ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

*Μας λένε γιατί δεν γράφουμε για τον Ντεντέ. Δεν ασχολούμαστε.


Φθάνει τόση “διαφήμιση” που του έκαναν κάποιοι άλλοι.


 


*Γιορτάζει η Ξάνθη. Να βγάλουμε τη γαλανόλευκη στα μπαλκόνια μας και στα μαγαζιά μας.



*Μας λένε γιατί δεν γράφουμε για τον Ντεντέ.


Δεν ασχολούμαστε. Φθάνει τόση “διαφήμιση” που του έκαναν κάποιοι άλλοι.


 



*Γιορτάζει η Ξάνθη. Να βγάλουμε τη γαλανόλευκη στα μπαλκόνια μας και στα μαγαζιά μας.


 



*Την Κυριακή και ώρα 15.15 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο καταφύγιο θηραμάτων, στην αγροτική περιοχή του Δ.Δ. Γκιώνας του Δ. Αβδήρων.


Επί τόπου έφθασε δύναμη αποτελούμενη από 4 πυροσβεστικά οχήματα με 9 άνδρες. Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 500 τ.μ. με ξηρά χόρτα και 2 στρέμματα φυλλοτάπητα και θάμνων.


Επίσης την ίδια μέρα και ώρα 20.19 ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ποιμνιοστάσιο στη δασική περιοχή του Δ.Δ. Ωραίου του Δ. Μύκης.


Επί τόπου έφθασε δύναμη αποτελούμενη από 3 πυροσβεστική οχήματα με 7 άνδρες. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς το ποιμνιοστάσιο και κάηκαν 20 γιδοπρόβατα ενώ σώθηκαν περίπου 580. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν και 30 άνδρες από το χωριό Ωραίο καθώς και ένα υδροφόρο του Δ. Μύκης.


Για τα αίτια των πυρκαγιών διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ξάνθης.


 



*Τις 20 προτάσεις του για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι αυτές οι προτάσεις μπορούν να γίνουν η βάση για μια νέα συμφωνία τιμής με κάθε πολίτη χωριστά. 


Ο ιδιος τάχθηκε υπέρ των συλλογικών διαδικασιών.


 “Όχι στις λευκές επιταγές και στους μεσίες” τόνισε, για να υπογραμμίσει: “Μπορώ να τα βγάλω πέρα”.


Ο ίδιος είπε ότι επιθυμεί μια σύγχρονη προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη που θα είναι περήφανη για το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη.


Επίσης αναφέρθηκε στα αίτια της ήττας στις πρόσφατες εκλογές, σημειώνονας ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε από αριστερά γιατί δεν έκανε αποτελεσματική αντιπολίτευση και από δεξιά γιατί δεν έπεισε ότι αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση.


 



*Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, μέλος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΗ, σας  προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του στην Κομοτηνή, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007, στις 18.30μ.μ. με θέμα “Αναβάθμιση ανθρώπινου δυναμικού επιχειρήσεων μέσα από προσαρμοσμένα και ευέλικτα προγράμματα  κατάρτισης και εκπαίδευσης μέσα στην εργασία”.


 


Η ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια της Κ.Π. Equal και του εγκεκριμένου προγράμματος ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΗ  “Πρότυπες περιοχές και συστήματα προώθησης της δια βίου μάθησης στις εργασιακές πρακτικές”


 



*Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, υπενθυμίζει στο καταναλωτικό κοινό καθώς και στους συναδέλφους εμπόρους ότι την Πέμπτη, ημέρα εορτασμού της επετείου της απελευθέρωσης της Ξάνθης από τους Βουλγάρους είναι αργία. Ως εκ τούτου η αγορά της πόλης παραμένει κλειστή.


 


 


 


Ανακοινώνεται από την Ιερά Μητρόπολη ότι οι θρησκευτικές εκδηλώσεις επί τη ευκαιρία του 88ου εορτασμού των Ελευθερίων της Ξάνθης έχουν ως εξής:


Τετάρτη 3 Οκτωβρίου


Ωρα 18.30


Υποδοχή ιεράς εικόνας Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης εις την κεντρική πλατεία Ξάνθης.


Δέησις.


Ωρα 19.00


Πανηγυρικός εσπερινός εις τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Ξάνθης.


Πέμπτη 4 Οκτωβρίου


Ωρα 07.00 – 10.20


Αρχιερατικό συλλείτουργο εις τον ιερό Μητρoπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου.


Ωρα 11.00 Δοξολογία επί τη απελευθερώσει.


Στις εορταστικές εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίται Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας και Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος.


Παρακαλούνται οι φιλέορτοι χριστιανοί όπως προσέλθουν στις ως άνω εορταστικές εκδηλώσεις, εκφράζοντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες στο Θεάνθρωπο Κύριο μας και την Προστάτιδα της Ξάνθης Παναγία της Αρχαγγελιώτισσας.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Σχετικά Άρθρα

Back to top button