Ειδήσεις

7 αντικείμενα που βοηθούν την οργάνωση της κρεβατοκάμαρας

Ο αποθηκευτικός χώρος πάντα είναι λιγότερος από τις ανάγκες σας. Τακτοποιήστε το υπνοδωμάτιό σας με τη βοήθεια μικρών αντικειμένων στα οποία μπορείτε να τοποθετείτε ό,τι δεν χωράει σε συρτάρια και ντουλάπες.

Η οργάνωση στην κρεβατοκάμαρα είναι σημαντική γιατί επηρεάζει την ψυχολογία σας. Ένας ακατάστατος χώρος δεν θα σας επιτρέψει να κοιμηθείτε άνετα και το πρωί η θέα των ατακτοποίητων αντικειμένων, δεν είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσει η μέρα σας.

Κομψά, μικρά σε μέγεθος αλλά μεγάλα σε δυνατότητες, τα παρακάτω αντικείμενα θα σας κάνουν το δωμάτιο να δείχνει πάντα στην εντέλεια, όποιο κι αν είναι το εμβαδόν του:

  1. Κουτιά αποθήκευσης

Μονόχρωμα, με patterns, με καρτούν, έχουν όλα τα πιθανά σχέδια και χρώματα. Έχουν θαυματουργό ρόλο αφού μπορούν να χωρέσουν από παπλώματα και μαξιλάρια μέχρι βιβλία και βινύλια. Είναι ιδανική λύση και για τα δωμάτια των παιδιών, αφού μπορούν να χωρέσουν όλα τα παιχνίδια τους. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε παντού, σε έπιπλα, σε ράφια, κάτω από το κρεβάτι, πάνω σε γραφείο.

  1. Κάδρα και κορνίζες στον τοίχο

Οι κορνίζες με τις αγαπημένες σας στιγμές συνήθως τοποθετούνται στο κομοδίνο ή πάνω σε ραφιέρες. Αν το υπνοδωμάτιο είναι μικρό, αυτό σημαίνει ότι θα γεμίσει ο χώρος με μικροαντικείμενα.Επιλέξτε ένα επιτοίχιο ράφι για να τοποθετείτε κάδρα και κορνίζες, ή κρεμάστε τα ξεχωριστά στον τοίχο έτσι ώστε να ελευθερώσετε τα έπιπλά σας.

  1. Σκαμπό

Σε πολλά περιοδικά διακόσμησης θα δείτε ότι τα κρεβάτια έχουν στο κάτω μέρος τους μακρόστενα σκαμπό. Ο ρόλος τους εκτός από διακοσμητικός είναι και αποθηκευτικός, αφού πολλά από αυτά ανοίγουν και μπορείτε να βάλετε κι εκεί αντικείμενα όπως ριχτάρια και σεντόνια.

  1. Καλάθι για τα ρούχα

 Πολλές φορές μετά το γυμναστήριο ή στο τέλος της ημέρας, λόγω κούρασης, πετάτε τα βρώμικα ρούχα στο πάτωμα ή σε κάποια καρέκλα. Για να τα έχετε τακτοποιημένα μέχρι να τα πάτε στο πλυντήριο, βάλτε σε ένα καλάθι που θα είναι αποκλειστικά για τα άπλυτα.

  1. Ράγες

Αν οι ντουλάπες σας ασφυκτιούν προτιμήστε τις ράγες ρούχων για να κρεμάτε παλτό, πουκάμισα και ό,τι άλλο θέλετε να τακτοποιήσετε που δεν θέλετε να τσαλακώνεται. Αν έχουν και ροδάκια είναι ακόμα πιο βολικές, γιατί μπορεί να τοποθετηθούν σε όποιο σημείο ταιριάζουν περισσότερο.

  1. Καλάθια για τα μαξιλάρια

Αν σας αρέσει να έχετε πάνω στο κρεβάτι σας διακοσμητικά μαξιλάρια, αλλά σας προβληματίζει πού θα τα αφήνετε την ώρα που κοιμάστε ή αλλάζετε σεντόνια, τα μπαμπού διακοσμητικά καλάθια θα σας δώσουν τη λύση. Αντί να τα αφήνετε στο πάτωμα ή στο κρεβάτι και να σας δυσκολεύουν στον ύπνο, θα τα έχετε πάντα στη θέση τους.

  1. Κάδος απορριμμάτων

Αποδείξεις, ταμπελάκια από ρούχα, μαντιλάκια ντεμακιγιάζ, ειδικά το βράδυ μετά από κουραστική μέρα, δύσκολα θα πάτε μέχρι τον κάδο σκουπιδιών στην κουζίνα ή το μπαλκόνι. Τοποθετήστε ένα μικρό κάδο για να τα τοποθετείτε εκεί και να μην τα αφήνετε στο κομοδίνο ή το πάτωμα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button