Μπράβο στα παιδιά που κέρδισαν τον διαγωνισμό: Κύπρος 1974-2014: Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ….

Δυο σχολεία της πόλης μας κέρδισαν δύο πρώτα βραβεία στο Διαγωνισμό του  Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος: “Κύπρος 1974-2014: Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ,Δημιουργώ”!  Είναι ακόμη πιο μεγάλη η νίκη των παιδιών μας αν λάβουμε υπόψη ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν 420 σχολεία με πάνω από 3,000 δημιουργίες και 20,000 μαθητές.

Δυο σχολεία της πόλης μας κέρδισαν δύο πρώτα βραβεία στο Διαγωνισμό του  Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος: “Κύπρος 1974-2014: Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ,Δημιουργώ”!  Είναι ακόμη πιο μεγάλη η νίκη των παιδιών μας αν λάβουμε υπόψη ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν 420 σχολεία με πάνω από 3,000 δημιουργίες και 20,000 μαθητές.

Μπράβο λοιπόν στους μαθητές του τμήματος Ε1 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, που κέρδισαν το πρώτο βραβείο με το τραγούδι που δημιούργησαν για το νησί μας με τίτλο «Κύπρος» – στην ενότητα Τραγούδια- Ελλάδα- Δημοτικά. Συγχαρητήρια και ακόμη και στους δύο δασκάλους τους, την υπεύθυνη της υλοποίησης της συμμετοχής κα Μαρίνα Μήτρου και τον κ. Γιώργος Παυλίδης που έκανε την μελοποίηση των στίχων των παιδιών.

Μπράβο και στις μαθήτριες Δεκαλτσίδου Κατερίνα και Πασχαλίδου Αλεξία και την υπεύθυνη καθηγήτρια τους την κα. Δοβρίδου Κυριακή του 5ου Γυμνάσιο Ξάνθης, που κέρδισαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “ΦΩΤΟΪΣΤΟΡΙΕΣ. Τα κορίτσια μας δημιούργησαν μια εξαιρετική φωτοταινία μικρού μήκους, με τίτλο «Λογαριάσατε λάθος» η οποία συναρπάζει όποιον την δει.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας. Εμείς σαν Κύπριοι, αλλά και ως Σύλλογος Κυπρίων ευχαριστούμε θερμά τόσο τους μαθητές και μαθήτριες, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που ασχολήθηκαν με την μικρή μας πατρίδα, με την Κύπρο μας και μέσα από τα πρόσφατα ιστορικά γεγονότα, μπήκαν στο πρόβλημα της εισβολής και κατοχής που αντιμετωπίζει το νησί, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ είναι ζωντανά.

Ήδη έχω αναρτήσει στην σελίδα μου στο facebook και έχω στείλει και ηλεκτρονικά τις δύο δημιουργίες των παιδιών μας, οι οποίες συγκίνησαν βαθύτατα τους Έλληνες της Κύπρου αλλά και τον απανταχού της γης ελληνισμό. Οφείλω να πω ότι με την πρώτη ανάρτηση που έκανα της φωτοταινίας των μαθητριών του 5ου Γυμνασίου, με πήρε αμέσως η πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας η κα Κλαίρη Αγγελίδου, κατασυγκινημένη, θέλοντας να εκφράσει τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες της στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς της. Εγώ ζήτησα αμέσως την συνδρομή της για να εμπλουτίσουμε τις βιβλιοθήκες των δύο σχολείων με λογοτεχνικά βιβλία, ιστορικά κ.α βιβλία που είναι εκδόσεις κυπριακές του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Ειλικρινά την ίδια συγκίνηση ένοιωσα κι εγώ όταν είδα την συγκεκριμένη προβολή «Λογαριάσατε λάθος» κι όταν άκουσα και το τραγούδι «Κύπρος». Οφείλω να πω ότι είμαι περήφανη γιατί ζω εδώ σ’ αυτή την ιστορική ελληνική γη της Θράκης και είμαι ακόμα πιο περήφανη γι’ αυτούς τους ανθρώπους που αγκάλιασαν όχι μόνο εμάς ως Κύπριους πρόσφυγες αλλά και την ιδιαίτερη μας πατρίδα, την ιστορία και τον πόνο της που διαρκεί εδώ και σαράντα χρόνια.

Στις 13 Μαίου αντιπροσωπεία των μαθητών του 5ου Γυμνασίου και του Ε1 τμήματος του 4ου Δημοτικού σχολείου θα μεταβούν στην Αθήνα, για να παραλάβουν τα βραβεία τους σε ειδική τελετή που θα γίνει στην Αθήνα στην κεντρική αίθουσα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ , στο Μαρούσι, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων  και του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κεβενέζου.

Ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Ξάνθης θα τιμήσει τα δύο σχολεία σε ειδική τελετή την οποία θα κάνουμε στη πόλη μας, όπου τα παιδιά θα μας παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.Θεωρώ χρέος και υποχρέωση μου να αναρτήσω τις ιστοσελίδες στις οποίες μπορείτε να μπείτε και να δείτε τις δημιουργίες των παιδιών. Σας προτρέπω να δείτε τις δράσεις των παιδιών και είμαι σίγουρη ότι θα συγκινηθείτε μέχρι τα εσώψυχα σας και θα δακρύσετε……..

1)      Φωτοιστορία «Λογαριάσατε λάθος» του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης https://www.youtube.com/watch?v=V0m20uX3dow 

2)      Τραγούδι «Κύπρος» των μαθητών του τμήματος Ε1 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης            http://www.mediafire.com/view/duub91938lom8q2/Κύπρος.mp3 

Ελένη Χατζηγεωργίου

Πρόεδρος Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button