Δεν μπορούν τελικά να συμφωνήσουν κυβέρνηση και θεσμοί και αναρωτιέμαι τι θα συμβεί στη μεγάλη και καθοριστική διαπραγμάτευση του Ιουνίου, όταν θα λήξει το τετράμηνο πρόγραμμα – γέφυρα.

Η συνεχιζόμενη εμμονή κάποιων της τουριστικής προβολής των νησιών του Αιγαίου, σε βάρος των Επτανήσων του Ιονίου πελάγους είναι και άδικη και προκλητική.

Η συνεχιζόμενη εμμονή κάποιων της τουριστικής προβολής των νησιών του Αιγαίου, σε βάρος των Επτανήσων του Ιονίου πελάγους είναι και άδικη και προκλητική.

Η Κέρκυρα με το Κανόνι, το Αχίλλειο και την Παλιοκαστρίτσα, οι Παξοί και Αντίπαξοι με το υπέροχο κρασί που παράγουν, η Κεφαλονιά με το Φισκάρδο και την πανέμορφη παραλία του Μύρτου, η Ζάκυνθος με την εκπληκτική της παραλία “Ναυάγιο”, η Ιθάκη, η ήρεμη δύναμη με το πανέμορφο Κιόνι και τον Οδυσσέα της και η Λευκάδα που επικοινωνεί μέσω γέφυρας με την απέναντι στεριά, το νησί των ποιητών και των θρύλων, το καταπράσινο νησί με τις ατελείωτες και πασίγνωστες σε όλο τον κόσμο παραλίες Πόρτο Κατσίκι, Κάθισμα και Εγκρεμνοί, με το κοσμοπολίτικο Νυδρί να αγναντεύει το Σκορπιό και το νησί του Βαλαωρίτη τη Μαδουρή, με τη Βασιλική το ψαροχώρι του νότου και τη διάσημη παραλία της για σέρφινγκ, το κεφαλοχώρι Σύβρος με τις υπέροχες ταβέρνες του, τα σουβλάκια και τις θεϊκές σπεσιαλιτέ δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα, δε συγκρίνονται από άποψη ομορφιάς και κάλλους με τα αντίστοιχα νησιά του Αιγαίου.

Τουριστικοί προορισμοί για όλα τα γούστα και για όλα τα βαλάντια και με ανθρώπους ανοιχτόκαρδους, καθαρούς και πρόσχαρους να σας εξυπηρετήσουν.

 

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα καταργεί τον ψηφισμένο νόμο της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος των ασφαλιστικών ταμείων.

Αν συνεχιζόταν η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, οι συντάξεις θα κατρακυλούσαν στα 360 ευρώ, λόγω του κουρέματος, το γνωστό PSI και μη χρηματοδότησης των ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή για ν’ αποδοθούν, αν υπάρξουν πολιτικές ευθύνες για την είσοδο της χώρας και υπογραφή από τις κυβερνήσεις των μνημονίων.

Βαρύγδουπες λέξεις, κενές περιεχομένου, χωρίς ιδιαίτερο νόημα και πολιτική βαρύτητα.

Η εξεταστική επιτροπή δε θα απαρτίζεται από δικαστές, αλλά από βουλευτές όλων των πολιτικών παρατάξεων του κοινοβουλίου, θα είναι έμισθες(;) και θα εκδώσει τόσα διαφορετικά πορίσματα, όσα και οι κομματικοί σχηματισμοί της βουλής.

Ο ελληνικός λαός, σκληρός και δίκαιος τιμωρός, έχει αποδώσει με την ψήφο του τις πολιτικές ευθύνες στις κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.

Προς τι ο τόσος θόρυβος εκτός από τη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων στο εσωτερικό της χώρας;

Κύριοι της κυβέρνησης, ο λαός θέλει, επιζητεί και απαιτεί, να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα και οι κλέφτες, αν υπάρχουν, να οδηγηθούν στις φυλακές.

Όλα τα άλλα είναι απλά λόγια ν’ αγαπιόμαστε…

 

Δεν μπορούν τελικά να συμφωνήσουν κυβέρνηση και θεσμοί και αναρωτιέμαι τι θα συμβεί στη μεγάλη και καθοριστική διαπραγμάτευση του Ιουνίου, όταν θα λήξει το τετράμηνο πρόγραμμα – γέφυρα.

Τον Ιούνιο θα πρέπει να παρθούν από την κυβέρνηση γενναίες και καθοριστικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας.

Τα ιερατεία της Ε.Ε. και του ΔΝΤ είναι απολύτως βέβαιο, ότι θα επιμείνουν στην υλοποίηση και εφαρμογή επώδυνων οικονομικών μέτρων και η ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να παραμείνει σταθερή στις κόκκινες γραμμές της.

Στην τελική διαπραγμάτευση και για το κλείσιμο της συμφωνίας ο χρόνος θα πιέζει ασφυκτικά και το πρόβλημα θα βρίσκεται στην πλευρά της ελληνικής πλευράς.

Πάντα, όποιος βρίσκεται με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο και πρέπει να πάρει αποφάσεις κάτω από αφόρητες πιέσεις, λειτουργεί εν θερμώ με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ισως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πιο έμπειρη τότε, λειτουργήσει και πετύχει συμφωνία, επωφελή για τα ελληνικά συμφέροντα, αν και οι ντόπιες Κασσάνδρες έχουν ήδη βγει στα μπαλκόνια και “χαιρέκακα” προδικάζουν το αποτέλεσμα, ευελπιστώντας στην πρόσκαιρη αριστερή παρένθεση διακυβέρνησης της χώρας.

 

Προκλητικότατη συντεταγμένη ανενόχλητη είσοδος τριάντα περίπου αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο του ελληνικού κοινοβουλίου. Ανύψωσαν πανώ με τα γνωστά αιτήματα, έριξαν φέιβολάν και αποχώρησαν.

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενα φύλλα, η έστω και για 30 λεπτά κατάληψη του προαύλιου χώρου του ελληνικού κοινοβουλίου ήταν το αποτέλεσμα της φοβικής αντιμετώπισης του θέματος από τον υπουργό προστασίας του πολίτη Γιάννη Πανούση και της ατολμίας του να λύσει το πρόβλημα εν τη γενέσει του.

Η κατάληψη του προαύλιου χώρου της βουλής έγινε, ενώ συνεχίζεται για τέσσερις μέρες η κατάληψη της πρυτανείας του πανεπιστημίου Αθηνών και καμία αρμόδια πολιτική αρχή δεν επεμβαίνει να συλλάβει τους αντιεξουσιαστές και να τους οδηγήσει στον εισαγγελέα.

Αν οι καταλήψεις πάρουν μορφή “επιδημίας” σε όλη τη χώρα, ίσως η κυβέρνηση, το υπουργείο προστασίας του πολίτη και ο υπουργός Γιάννης Πανούσης, χάσουν τον έλεγχο της κατάστασης, της προστασίας της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και της ασφάλειας των πολιτών.

Για την ιστορία οι αντιεξουσιαστές καταληψίες οδηγήθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας και αφέθηκαν ελεύθεροι, διότι όσα έγιναν  θεωρήθηκαν από την κα Κωνσταντοπούλου, ως απλή νόμιμη διαμαρτυρία ελλήνων πολιτών.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button