Ειδήσεις

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στα Άβδηρα

Προς τους Υπουργούς

Ανάπτυξης και Επενδύσεων

 και Οικονομικών

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που εδώ και χρόνια λειτουργεί στο χωριό Άβδηρα του Δήμου Αβδήρων, πρόκειται να αναστείλει τη λειτουργία του  στις 20/11/2020. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα είναι το μοναδικό που λειτουργεί στο Δήμο Αβδήρων και βρίσκεται  σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την πόλη της Ξάνθης, τουλάχιστον μισή ώρα διαδρομής με ΙΧ. Και με δεδομένοτα ελάχιστα δρομολόγια των ΜΜΜ προς την πόλη της Ξάνθης, η πρόσβαση δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο.

Ο κόσμος που εξυπηρετείται από το συγκεκριμένο υποκατάστημα είναι κυρίως αγρότες, ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, κτηνοτρόφοι και αλιείς, κάτοικοι των γύρω περιοχών, αλλά και επισκέπτες της περιοχής κατά τη θερινή περίοδο.

Θεωρούμε πως το οριστικό κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή και μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους, οι οποίοι,ιδιαίτερα οι πιο ηλικιωμένοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, θα αναγκάζονται πλέον να κάνουν τις συναλλαγές τους στα καταστήματα της Ξάνθης, με ότι αυτό συνεπάγεται, ειδικά μέσα σε συνθήκες πανδημίας που πρέπει να αποφεύγεται και ο συνωστισμός.

Βεβαίως η απόφαση αυτή της Τράπεζας Πειραιώς δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Εντάσσεται  σταμέτρα που έχουν πάρει οι τράπεζες για την “εξυγίανσή” τους, προχωρώντας σε κλείσιμο υποκαταστημάτων τους σε όλη την Ελλάδα, διεύρυνση και ελαστικοποίηση του ωραρίου για τους εργαζόμενους, απολύσεις, πιέσεις για εθελούσια έξοδο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να μην κλείσει το κατάστημα με το οποίο εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής;

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button