ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

Πολλές οι καταστροφές και τα προβλήματα που δημιούργησαν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε όλη σχεδόν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

*Πολλές οι καταστροφές και τα προβλήματα που δημιούργησαν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε όλη σχεδόν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν περισσότερο του νομούς Ροδόπης και Καβάλας. Οικισμοί βούλιαξαν στα λασπόνερα και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών πλημμύρισαν.


Στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν επί ποδός ήταν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, η οποία δέχτηκε πολλές κλήσεις, ενώ ουσιαστική ήταν και η αρωγή της και στο γειτονικό νομό της Ροδόπης, ο οποίος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτατης ανάγκης.


Σε ότι αφορά στο νομό Ξάνθης και εδώ χωράφια πλημμύρισαν φέρνοντας σε μεγαλύτερη απόγνωση τους αγρότες, ενώ ο οικισμός που επλήγη περισσότερο ήταν το Πόρτο Λάγος.


Παρόλο που οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας Νομαρχίας και Δήμων ήταν σε επιφυλακή, δεν έλειψαν τα προβλήματα και τα παράπονα από τους κατοίκους που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις.


 



*Την 34η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησαν σύσσωμοι οι φορείς του νομού με τους φοιτητές της πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης να δίνουν τον παλμό στην καθιερωμένη πορεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.


Η βροχή δεν εμπόδισε τον εορτασμό της σημαντικής αυτής επετείου, με τους εκπροσώπους των αρχών και φορέων να καταθέτουν στεφάνια μετά το τέλος της πορείας στην πύλη της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.



 


*Υπομονή κάνουν προς το παρόν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Θράκης, που παρ’ όλες τις υποσχέσεις  τόσο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαληγούρα, όσο και του νέου αντικαταστάτη του, του κ. Χατζηγάκη, δε βλέπουν να έρχονται οι δύο εφέτες στο Εφετείο Θράκης. 


Αν και οι ανάγκες είναι μεγάλες και τα κενά διαπιστωμένα, ωστόσο μέχρι σήμερα λύσεις δε δίνονται, μολονότι και ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης υπόσχεται μέτρα για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.


Πάντως αν δεν υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις για το Εφετείο της Θράκης, δεν αποκλείεται να δούμε τους δικηγόρους της Θράκης να απέχουν από τις δικαστικές αίθουσες.  


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button