Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης

Τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα που θέτουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου 2007 οι “Πολίτες για την Αλλαγή”.

         Τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα που θέτουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου 2007 οι “Πολίτες για την Αλλαγή”. 


         Πρός κ. Θεολόγο Καλαϊτζή


         Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου.



Κύριε Πρόεδρε, Παρακαλούμε να τεθούν προς συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο της 28ης /9/07 τα παρακάτω εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα:


       1. Τον τελευταίο καιρό σε κάθε Δημαρχιακή Επιτροπή έρχονται θέματα ανακλήσεων αδειών καταστημάτων με καταιγιστικό ρυθμό.


       Συμπολίτες μας ιδιοκτήτες παρίστανται και διαμαρτύρονται τόσο για την έκταση του φαινομένου όσο και για επιλεκτική σειρά παραπομπής των θεμάτων. Στη συντριπτική τους δε πλειοψηφία διατείνονται ότι όλες οι αυθαίρετες κατασκευές έγιναν πριν από χρόνια με την “ανοχή” ή και την “παρότρυνση” στελεχών της Δημοτικής Αρχής.


       Επειδή το θέμα αυτό έχει απασχολήσει κατά κόρο την κοινή γνώμη ερωτώνται ο κ. Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος : Διερεύνησαν τις σοβαρές καταγγελίες των καταστηματαρχών; και αν ναι γιατί μέχρι τώρα δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις στο Δημ. Συμβούλιο;


       Αν μη τι άλλο οφείλει η Δημοτική Αρχή να εξηγήσει σε όλους αυτούς τους επαγγελματίες που πλήττονται οικονομικά με ποιο τρόπο προτίθεται να πορευτεί στο μέλλον.


      2. Αυθαίρετες κατασκευές περιπτέρων. Να ενημερωθεί το Δημ. Συμβούλιο γιατί δεν υλοποιούνται σχετικές αποφάσεις του για αποξήλωση των αυθαίρετων κατασκευών και επιβολή τέλους αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστου χώρου.


     Τονίζουμε την απαράδεκτη κυριολεκτικά κατάσταση, που ορισμένα περίπτερα μετετράπησαν σε mini-market καταλαμβάνοντας ολόκληρα πεζοδρόμια και εμποδίζοντας την διέλευση πολιτών.


     3. ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ.


     α) Άμεση απαίτηση για σταθερή και απρόσκοπτη χρηματοδότηση και όχι ευκαιριακή αντιμετώπιση με έκτακτες επιχορηγήσεις.


     β) Ελλείψεις στο μόνιμο διοικητικό προσωπικό. Μη έγκαιρη πρόσληψη διδασκόντων.


    γ) Δυσλειτουργία του Νομικού αυτού προσώπου, που υποτίθεται ότι είναι στέγη του Πολιτισμού, εξαιτίας των κακών διαπροσωπικών σχέσεων διοικούντων και εργαζομένων. Το αποτέλεσμα είναι εμφανή και η δυσλειτουργία έχει αντίκτυπο στις δραστηριότητες της Στέγης.


    4. Οικισμός Σαμακώβ. Υπάρχουν ετοιμόρροπα σπίτια (Φιλαδελφείας και Ζαλάχα) και στην Πλατεία Ζαλάχα που εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια των περιοίκων και περαστικών και κυρίως των μικρών παιδιών που παίζουν σε παρακείμενους χώρους. Τι προτίθεται να πράξει επ’ αυτού η αρμόδια Δημοτική Υπηρεσία;


   5. Οικισμός Παλαιάς Χρύσας. Μετά την διαμόρφωση της πλατείας, όπου και η στάση του αστικού, είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν στέγαστρα και πάγκοι για τους κατοίκους. Παρ’ όλο που επανειλημμένα αυτό ζητήθηκε από τους κατοίκους ακόμα δεν έγινε κάτι.


   6. Κατάσταση οφειλετών του Δήμου. Τα ποσά των μεγαλοοφειλετών ξεπερνούν το 1.000.000 Ε. Αυτά αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές με βάση το σχετικό έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας τον Ιούλιο του 2007.


Μέχρι τώρα κινηθήκαμε με διακριτικότητα και δεν δώσαμε στοιχεία στη δημοσιότητα. Τι προτίθεται να πράξει ο Δήμος για την είσπραξή τους;


Και εν τέλει δεν συνιστά αυτό διάκριση από μέρους της Δημοτικής Αρχής προς τους δημότες; Μέχρι πότε κάποιοι θα είναι “περισσότερο ίσοι” απέναντι στους νόμους από την συντριπτική πλειονότητα των δημοτών που αντιμετωπίζονται διαφορετικά;


   7. Πεζοδρόμια Βασ. Κων/νου. Εικόνα μη βιώσιμης και προσπελάσιμης στους πολίτες πόλη. Στον κεντρικό δρόμο της πόλης σε αρκετά σημεία δεν υφίστανται πλέον πεζοδρόμια!


Τραπεζοκαθίσματα, παρκαρισμένα μηχανάκια και εικόνες ντροπής στους παρακείμενους κάδους σκουπιδιών συνθέτουν μια καθόλου κολακευτική είσοδο προς την παλιά Πόλη. 


Παρ’ όλο που το συγκεκριμμένο θέμα το φέραμε και στη Δημαρχιακή Επιτροπή και υποτίθεται ότι δόθηκαν σχετικές οδηγίες από τον κ. Δήμαρχο η κατάσταση παραμένει απαράδεκτη.


    8. Καθαριότητα στην πόλη και στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Γνωρίζετε όλοι ότι υπάρχουν πολλά και δικαιολογημένα παράπονα από τους συνδημότες μας.


  Σε σχετικό μας διάβημα προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η απάντηση ήταν ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Αυτό βέβαια έχει και την εξήγησή του, που στην παρούσα φάση δεν ενδιαφέρει τους συνδημότες μας.


Ποτέ η πόλη μας δεν ήταν τόσο βρώμικη κ. Δήμαρχε. Τι προτίθεστε να πράξετε επ’ αυτού;


    9. Αυθαίρετες κατασκευές από τη ΔΕΥΑΞ. Χωρίς τις απαραίτητες άδειες προχώρησε σε οικοδομικές εργασίες στην περιοχή Παραδείσου με αποτέλεσμα να παρέμβει η Αστυνομία.


Δεν είναι ό,τι καλύτερο για μια Δημοτική Επιχείρηση να αγνοεί και καταπατάει τους Νόμους. Το οίκημα που ετοιμάστηκε στην Πλατεία Ελευθερίας έχει την απαραίτητη άδεια;


Ξάνθη, 27/09/07


Δημ. Παράταξη “ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ”   


Σχετικά Άρθρα

Back to top button