Εκδηλώσεις

46 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Εκδήλωση του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης

Στις 20 Ιουλίου συμπληρώθηκαν 46 χρόνια από την έναρξη της τουρκικής εισβολής και κατοχής του αιματοβαμμένου βόρειου τμήματος του νησιού μας. Σαν σήμερα λοιπόν στις 5 η ώρα το πρωί έπεσαν Τούρκοι αλεξιπτωτιστές στην Αγύρτα και οι πρώτες τουρκικές βόμβες στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ. Αυτό που σχεδίαζε η Τουρκία από τη δεκαετία του 1950, το κατάφερε. Βρήκε την ευκαιρία μετά το προδοτικό πραξικόπημα να εισβάλει στην Κύπρο, οι σχεδιασμοί και οι στόχοι του Νιχάτ Ερήμ και του Μεντερές, με εφαλτήριο τη συμφωνία της Ζυρίχης κατάφεραν υλοποιηθούν χρησιμοποιώντας μετά από 15 χρόνια τους δικούς μας ηλίθιους χειρισμούς με το άφρων πραξικόπημα και την μεγάλη προδοσία.

Εμείς οι Έλληνες της Κύπρου, όσα χρόνια και να περάσουν δεν θα καταθέσουμε τα όπλα και θα συνεχίσουμε να τιμούμε τους ήρωες μας, να αναζητούμε τη διαλεύκανση της τύχης όλων των αγνοουμένων μας και να αγωνιζόμαστε για τη λευτεριά του τόπου μας. Το δεν ξεχνώ παραμένει πάντα ζωντανό και όπως λέει και το μνημείο μας στο Άλσος Αγνοουμένων :

“Καρτερούμεν με πίστη στον αγώνα, σε πείσμα των καιρών, στην αντοχή του χρόνου”.

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης , ποτέ δεν ξεχνά, έτσι και φέτος διοργάνωσε την Κυριακή 19/7/2020 τις καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης για να τιμήσουμε τους νεκρούς και τους Αγνοούμενους μας, έχοντας πάντα δίπλα του συμπαραστάτες και αρωγούς όλους τους φίλους και φίλες της Ξάνθης και όλους τους επίσημους φορείς, με μνημόσυνο στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα, τρισάγιο- δέηση στο Άλσος Αγνοουμένων και στη συνέχεια δεξίωση στη κεντρική πλατεία Αβδήρων.

Ευχαριστούμε θερμότατα τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο Ευφραιμίδη, τον εκπρόσωπο του Στρατηγού του Δ΄ΣΣ, ταξίαρχο Δημήτρη Πετρούλια, τον εκπρόσωπο του δημάρχου Ξάνθης Παναγιώτη Αμβροσιάδη, τους εκπροσώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, του αστυνομικού διευθυντή Γενισέας, τον πρόεδρο του Παρατήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης Ιωάννη Κοτσαϊμάνη, τον πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ξάνθης Χρήστο Ιωαννίδη, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Ποντίων, τον πατέρα Νικόλαο και όλους τους φίλους και φίλες καθώς και τα μέλη του συλλόγου μας που τίμησαν τις διοργανωθείσες εκδηλώσεις μνήμης.

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος Ελένη Χατζηγεωργίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button