Τρίτο Μάτι

ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ¨ΕΝΣΤΟΛΩΝ¨
Γράφει ο Αντγος ε.α. Νικόλαος Φωτιάδης, Επίτιμος Υδκτής Δ΄ΣΣ

Εβδομάδες τώρα η τηλεόραση και οι εφημερίδες αναφέρονται στα ¨αναδρομικά¨ που θα δώσει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους συνταξιούχους (του Δημοσίου αλλά και του Ιδιωτικού φορέα). Ο τύπος έξω βοά ότι οι ¨ένστολοι¨ (έτσι μας αποκαλούν και οι Πολιτικοί και οι Δημοσιογράφοι για να μας ευτελίζουν) θα πάρουν πολλά λεφτά αναδρομικά!!

Η κοινή γνώμη λοιπόν (το ¨ράδιο – αρβύλα¨ δηλαδή), ασχολείται με τα ¨αναδρομικά των ενστόλων¨ και επειδή και στο παρελθόν έγινε ο ίδιος ντόρος διευκρινίζω:

α. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν είναι σωστό να τα αποκαλούμε ¨ένστολους¨ γιατί ένστολοι είναι και άλλοι άξιοι και τίμιοι. Ένστολοι ήταν επί Δημάρχου Πειραιά Σκυλίτση κι οι οδοκαθαρισταί (φορούσαν άσπρες μπότες, άσπρο παντελόνι, άσπρο πουκάμισο και άσπρο καπέλο), ένστολοι είναι και οι θυρωροί των μεγάλων ξενοδοχείων στις μεγαλουπόλεις (αν περάσει κανείς έξω από την ¨Μεγάλη Βρετανία¨ θα δεί έναν Στρατάρχη σαν τον Αμίν Νταντά), ένστολοι  είναι οι μαθηταί των Κολλεγίων, ένστολοι είναι και οι ¨σεφ¨ των ¨καθώς πρέπει¨ εστιατορίων, ένστολοι και οι θυρωροί των Μουσείων (Κάπουτζηδες Τουρκιστί) και πάει λέγοντας (καρναβαλιστές-διασώστες-χορευτές-νοσοκόμες Ερυθρού Σταυρού). Θα πρέπει λοιπόν η αδόκιμη αυτή έκφραση να αποφεύγεται για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, από τα οποία η Υπηρεσία ζητάει να εργάζονται νυχθημερόν αλλά και να θυσιάζουν και την ζωή τους. (Από τους άλλους Δημοσίους Υπαλλήλους ζητάει η Υπηρεσία να εφαρμόζουν το ωράριο……)

β. Τα ποσά που θα επιστραφούν από τα Δημόσια Ταμεία (και όχι από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, γιατί υπάρχει Δικαστική Απόφαση μετά από αγώνα ετών) στους περιβόητους ¨ένστολους¨ δεν είναι ¨αναδρομικά¨, αλλά παρανόμως παρακρατηθέντα χρήματα από την σύνταξη με Αντισυνταγματικούς Νόμους που ψήφισαν κάποιοι φωστήρες στην Βουλή. Και για να τελειώνουμε μ’ αυτά τα ¨μουχαμπέτια¨ , ο Λογιστής μου υπολόγισε ότι μου παρακρατήθηκαν παράνομα 7.850 ευρώ και θα μου επιστραφούν 292 ευρώ Χ 11 μήνες μείον 6% κρατήσεις (για υγειονομική περίθαλψη) και για το ότι είναι αφορολόγητα (ψεύδος μέγα), θα υποβάλλω συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις για τα έτη 2015 και 2016 και θα φορολογηθούν αναλόγως!!!

Αυτά γι’ αυτούς που ενδιαφέρονται για τα ¨αναδρομικά των ενστόλων¨.

 

* Ο διανοητής Ευάγγελος Λεμπέσης έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο : «Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών στον σύγχρονο βίο».

Το πουλάει στο βιβλιοπωλείο του ο  Σπανίδης.

Αντγος ε.α.

Νικόλαος Φωτιάδης

Επίτιμος Υδκτής Δ΄ΣΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button