Με τις 150.000 θέσεις και με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για ράλι ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας… εδώ γελάμε…

150.000 θέσεις εργασίας έχει ανακοινώσει άμεσα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Σήμερα όλοι παραδέχονται ότι δεν είναι θέσεις εργασίας… αλλά οικονομικό βοήθημα σε άνεργους… τελείως προσωρινό… για να καθησυχάσει η κοινή γνώμη… και με ορίζοντα εκλογών.

Θ’ ανοίξουν… κάποια προγράμματα κατάρτισης των ανέργων για να βρουν (;) δουλειά στο μέλλον, όμως οι διαχειριστές των προγραμμάτων, τα γνωστά ΚΕΚ, κάποια θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος χωρίς να παράξουν έργο εποικοδομητικό για τους άνεργους έλληνες.

150.000 θέσεις εργασίας έχει ανακοινώσει άμεσα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Σήμερα όλοι παραδέχονται ότι δεν είναι θέσεις εργασίας… αλλά οικονομικό βοήθημα σε άνεργους… τελείως προσωρινό… για να καθησυχάσει η κοινή γνώμη… και με ορίζοντα εκλογών.

Θ’ ανοίξουν… κάποια προγράμματα κατάρτισης των ανέργων για να βρουν (;) δουλειά στο μέλλον, όμως οι διαχειριστές των προγραμμάτων, τα γνωστά ΚΕΚ, κάποια θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος χωρίς να παράξουν έργο εποικοδομητικό για τους άνεργους έλληνες.

Με τις 150.000 θέσεις και με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για ράλι ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας… εδώ γελάμε…

 

Πριν καν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας ανοίξει τα χαρτιά του στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης για την οικονομική πολιτική που θ’ ακολουθήσει, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές όποτε και αν γίνουν, και ήδη έχουν ξεκινήσει τα όργανα, οι αμφισβητήσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Είναι απέναντι εκ πρωϊμίου, είναι απέναντι – απέναντι … γιατί οι ίδιοι δεν έχουν το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να σταθούν  «απέναντι» και να πουν ΟΧΙ στην κυρία Μέρκελ υποτασσόμενοι στις ορέξεις μιας Γερμανίας που βαρύνεται με δύο παγκόσμιους πολέμους και με ένα τρίτο σε εξέλιξη ευρωπαϊκό οικονομικό πόλεμο, για ευρωδυναμία και ευρωκυριαρχία..

Εδώ υπήρξε το εξής παράδοξο: Να υπάρχει υπάρχει έλληνας υποψήφιος πρόεδρος της Ε.Ε. και ο κ. Σαμαράς, ο ίδιος κ. Σαμαράς να προτείνει στην ευρωομάδα του τον κ. Γιούνγκεν για πρόεδρο της Ε.Ε.

Ετσι του είπαν, έτσι του ζήτησαν, έτσι τον «υποχρέωσαν», έτσι έκανε.

 

Ηρθε και στην Ξάνθη ο υπουργός κ. Λοβέρδος… για να λύσει τα προβλήματα της παιδείας και αφού συζήτησε με σχετικούς των θεμάτων μας είπε, ότι τα όποια κενά θα υπάρξουν θα καλυφθούν…

Μα είναι δυνατον το υπουργείο Παιδείας να μη γνωρίζει τα κενά που υπάρχουν;

Είναι δυνατόν για μια τουλάχιστον σχολική χρονιά… να λειτουργήσουν τα σχολεία πλήρη εκπαιδευτικών, χωρίς ελλείψεις;

Όταν δε δίνονται χρήματα για την παιδεία, αλλά αντίθετα περικόπτονται κονδύλια, πως αυτός ο τεράστιος σχολικός οργανισμός μπορεί να λειτουργήσει σωστά;

Πως μπορούν οι καθηγητές των λυκείων και το υπουργείο Παιδείας να αισθάνονται υπερήφανοι ή απλώς ικανοποιημένοι από το έργο τους κάθε σχολική χρονιά, όταν στο τέλος αυτής, οι μαθητές δεν παρακολουθούν τα σχολικά μαθήματα αλλά απέχουν και παρακολουθούν τα φροντιστηριακά;

Πως αισθάνεται το υπουργείο Παιδείας και οι καθηγητές των δημοσίων λυκείων, όταν τα φροντιστήρια προβάλλουν τους μαθητές τους που εισήχθησαν στην ανώτερη και ανώτερη εκπαίδευση;

Γιατί, σύμφωνα με ότι ξέρουμε, ότι ακούμε και ότι βλέπουμε, κανένας μαθητής δε θα εισαχθεί στα ΤΕΙ και πανεπιστήμια αν δεν περάσει από τα φροντιστηριακά έδρανα;

Και έρχονται οι εκάστοτε υπουργοί και μας κάνουν λόγο για αναβάθμιση της παιδείας, όταν, ότι επιχειρεί να αλλάξει και να στήσει ο νυν υπουργός, έρχεται ο επόμενος και τα κατεδαφίζει για να ξαναχτίσει, για να βάλει τη δική του σφραγίδα; Στην «αναβάθμιση της ελληνικής παιδείας.

