Σύντομα η ενημέρωση για το Εθνικό Κτηματολόγιο…

Μέσα στο κατακαλόκαιρο ξεκινά τελικά η κτηματογράφηση σε 107 περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η πόλη της Ξάνθης.

   Μέσα στο κατακαλόκαιρο ξεκινά  τελικά η κτηματογράφηση σε 107 περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η πόλη της Ξάνθης.


   Αν και η ένταξη των νέων περιοχών είχε γίνει γνωστή από τον περασμένο χρόνο με την επισήμανση πως οι σχετικές διαδικασίες θα ξεκινούσαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2008, βλέπουμε την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ να δρομολογεί τις διαδικασίες την περίοδο που είναι αφιερωμένη στα μπάνια του λαού και αυτό δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.


   Πάντως σε τοπικό επίπεδο, αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε προς το παρόν, αρκετοί είναι οι δημότες που σπεύδουν στο Δήμο της Ξάνθης για να ενημερωθούν.


   Μόνο που ο Δήμος δε θα έχει την ευθύνη της όλης διαδικασίας, αλλά θα συνεπικουρεί το έργο του αρμόδιου Γραφείου Κτηματογράφησης που θα λειτουργήσει στην πόλη η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ.


   Ήδη ο χώρος έχει ετοιμαστεί και βρίσκεται στον πρώτο όροφο  οικοδομής επί της Μιχαήλ Καραολή και Σμύρνης, κοντά στην Εμπορική Τράπεζα. 


Άλλωστε ο αρμόδιος Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς κάλεσε του πολίτες που διαθέτουν ακίνητη περιουσία σε αυτές τις περιοχές  να τη δηλώσουν στο Εθνικό Κτηματολόγιο από τις 17 Ιουνίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.


   Υπολογίζεται ότι το κτηματολόγιο για τις 107 περιοχές που τώρα ξεκινούν οι διαδικασίες υπολογίζεται πως θα έχουν ολοκληρωθεί σε τέσσερα περίπου χρόνια.


   Για περισσότερες όμως πληροφορίες οι δημότες της Ξάνθης δεν έχουν παρά να περιμένουν ακόμη λίγο, καθώς πολύ σύντομα ξεκινά ειδική ενημερωτική καμπάνια, ενώ από τις αρχές Ιουνίου θα τεθεί σε λειτουργία  ο ειδικός τετραψήφιος αριθμός 1015 για την καλύτερη τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πολιτών.


   Επομένως οι δημότες της Ξάνθης δεν έχουν παρά να περιμένουν την επίσημη έναρξη των διαδικασιών από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ και μέχρι τότε καλό θα είναι να ξεθάψουν από τα συρτάρια τους τα συμβόλαια κτήσης των ακινήτων τους .


   Να σημειωθεί πως μαζί με την υποβολή των δηλώσεων είναι υποχρεωτική και η καταβολή του πάγιου τέλους κτηματογράφησης που έχει καθοριστεί στα 35 ευρώ ανά δικαίωμα, ενώ για τους βοηθητικούς χώρους στα 20 ευρώ.


Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button