ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

Την παρουσίαση του βιβλίου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρου Κοντού με τίτλο: “Η ΚΑΡΠΟΦΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ” διοργανώνει ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Λόγου, στη Στοά του Βιβλίου, στην Αθήνα.

Παρουσίαση βιβλίου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 


 


Την παρουσίαση του βιβλίου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρου Κοντού με τίτλο: “Η ΚΑΡΠΟΦΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ” διοργανώνει ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Λόγου, στη Στοά του Βιβλίου, στην Αθήνα.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο πρώην Υπουργός, Βουλευτής Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Νικόλαος Μάργαρης, Καθηγητής Τμήματος Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διευθυντής του National Geographic, ο Δημήτριος Ρίζος, Εκδότης και ο Τάσος Τέλογλου, Δημοσιογράφος


 


.


Ο Κώστας Σκανδαλίδης στις 25 και 26 Οκτωβρίου στη Θράκη


 


Διήμερη περιοδεία στη Θράκη θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Α’ Αθήνας Κώστας Σκανδαλίδης.


Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κυρίου Σκανδαλίδη είναι ο νομός Ροδόπης, όπου την Πέμπτη στις 6 και μισή το απόγευμα θα συναντηθεί με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στο ξενοδοχείο “Χρήστος και Εύη” στην Κομοτηνή.


Την Παρασκευή ο Κώστας Σκανδαλίδης θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Ξάνθη, όπου στις 11 το πρωί θα παραστεί σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, στις 12 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και στη μία θα έχει συνάντηση με μέλη και φίλους στο ξενοδοχείο Νατάσσα.


Το απόγευμα της Παρασκευής ο κύριος Σκανδαλίδης θα επισκεφθεί τον Έβρο και συγκεκριμένα στις 6 το απόγευμα θα συναντηθεί με την νομαρχιακή επιτροπή, στις 7 θα δώσει συνέντευξη τύπου και στις 8 το βράδυ θα έχει συνάντηση με φίλους του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία της επιτροπής στην Αλεξανδρούπολη.


 



Προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της “γρίπης των πτηνών”… 


 


Στη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης εμφάνισης της “γρίπης των πτηνών” προχώρησε η Κτηνιατρική Διεύθυνση Έβρου, με αφορμή την εκδήλωση κρουσμάτων σε ευρωπαϊκές χώρες.


Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται ο περιορισμός των εκτροφών, σε όλο το νομό, ενώ οι κάτοχοι πτηνών που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από υγροβιότοπους, θα πρέπει να προχωρήσουν στην τοποθέτηση προστατευτικών πλεγμάτων πάνω από τους ορνιθώνες.


Παράλληλα, απαγορεύεται η εμπορία οικόσιτων πτηνών στις λαϊκές αγορές από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι και την 1η Μαρτίου του επόμενου έτους.


Σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ , ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης, Βασίλης Πετρίδης, σημείωσε πως “δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας” και πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τα συνήθη που λαμβάνονται, κάθε χρόνο, τέτοια εποχή.


 



Μελέτες για μεγάλα έργα ζήτησε από τους φορείς της Ξάνθης


ο Υ.ΜΑ.-Θ.


 


Να ετοιμάσουν και να υποβάλουν στο Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης μελέτες για μεγάλα έργα ζήτησε από τους φορείς του νομού Ξάνθης ο υπουργός Μαργαρίτης Τζίμας, κατά την επίσκεψή του την περασμένη Παρασκευή στην Ξάνθη.


Ο κ. Τζίμας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, τον Μουφτή Ξάνθης κ. Σινίκογλου, ενώ σε σύσκεψη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων στη νομαρχία Ξάνθης αναφέρθηκε στη δυνατότητα αξιοποίησης των κονδυλίων από το Δ’ ΚΠΣ για την ανάπτυξη της περιφέρειας. 


 


Προετοιμασία των ενεργειακών καλλιεργειών


 


Αρχίζει η προετοιμασία των ενεργειακών καλλιεργειών (ζαχαρότευτλα, δημητριακά), για τη μεθεπόμενη χρονιά, κατά τη λειτουργία των εργοστασίων παραγωγής Βιο-αιθανόλης σε Λάρισα και Ξάνθη.



Σε ελέγχους


και τα Σαββατοκύριακα προχωρούν τα ειδικά συνεργεία της Εφορίας


Φορολογικούς ελέγχους και τα Σαββατοκύριακα θα πραγματοποιούν τα ειδικά συνεργεία της Εφορίας, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, καθώς συνεχίζεται με εντονότερους ρυθμούς το σαφάρι για έσοδα.


Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, συγκροτούνται ειδικά συνεργεία ελέγχου στους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Κοζάνης, Τρικάλων, Αργολίδας, Μαγνησίας, Πιερίας, Ιωαννίνων, Αιτωλοακαρνανίας, Ξάνθης και Χανίων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button