Ειδήσεις

Επιστολή SOS από στρατόπεδο της Ξάνθης στον “ΑΓΩΝΑ”: Ζητάμε την αποσυμφόρηση των στρατοπέδων
Να μοιραστεί υγειονομικό υλικό σε όλους τους στρατιώτες. Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας για όλους . Να γίνουν μαζικά τεστ σε όλους και να απομονωθούν τα κρούσματα.

Ανώνυμη επιστολή στάλθηκε στον ΑΓΩΝΑ από το στρατόπεδο στο Πετροχώρι με την οποία εκπέμπουν SOS.
Για ευνόητους λόγους δεν θα τη δημοσιευσουμε ολόκληρη αλλά αποσπάσματα της

“Είμαστε πάνω από 400 έφεδροι στρατιώτες κλεισμένοι μέσα στο στρατόπεδο για αρκετές εβδομάδες, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα και στρατιώτες με ξεκάθαρα συμπτώματα COVID 19.
Κράτος και ΓΕΣ δεν έχουν κάνει τίποτα και συνεχίζουν να αδιαφορούν. Είναι αναγκαίο να μας δοθούν άδειες όχι μόνο γιατί βρισκόμαστε σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, αλλά και για να αποσυμφορηθεί το στρατόπεδο. Για να μπούμε στο εστιατόριο περιμένουμε σε μια τεράστια ουρά σε δυάδες ο ένας πίσω από τον άλλον
Πρέπει άμεσα να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των φαντάρων στο στρατόπεδο. Την ώρα που στους απλούς στρατιώτες έχει κοπεί κάθε έξοδος και παραμένουμε εγκλωβισμένοι πραγματικά ο ένας πάνω στον άλλο μέσα στο στρατόπεδο, τα στελέχη μπαινοβγαίνουν καθημερινά με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος μεταφοράς του ιού.
Κρύβοντας την πραγματική κατάσταση βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία όλων των στρατιωτών αλλά και των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής. Από τη μία παίρνουν αυστηρά και ακραία μέτρα απομόνωσης και την ίδια στιγμή αφήνουν στην τύχη τους τα στρατόπεδα της περιοχής που είναι γεμάτα στρατιώτες. Αναρωτιόμαστε τι είδους προστασία είναι αυτή;
Μας έχουν στοιβαγμένους σε ένα στρατόπεδο σε μια περιοχή της οποίας το νοσοκομείο είναι πλήρως υποβαθμισμένο, το κέντρο αναφοράς βρίσκεται μια ώρα μακριά και εξυπηρετεί πέντε νομούς. Την ώρα που ολόκληρη η περιοχή βρίσκεται σε μια σκληρή δοκιμασία, οι ελλείψεις σε ΜΕΘ συνεχίζονται, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τρομερά λειψό. Ανησυχούμε και αναρωτιόμαστε τι θα γίνει σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων; Πως και κάτω από ποιες συνθήκες θα νοσηλευτούμε; Ποιοι από εμάς θα τα καταφέρουμε;
Ζητάμε να αποσυμφορηθεί άμεσα το στρατόπεδο. Να μοιραστεί υγειονομικό υλικό σε όλους τους στρατιώτες. Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας για όλους τους φαντάρους. Να γίνουν μαζικά τεστ σε όλους και να απομονωθούν τα κρούσματα. Απαιτούμε να μη μας φέρονται σαν ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας. Μέσα από τα στρατόπεδα και εμείς με τη σειρά μας εκπέμπουμε SOS για να γίνει κάτι πριν είναι πολύ αργά.

Πετροχώρι Ξάνθης

 

Είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλουμε στο να υπάρξει προστασία και μέριμνα για όλες τις κοινωνικές ομάδες που κινδυνεύουν από το ιό.
Ρωτάμε:
Έχουν παρθεί μέτρα προστασίας για τους εφεδρους και στρατιώτες στα στρατόπεδα της Ξάνθης;
Βουλευτές, δήμαρχος, περιφερειάρχης θα δούνε σοβαρά τη δυσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν στρατιώτες στην Ξάνθη;
Το ΓΕΣ;

Κ.Γ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button