Και γι’ αυτή την αναβάθμιση της παιδείας μας ο  πρωθυπουργός κ. Σαμαράς τοποθέτησε στο τιμόνι στον αποχωρήσαντα και επιστρέψαντα στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και κατ’ απαίτηση του κ. Βενιζέλου τον κ. Λοβέρδο.

Ενας υπουργός που το πάλαι ποτέ ως υπουργός Υγείας ζήσαμε και ζούμε όλοι μας ημέρας απείρου κάλλους από τις αναβαθμίσεις στο χώρο της υγείας.

 

Δευτέρα και πρώτη του μηνός Σεπτέμβρη εχθές και καλό μήνα.

Στα ιατρεία θα δημιουργηθεί το αδιαχώρητο από τους ασφαλισμένους των ταμείων για συνταγές φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων… χωρίς να πληρώσει ο ασφαλισμένος ιατρική επίσκεψη.

Σε χρόνο τηλεοπτικό θα τελειώσουν, θα κλείσουν, θα συμπληρωθούν οι ιατρικές επισκέψεις, το όριο της συνταγογράφησης, το πλαφόν που έχει δώσει το υπουργείο Υγείας στον κάθε γιατρό που συνεχώς ενημερώνεται για το επαπομείναν υπόλοιπο.

Κύριοι του πρώην ΛΑΟΣ, κ. υπουργέ, εμείς οι έλληνες εργαζόμενοι πληρώνουμε και τους φόρους μας και τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Οι φόροι που πληρώνουμε πρέπει να είναι ανταποδοτικοί και να επιστρέφουν ως παροχή υπηρεσιών προς όλους εμάς.

Το γιατί «εγώ» που έχω θεωρημένο βιβλιάριο υγείας να πρέπει να πληρώσω την ιατρική επίσκεψη και να έχω υπερβολική συμμετοχή στα φαρμακεία και στις ιατρικές εξετάσεις δεν μπορώ να το καταλάβω, εάν έχουμε εθνικό σύστημα υγείας και εθνική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Εάν όμως δεν έχουμε… τότε όλα αυτά που περνά ο ελληνικός λαός δικαιολογούνται και είναι απολύτως φυσιολογικά.

Τι να πούμε όμως, όταν οι νοσοκομειακοί γιατροί πληρώνονται με εξευτελιστικούς μισθούς των χιλίων έως χιλίων πεντακοσίων ευρώ, όταν οι εθνοπατέρες αμείβονται, παίρνουν βουλευτική αποζημίωση γύρω στις 80.000 ευρώ το χρόνο… και φορολογούνται μόνο για τις 20.000 – 25.000 ευρώ;

Τι να πει κανείς λοιπόν για το φουστάνι της αλληνής, λέει ο απλός κόσμος και μην ξεχνάτε όμως ότι θα μιλήσει ξανά και σύντομα ίσως, ο ελληνικός λαός και τότε η ετυμηγορία του για κάποιους θα είναι πραγματικός κόλαφος…

«Οσοι και όποιοι σπέρνουν ανέμους, πάντα θερίζουν θύελλες…».

 

Είθισται κατά τα εγκαίνια της διεθνούς εκθέσεως Θεσσαλονίκης ο εκάστοτε πρωθυπουργός να έχει επαφές με τις παραγωγικές τάξεις, ν’ ανακοινώνει την κυβερνητική πολιτική και να δίνει συνέντευξη στους δημοσιογράφους.

Ο κ. Σαμαράς θα έλθει, θα εγκαινιάσει και «λόγω ειλημμένων  υποχρεώσεων» το μεσημέρι θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός πέρα από «μονολόγους» δε δίνει συεντεύξεις στα ΜΜΕ.

Αυτό θα κάνει και στη φετινή ΔΕΘ… ίσως γιατί δεν έχει τίποτε να μας πει… ίσως για΄τι θέλει να αποφύγει μη φιλικά προκείμενους δημοσιογράφους…

Αν όλα ήταν ευοίωνα… η οικονομία ορατή… η ευημερία των πολιτών πραγματική… και το πρωτογενές πλεόνασμα όχι πλασματικό… τότε θα μίλαγε στους δημοσιογράφους…

 

Κατά κόρον ακούγεται ότι η χώρα δε χρειάζεται εκλογές… διότι  θα διαταραχθεί η πετυχημένη πορεία της χώρας… με αποτέλεσμα οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού να πάνε χαμένες.

Κανείς από τη συγκυβέρνηση δε λέει όλη την αλήθεια.

Το πρόβλημα τους είναι, και το πιστεύουν αυτό, είναι είναι σίγουροι, ότι αν οδηγηθούμε στις εκλογές, στην εξουσία θα έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και αρκετοί από τους εν ενεργεία βουλευτές θα τους στείλει ο λαός στα σπίτια τους… και οι πρόεδροι και διοικητές οργανισμών και γενικοί γραμματείς κ.λ.π. θ΄ αντικατασταθούν και ίσως αποδοθούν ευθύνες από τη νέα κυβέρνηση (αν φυσικά προκύψει από τις εκλογές) για παραλείψεις και λανθασμένους χειρισμούς.

Ας μην ξεχνάμε ότι αρκετοί θα χάσουν την ετήσια αφορολόγητη αποζημίωση τους των 80.0000 ευρώ (φορολογείται μόνο το 25%).

ΤΗ ΔΟΞΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΜΙΣΗΣΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΥΔΕΙΣ…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button