Τρίτο Μάτι

ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 θα κάνουν πρεμιέρα οι φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις.

Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν όλοι οι μαθητές είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Την ίδια μέρα και ώρα εξετάζονται τα Φοινικόπτερα, οι Ερωδιοί, οι Κύκνοι, οι Πάπιες, οι Καλαμοκανάδες, οι Πελεκάνοι, τα Μιξινάρια στη λίμνη Βιστωνίδα.

Έχουν πρόγραμμα πανομοιότυπο με εκείνο του Υπουργείου Παιδείας.

Απλά εκεί συμβαίνει να έχουν εξεταστή τον παπαγάλο μου τον Gabriel.

Παπαγάλος από σόι, αν δεν γνωριζόμασταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Cariokas το 2016, τώρα θα ήταν στην αφάνεια κάπου στον Αμαζόνιο.

Ερχόμενος στην Ελλάδα ξεκίνησε η μεγάλη του καριέρα.

Τον προόριζα για Masterchef, να με διαδεχτεί τώρα που θα βγω στη σύνταξη.

Έμπλεξε με τα Φλαμίνγκο από ένα τρελό έρωτα με τη Ροζαλία Φλαμινγκία, με παράτησε και ζει με το Φλαμινγκοσόι του στη Βιστωνίδα.

Επειδή είναι και παπατζής καριέρας, εκεί κάνει όλες τις δουλειές.

Γιατρός, Μηχανικός, Δικηγόρος, Καθηγητής, Ντραμίστας, Κιθαρίστας, Σαξοφωνίστας, τα πάντα όλα.

Π Α Σ Π Α Ρ Τ Ο Υ  ο  G A B R I E L γράφει έξω από την πόρτα του.

Τα λέμε τακτικά. Έτσι έγινε και προχθές.

Είχε υπογλυκαιμία η συμπεθέρα μου η Αμαλία Φλαμινγκία, παράγγειλε πουτίγκες και έστειλε τον γαμπρό της το Gabriel να έρθει στην ΞΑΝΘΗ να τις πάρει.

Χωρίς αγκαλίτσες, μάτσα – μούτσα όπως παλιά, καθίσαμε για ένα τσίπουρο και τι άλλο ; Πανελλήνιες, Πανελλήνιες, Πανελλήνιες.

– Έβγαλες το θέμα για την έκθεση  τον ρώτησα.

– Μάστορα, αυτό είναι απόρρητο. Μη μου ζητάς να παραβώ κόκκινες γραμμές.

– Μη φοβάσαι, από μένα δε διαρρέουν θέματα. Εξ άλλου, φιλόλογος εσύ, μπακλαβατζής εγώ, δεν διατρέχεις κίνδυνο.

– Εμένα μου λες ; Κι αν ξεφουρνίσεις στη στήλη σου όσα σου πω και το μάθουν τα Φλαμίνγκο και οι άλλες φυλές της λίμνης, θα μου πάρουν το δίπλωμα, θα μου ξηλώσουν τα γαλόνια, θα πάω και φυλακή.

– Έλα τώρα εσύ είσαι ο ένας, ο άπαιχτος, ο αυθεντικός. Θέλω να μάθω το θέμα από πρώτο χέρι. Αξιώθηκα να σε δω προφέσορα, να σε καμαρώνω να διδάσκεις. Σε πήρε το μάτι μου και στο διεθνές οικονομικό φόρουμ των ΔΕΛΦΩΝ πρόσφατα. Η Ελένη Αρβελέρ για να σε καλέσει εκεί κάτι ξέρει. Αλήθεια με την ΠΥΘΙΑ συναντήθηκες ;

– Κάναμε μαζί μπάνιο στην Ιτέα. Τα χρόνια που περνάνε, την ομορφαίνουν. Διατηρείται σαν ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ. Την είδα κι έπαθα…ατύχημα.

– Τώρα λέγε το θέμα.

– Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, αλλά άντε, ας είναι. Θα φροντίσω να γράψουν και να περάσουν όλα τα πουλιά και τα ψάρια. Εγώ ανέκαθεν τέτοιος δάσκαλος ήμουν. Φρόντιζα και οι διαδικασίες να είναι νόμιμες και όλοι να προάγονται.

– Υπάρχει θέμα που να γράφουν όλοι όσοι και όσες εξετάζονται ;

– Σαφέστατα. Ο ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ το έβαζε τακτικά. Να χαίρονται όλοι οι θεατές, να ικανοποιούνται όλοι οι ταραξίες των γηπέδων, να έχουν δίκαιο όλοι όσοι εκφράζονται για την πανδημία, να περνάνε όλοι στις εξετάσεις. Ακόμα κι αυτούς τους άσχετους λοιμωξιολόγους όσα και να λένε στις τηλεοράσεις, εγώ με άριστα το 20 ένα 10 για να περάσουν θα τους βάλω.

– Για λέγε.

– ΄΄ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΄΄.( Χαράλαμπος Τραμπάκουλας). Απόφθεγμα έέέέέέέέέέέέέ ; Το ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ. Οι αρχαίοι Έλληνες κάτι τέτοια ούτε στον ύπνο, ούτε στον ξ-ύπνο τους τα διανοήθηκαν. Το ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ  αγγίζει όλους. Ότι να λέτε, ότι να κάνετε, ότι να σκέφτεστε. Σ΄ αυτή τη χώρα ηττημένοι δεν υπάρχουν μάστορα. Όλοι νικητές είσαστε. Τρομάάάάάάάάάάάρα σας.

– Εδώ που τα λέμε, δεν έχεις άδικο.

– Τώρα, δώσε τις πουτίγκες μου να πάω σ΄ άλλη πόρτα. Αν επιστρέψω χωρίς πουτίγκες η πεθερά θα μου τα χώσει άγρια. Είναι ικανή να με στείλει πάλι πίσω.

– Χαλάλι σου Gabriel, σοφέ δάσκαλε.

– Καλή επιτυχία. Σε όλους σας. Εξάλλου δεν έχετε να χάσετε, ούτε να φοβηθείτε. Από τη στιγμή που ΧΑΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΕΣΕΙΣ ΒΓΗΚΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ.

 

Στέλιος  Αρσενίου

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button