταλ), σε μια σεζόν που η Παναχαϊκή κατάφερε να μείνει στην κατηγορία και ο Λεβαδειακός ανέβηκε στην Α’ Εθνική.

Πάντως η Παναχαϊκή δεν έχει νίκη στα επτά τελευταία εκτός έδρας, με τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες, ενώ δεν έχει σκοράρει σε αυτά! Από τις 31 Ιανουαρίου, όταν και νίκησε στη Λάρισα 3-0, παίζει ποδόσφαιρο επί 630 λεπτά εκτός έδρας χωρίς να βάλει γκολ!

Τρίκαλα – Ξάνθη

Αήττητη στα οκτώ τελευταία της παιχνίδια η Ξάνθη, έχασε την ευκαιρία να περάσει δεύτερη, χάνοντας βαθμούς στην έδρα της από την ΑΕ Καραϊσκάκης. Θα επιχειρήσει να πάρει το καλό αποτέλεσμα στα Τρίκαλα, όπου μπορεί και να σφραγίσει μαθηματικά τη θέση της στην εξάδα.

Βέβαια τα Τρίκαλα ζωντάνεψαν με τη νίκη στο Ηράκλειο επί του Εργοτέλη με 3-2, νίκη που αγνοούσαν για 11 διαδοχικούς αγώνες! Ωστόσο ακόμα και αν κάνουν για πρώτη φορά φέτος διαδοχικές νίκες, τα Τρίκαλα δεν προλαβαίνουν εύκολα την εξάδα. Σίγουρα πάντως τα ενδιαφέρει να απομακρυνθούν από τις δύο τελευταίες θέσεις.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν φέτος για πρώτη φορά αντίπαλες από το 1999-2000, όταν βρέθηκαν για μια και μοναδική φορά στην Α’ Εθνική. Μάλιστα στις 28 Νοεμβρίου 1999 τα Τρίκαλα πέτυχαν την πρώτη τους νίκη τότε στο πρωτάθλημα με αντίπαλο την Ξάνθη, με 2-1 (5′ κεφαλιά Μπαντάς, 16′ σουτ Ντίατς – 34′ πέναλτι Μπα). Τα Τρίκαλα υποβιβάστηκαν.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου φέτος η Ξάνθη πήρε δύσκολη νίκη με 1-0 (60′ σουτ Καπνίδης), ωστόσο χρειάστηκε ο Πολ Ίτσο να αποκρούσει πέναλτι του Ριζογιάννη για να την κρατήσει.

ΟΦ Ιεράπετρα – ΠΑΕ Χανιά

Η φορμαρισμένη ομάδα των Χανίων πηγαίνει στην Ιεράπετρα γνωρίζοντας ότι με μια νίκη πατάει πολύ γερά στην πρώτη εξάδα. Επτά παιχνίδια αήττητη η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, με πέντε νίκες σε αυτά, έχει σε όλη τη σεζόν μια ήττα εκτός έδρας! Αυτή τη Λάρισα, που ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Αλέκου Βοσνιάδη στον πάγκο.

Δύσκολα σκοράρει, γκολ δεν δέχεται εύκολα με αποτέλεσμα σε 18 παιχνίδια της ΠΑΕ Χανιά να έχουν επιτευχθεί 20 γκολ, 12 υπέρ και οκτώ κατά. Τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα. Έχει πετύχει μια φορά δύο γκολ και αυτή εκτός έδρας και έχει δεχτεί μια φορά δύο γκολ και αυτή εντός έδρας!

Ο ΟΦ Ιεράπετρας παλεύει σθεναρά τα παιχνίδια του, ειδικά στην έδρα του. Αφού πρόσφατα νίκησε την Παναχαϊκή, έχασε στο τέλος από τον Ιωνικό και υποχρέωσε σε ισοπαλία τον Λεβαδειακό.

Στην πρώτη του σεζόν στην κατηγορία, ο ΟΦ Ιεράπετρας βρίσκεται μαζί με την ΑΕ Καραϊσκάκης στο τέλος της βαθμολογίας, αλλά θα προσπαθήσει να πάρει ότι ακόμα μπορεί.

Στον πρώτο γύρο η ΠΑΕ Χανιά νίκησε με το… αγαπημένο της σκορ, 1-0 (66′ σουτ Βασιλόγιαννης) τον ΟΦ Ιεράπετρας.

Δόξα Δράμας – Απόλλων Λάρισας

Όποιος μπορεί μαθηματικά να πιάσει ένα στόχο, δικαιούται να ελπίζει, όσο και αν φαίνεται απίθανο με βάση τις πιθανότητες. Κάπως έτσι συμβαίνει με τη Δόξα Δράμας και τον Απόλλωνα Λάρισας, που πολύ δύσκολα προλαβαίνουν την εξάδα, ωστόσο αν κάποια από τις δύο ομάδες νικήσει, θα εξακολουθεί να ελπίζει.

Μόλις στις 24 Μαρτίου έπαιξαν το παιχνίδι του πρώτο γύρου που καθυστερούσε, και ο Απόλλων Λάρισας επικράτησε 1-0 (29′ σουτ Αθανασιάδης). Ο Απόλλων Λάρισας κέρδισε τα δυο από τα τρία τελευταία παιχνίδια του εκτός έδρας σε Ρόδο και Άρτα, αφού δεν είχε νίκη στα έξι πρώτα, με τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Έχει σκοράρει μόνο στα δύο παιχνίδια που κέρδισε, όχι όμως στα υπόλοιπα επτά!

Η Δόξα Δράμας δεν έχει ισοπαλία στα 11 τελευταία παιχνίδια, ενώ και τις δύο που έκανε σε όλο το πρωτάθλημα τις έχει στην έδρα της. Ήταν τα δύο παιχνίδια του Φεβρουαρίου, που έφερε 0-0 με Παναχαϊκή και ΑΕ Καραϊσκάκης. Από τότε έκανε τρεις νίκες και δύο ήττες.

Ο Απόλλων Λάρισας δεν έχει νίκη στη Δράμα επί της Δόξας, ωστόσο έχασε μόνο το ένα από τα τρία τελευταία για την κατηγορία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button