Τοπικά νέα

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.: Φτάνει ο εμπαιγμός. Αναβαθμίστε τα νοσοκομεία μας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, με αφορμή τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές απαντήσεις των κ.κ. Υπουργού Υγείας και Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας σε σχετιζόμενη με την υποβάθμιση του 212 Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) κοινοβουλευτική ερώτηση βουλευτών του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία των μελών και εν γένει των στρατιωτικών που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Στην αγωνία των στρατιωτικών για τη διαφαινόμενη υποβάθμιση του 212 ΚΙΧΝΕ και των υπηρεσιών που αυτό παρέχει εξαιτίας της υποστελέχωσης, της έλλειψης ιατρικών ειδικοτήτων και της διάθεσης των υπαρχόντων στο ήδη υποβαθμισμένο πολιτικό νοσοκομείο της Ξάνθης, οι κ.κ. Υπουργοί απαντούν εμπαίζοντάς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους.

Ειδικότερα, ο κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης απαντά ότι η υγειονομική περίθαλψη των στρατιωτικών που δεν έχουν πρόσβαση στο 212 ΚΙΧΝΕ όταν απαιτείται ιατρική ειδικότητα που δεν είναι διαθέσιμη, καλύπτεται από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, του οποίου όμως, σύμφωνα με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, οι ελλείπουσες ιατρικές ειδικότητές του καλύπτονται με τη διάθεση στρατιωτικών ιατρών του 212 ΚΙΧΝΕ!

Η πρωτόγνωρη έκταση της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τόσο στους συναδέλφους μας, όσο και στους συμπολίτες μας με την ανελέητη υποβάθμιση τόσο του 212 ΚΙΧΝΕ, όσο και του ΓΝ Ξάνθης, με τη συνεχιζόμενη διάθεση στρατιωτικών ιατρών από το πρώτο στο δεύτερο, αλλά και η παράλληλη ολιγοήμερη διάθεση ιατρικών ειδικοτήτων από τα άλλα ΚΙΧΝΕ του Έβρου στης Ξάνθης, αποτελούν «μπαλώματα» σε ένα ρούχο ξεφτισμένο, τα οποία μάταια προσπαθούν να κρύψουν τη γύμνια του ασθμαίνοντος συστήματος υγείας.

Απαιτούμε την άμεση και δραστική επίλυση του συνόλου των στελεχιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικές δομές της περιοχής μας, είτε αφορούν σε στρατιωτικές, είτε σε πολιτικές, απορρίπτοντας κάθε σκέψη συγχώνευσής τους, στο υφιστάμενο σύστημα υγείας, «σκέψη» που «κυκλοφορεί» το τελευταίο χρονικό διάστημα, θέτοντας τις βάσεις στη διάλυση των ψηγμάτων της δωρεάν δημόσιας υγείας που κατά τον παρόντα χρόνο υφίστανται.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Βάιος Τσαπρούνης

Υπολοχαγός (ΥΠ-Π)

Η Αναπληρώτρια Γεν. Γραμματέας Δέσποινα Καρίπη
ΕΠ.ΟΠ. Λοχίας (ΠΖ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button