Ειδήσεις

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ…
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Από την εποχή που έμαθα στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού πως ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική, πάντα είχα στο νου να ανακαλύψω με τη σειρά μου κάποια μέρα κάτι.

Θα είχα ένα τίτλο ακόμα, αυτόν του ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗ, εκτός από εκείνους του μέλους της IATA επειδή ταξίδεψα με αεροπλάνο, του follower στο διαδύκτιο, του τιτιβιστή λόγω tweet, του ισορροπιστή επειδή οδηγώ μοτοποδήλατο, του ασθενή με Alzheimer αφού ξέχασα να κάνω μολότοφ.

Όλα αυτά, παράσημα κεντημένα με χρυσή κλωστή σε σακάκι, μπουφάν, παλτό, να ξέρουν παλιοί και νέοι φίλοι με ποιόν συνομιλούν.

Οι συνθήκες που ενέσκηψαν μετά τον παγκόσμιο σάλο του Κορωνοϊού, έχω την εντύπωση πως θα είναι αφορμή να τα καταφέρω.

Τι ανακαλύψαμε λοιπόν με το Gabriel τις τελευταίες μέρες ώστε να βρίσκομαι πολύ κοντά στον τίτλο του ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗ;

Σε ένα σούπερ μάρκετ κάποια μέρα είδαμε τη μάνα κάποιου διαιτητή. Ψώνιζε όπως κι εμείς.

Μάλιστα μας έδωσε και τη σειρά της, όταν φτάσαμε στο ταμείο.

– Μάστορα η μάνα του διαιτητή που βρίζαμε στο γήπεδο.

– Στάσου Gabriel να βάλω τα γυαλιά μου. Καλά λες αυτή είναι.

– Αξιοπρεπέστατη κυρία. Γιατί τη βρίζαμε εμείς, κι αυτή και το γιό της όπως και όλη η εξέδρα με τόση μανία; Τι μας έκανε ;

– Μας έδωσαν την ευκαιρία να ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ πόση κακοήθεια μας διακατέχει, αλλά εμείς τη χάσαμε. Χασο – γκόληδες μια ζωή. Σταθεροί στις αρχές μας, θα βρίζαμε τον όποιο διαιτητή, με την όποια μάνα. Διαιτητές… μαύρα πρόβατα….καλιακούδες… Φαίνονται από τα ρούχα τους. Ένα μόνο φοβάμαι σε σχέση μαζί τους. Τι θ΄ απογίνουμε όταν τελειώσουν οι βρισιές, τα ΄΄ γαλλικά ΄΄ που λέμε εμείς οι καθώς πρέπει κυριλέδες ( κουστουμάτοι και γραβατομένοι ευρωπαϊστές ) για τους λετσέδες ( χύμα νταήδες με ξεκούμπωτα πουκάμισα και σακάκια ).

– Τελειώνουν ποτέ τα μπινελίκια, τα ΄΄ γαλλικά ΄΄ ;

– Ποτέ. Ούτε τη μέρα που θα βγάλει ο Ήλιος κέρατα, όπως έλεγε ο αείμνηστος γυμναστής Νίκος Παπανικολάου.

– Να μια ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ μάστορα. Αναβαθμίστηκες. Μπράβο. Με το καλό και στην Πόλη κουλουρτζής.

– Πάμε τώρα πουλί της συμφοράς, βιάσου. Δεν έχουμε χρόνο. Θα εισπράξουμε κόκκινη κάρτα από το Σωτήρη Τσιόδρα και το Νίκο Χαρδαλιά. Ύστερα θα δεις ξανά έξοδο, όταν… εγκαταλείψεις τα εγκόσμια. Πριν φύγουμε, ας πάρουμε και ένα σακί τροφή για τα αδέσποτα.

– Αυτά από πότε άρχισαν να σε απασχολούν ;

– Από τότε που είδα στη Δέλτα TV της Αλεξανδρούπολης, σε κάποιες ιστοσελίδες, τις ταΐστρες πού έβαλε ο εκεί Δήμος. Έκανε και κάτι ακόμα. Μείωσε στα μισά τα δημοτικά τέλη για όποιον υιοθετήσει ένα αδέσποτο.

– Κι άλλη ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ. Συγχαρητήρια. Δε σε αναγνωρίζω. Μα τέτοια πρόοδο. Μου έρχεται να σε φτύσω να μη βασκαθείς.

– Μάζεψε τη γλώσσα σου, αναθεματισμένο του Αμαζόνιου. Δυο βδομάδες καραντίνα έχουμε και συ κι εγώ το λιγότερο.

– Καλά. Δε σε φτύνω, πρόσεξε όμως τα λόγια του κόσμου, όταν πληροφορηθούν τις προόδους σου. Να σε βάλουν καμιά χάντρα θαλασσιά, κάτι για το μάτι, οι κουμπάρες σου οι τσιγγάνες.

– Μαζέψου και λίγα λόγια για τις κουμπάρες μου.

– Ένα τελευταίο. Εσύ που ανακατεύεσαι με τα άλευρα και την Άλγεβρα. Τι διαφορά έχουν η  κ-α-ρ-α-μ-π-ί-ν-α με την κ-α-ρ-α-ν-τ-ί-ν-α ; Γιατί όλα τα Φλαμίνκγο της Βιστωνίδας μου λένε να προσέχω από σένα ; Πως το εξηγείς ;

– Εσύ στο χώμα, κι εγώ στη φυλακή που έμπλεξα μαζί σου. Έτσι εξηγείται. Σταμάτα να με ΄΄ κολλάς ΄΄ δεν την γλυτώνεις.

– Τσιριμπόμ ! Τσιριμπόμ ! Τσιριμπόμ ! Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ των ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ. Μάστορα ο τίτλος του ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗ δικός σου με όλη μου την καρδιά. Πέντε παράσημα είχες, έγιναν έξι. Έφτασες τον ΕΞΑΣΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ στη λίγκα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τα λόγια είναι περιττά.

Τι να πεις.

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, Gabriel είναι και πηγαίνει.

 

Στέλιος  Αρσενίου

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button