Στόχος η ανατροπή του αρνητικού κλίματος

Με στόχο να υπάρξει έστω και μια μικρή χαραμάδα φως στο τούνελ της ανεργίας αλλά και της πλήρης στασιμότητας στην οικονομική και αναπτυξιακή πορεία του νομού Ξάνθης η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης έχει ξεκινήσει σειρά επαφών τόσο με τις πολιτικές αρχές, όσο και με τους επιχειρηματίες του νομού.

Με στόχο να υπάρξει έστω και μια μικρή χαραμάδα φως στο τούνελ της ανεργίας αλλά και της πλήρης στασιμότητας στην οικονομική και αναπτυξιακή πορεία του νομού Ξάνθης η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης έχει ξεκινήσει σειρά επαφών τόσο με τις πολιτικές αρχές, όσο και με τους επιχειρηματίες του νομού.


Πρόθεση του ΕΚΞ είναι πέρα από την καταγραφή της πραγματικής εικόνας που παρουσιάζει ο νομός στον τομέα της εργασίας και την προώθηση μιας ήδη ολοκληρωμένης πρότασης που έχει ήδη ετοιμάσει και καταθέσει και στην Περιφέρεια Α.Μ-Θ, είναι να τεθεί και συμπαραστάτης μιας κοινής προσπάθειας όλων των αρχών και φορέων του νομού για την ανατροπή αυτού του αρνητικού κλίματος που τείνει να εδραιωθεί στο νομό Ξάνθης.


Με την ανεργία στο νομό να πλησιάζει σε πρωτόγνωρα ποσοστά-πλησιάζει το 25%- είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη να γίνει κάτι, όπως επεσήμανε στον «Α» ο πρόεδρος του ΕΚΞ, κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης.


Ήδη, όπως μας ενημέρωσε έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με επιχειρήσεις του νομού και δη τα τελευταία εναπομείναντα μεγάλα εργοστάσια, όπως η Χαρτοποιία Θράκης, τα Πλαστικά Θράκης, η SUNLIGHT, η Καλτσοβιομηχανία των αδελφών Χατζηιωάννου κλπ, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αν είναι δυνατόν να συνεργαστούν για την επίλυση των όποιων προβλημάτων, εάν αυτό είναι εφικτό.


Παράλληλα, ο Άγγελος Μπεμπεκίδης , ως πρόεδρος του ΕΚΞ απέστειλε επιστολές στις πολιτικές αρχές του νομού, τους τρεις βουλευτές Ξυνίδη, Τσετίν και Κοντό, καθώς και στο Νομάρχη Ξάνθης, Γιώργο Παυλίδη, για να συναντηθεί μαζί τους, προκειμένου να τους καταθέσει τις προτάσεις της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου για την αντιμετώπιση της ανεργίας και όχι μόνο.


Ανάμεσα σε αυτές που έχει επεξεργαστεί το Εργατικό Κέντρο και έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της ανεργίας, όπως  στους δυο κατεξοχήν κλάδους που πλήττονται αυτή την περίοδο, τους οικοδόμους και τους καπνεργάτες, είναι η επίσπευση έγκρισης της χρηματοδότησης του έργου ανέγερσης εργατικών κατοικιών στους Δήμους, όπου ήδη έχουν πάρει το πράσινο φως, όπως π.χ. Στη Σταυρούπολη και τη Γενισέα, αλλά και η ένταξη νέων περιοχών στο πρόγραμμα, για παράδειγμα της πόλης της Ξάνθης.


Έτσι ώστε να απορροφηθούν χιλιάδες άνεργοι στο χώρο του κατασκευαστικού κλάδου.


Ενώ μια  άλλη πρόταση είναι και η υλοποίηση σεμιναρίων κατάρτισης διάρκειας πλέον των έξι μηνών, που να απευθύνονται σε άνεργους οικοδόμους, στους οποίους θα δίνεται η δυνατότητα κατάρτισής τους πάνω σε νέες τεχνικές, π.χ πέτρας.


Τέλος, ανάμεσα στις προτάσεις είναι και η μείωση του αριθμού των ενσήμων που απαιτούνται για τους εποχιακά εργαζόμενους, έτσι ώστε να μπορούν να εξασφαλίζουν ασφαλιστικά υγειονομική περίθαλψη.


Χαρακτηριστική ήταν και η επισήμανση του Άγγελου Μπεμπεκίδη «αυτή τη στιγμή πάρα πολλοί εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μη δικαιούνται ούτε καν υγειονομική περίθαλψη, αφού τα εποχιακά επαγγέλματα πλήττονται από την ανεργία και τα μεροκάματα είναι περιορισμένα. Για αυτό και εμείς την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πάμε στην Αθήνα και να επιδιώξουμε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης, προκειμένου να του θέσουμε τους προβληματισμούς μας και να τους καταθέσουμε και την πρότασή μας


Δέσποινα Γκούμα   

Σχετικά Άρθρα

Back to top button