Ειδήσεις

Δ. Αυγέρη: “Με ευθύνη της κυβέρνησης η Ξάνθη ένα βήμα πριν από μια μεγάλη οικονομική καταστροφή”

“Οι σπασμωδικές αντιδράσεις και η αναβλητικότητα της κυβέρνησης άφησαν το πρόβλημα να διογκωθεί επικίνδυνα” αναφέρει η Δώρα Αυγέρη

“Δυστυχώς, η υποτροπή της πανδημίας του κορωνοϊού στον νομό Ξάνθης επιβεβαιώνει τις αιτιάσεις που έχουμε εκφράσει εδώ και μήνες για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην περιοχή” αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

Όπως σημειώνει, “οι σπασμωδικές αντιδράσεις και η αναβλητικότητα της κυβέρνησης άφησαν το πρόβλημα να διογκωθεί επικίνδυνα. Τι και αν εδώ και μήνες οι τοπικοί φορείς ζητούσαν τη διεξαγωγή μαζικών τεστ και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, τον ορισμό ενός υπεύθυνου συντονιστή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και αποτελεσματικούς ελέγχους σε όσους έρχονται από το εξωτερικό. Αντί αυτών,  έβρισκαν κενό συντονισμού, μικροκομματικούς χειρισμούς και αστοχίες, έλλειμμα ενημέρωσης, επιλεκτική συνεργασία της κυβέρνησης με τοπικούς κομματικούς παράγοντες, τοπικές εσωκομματικές έριδες της ΝΔ.

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει τον νομό Ξάνθης ένα βήμα πριν από μια μεγάλη υγειονομική και οικονομική καταστροφή”.

Σύμφωνα με την Δ. Αυγέρη, “τοπικοί παραγωγικοί φορείς,  δημοτικές παρατάξεις, μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, επιστημονικοί σύλλογοι, απλοί πολίτες της Ξάνθης, ζητούν ανάληψη πολιτικών ευθυνών και αρνούνται να παριστάνουν το ντεκόρ σε άλλη μια επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο!”.

“Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οφείλει ν’ αντιμετωπίσει την κατάσταση με τη δέουσα σοβαρότητα. Να σταματήσει, επιτέλους, να κρύβεται πίσω από το αφήγημα της δήθεν επιτυχημένης διαχείρισης, το οποίο φιλοτεχνούν δια πάσα νόσο τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Η υγειονομική κρίση στην Ξάνθη δεν έχει τελειώσει, ενώ ήδη οι Ξανθιώτες βιώνουν τις δραματικές συνέπειες της συνακόλουθης οικονομικής κρίσης. Και στα δύο αυτά μέτωπα είναι ώρα για γενναίες αποφάσεις.

Στήριξη της τοπικής οικονομίας και των ευάλωτων πληθυσμών, με διαφάνεια, και αλληλεγγύη” καταλήγει η Δ. Αυγέρη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button