“Άλλοι είναι οι “τζαμπατζήδες” που πρέπει να ντρέπονται….”

Πρόσφατα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο συντοπίτης μας, Γιώργος Πεταλωτής αποκάλεσε τα μέλη του κινήματος “Δεν πληρώνω” τζαμπατζήδες…. Δηλαδή όλους εκείνους τους πολίτες, που κάποιοι τους έβαλαν και την ταμπέλα του Αριστερού λες και διάβασαν την κομματική τους ταυτότητα -αν έχουν οι άνθρωποι-, που διαμαρτύρονται για κάποια αυτονόητα και εκφράζουν την αντίθεσή τους με το να μην πληρώνουν εισιτήριο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κυρίως το αντίτιμο των διοδίων και να σηκώνουν τις μπάρες ……

Πρόσφατα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο συντοπίτης μας, Γιώργος Πεταλωτής αποκάλεσε τα μέλη του κινήματος “Δεν πληρώνω” τζαμπατζήδες….


Δηλαδή όλους εκείνους τους πολίτες, που κάποιοι τους έβαλαν και την ταμπέλα του Αριστερού λες και διάβασαν την κομματική τους ταυτότητα -αν έχουν οι άνθρωποι-, που διαμαρτύρονται για κάποια αυτονόητα και εκφράζουν την αντίθεσή τους με το να μην πληρώνουν εισιτήριο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κυρίως το αντίτιμο των διοδίων και να σηκώνουν τις μπάρες ……


Δεν είναι δυνατόν σε μια περίοδο δεινής οικονομικής κρίσης, όπου η ανεργία στη χώρα μας αυξήθηκε μέσα σε ένα χρόνο γύρω στο 30% και σύμφωνα με έρευνα Ινστιτούτου της ΓΕΣΕΒΕ, μια στις τέσσερις μικρές επιχειρήσεις πολύ πιθανό να βάλει λουκέτο μέσα στους προσεχείς μήνες, οι τιμές στα δημόσια μέσα μεταφοράς να φτάνουν στα ύψη…..


 



Το ίδιο και στα διόδια, τα οποία όσοι πολίτες αναγκάζονται να τα περνούν πάνω από δυο και τρεις φορές  την ημέρα για να πάνε στη δουλειά τους και στο σπίτι τους, αποτελεί μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για την τσέπη τους ιδίως τώρα με τις μειώσεις στους μισθούς……


Όποτε φυσικό επακόλουθο ήταν κάποιοι πολίτες να μην αντέχουν άλλο αυτή την εμμέσως πλην σαφώς κοροϊδια και να αντιδράσουν δυναμικά……


Να κάνουν ένα κίνημα, να το ονομάσουν “Δεν πληρώνω”, όχι γιατί τους αρέσει το τζάμπα, αλλά γιατί ήθελαν να κάνουν τους αρμοδίους πολιτικούς παράγοντες να επανεξετάσουν τις αποφάσεις τους πάνω σε αυτό ζήτημα…..


Ο κόσμος δεν πληρώνει, όχι γιατί δε θέλει, αλλά γιατί δεν μπορεί….


Γιατί υπάρχουν άλλες προτεραιότητες πιο επείγουσες που σχετίζονται με την καθημερινή επιβίωση τους και εκεί φεύγουν όλα τα χρήματα, αυτά τα ελάχιστα που πλέον έχουν στις μέρες μας τα ελληνικά νοικοκυριά…..


 



Και αντί λοιπόν να βλέπουν ένα χέρι βοήθειας από την πολιτεία και το κράτος, το μόνο που διαπιστώνουν είναι ότι η χώρα τους καλεί να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το δικό τους χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα σπασμένα των πολιτικών αποφάσεων και τακτικών που εφάρμοσαν οι πολιτικοί φωστήρες του τόπου…..


Τα σκάνδαλα και οι αρπαγές π.χ.  τύπου “Χρηματιστηρίου” και SIEMENS και οι υπαίτιοί τους έπεσαν στα μαλακά  και ποινικοποιείται η πράξη του ευαισθητοποιημένου και αγανακτισμένου πολίτη που βαρέθηκε να είναι το κορόιδο και αποφάσισε να δείξει το θυμό του με το να μην καταβάλει ένα εισιτήριο αξίας  2 ή 3 ευρώ….


Λες και η χώρα μας θα βουλιάξει από κάποιες χιλιάδες των πολιτών που σήκωσαν τις μπάρες  και δεν πλήρωσαν διόδια….


Από άλλους βούλιαξε και βουλιάζει η χώρα ….


 



Και αυτοί είναι οι πραγματικοί “τζαμπατζήδες” που θα πρέπει να ντρέπονται …..


Ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν είναι τζαμπατζής, είναι καλοπληρωτής ….


Μόνο που τελευταία ξύπνησε και συνειδητοποίησε ότι όλα αυτά τα χρόνια που πλήρωνε τα χρήματά του  οι κόποι του δεν έπιασαν τόπο….


Δεν επενδύθηκαν σωστά….


Πέρα βέβαια από ότι αποτέλεσαν σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε αυτά που θα έπρεπε και κάποιοι άλλοι να πληρώσουν για το δημόσιο κορβανά……


Αυτοί λοιπόν που “λεηλάτησαν” διαχειριζόμενοι τα κρατικά ταμεία, αυτοί ίσως είναι και οι τζαμπατζήδες που θα πρέπει να ντρέπονται….


Και προς θεού δεν αναφέρομαι σε όλους τους πολιτικούς , ούτε δίνω ονοματεπώνυμο….


Όμως υπάρχει δυστυχώς εκείνη η μερίδα των πολιτικών που έχει μάθει να ζει σε βάρος των άλλων και να επιβιώνει από τα δωράκια και τις φιλίες και τις δημόσιες σχέσεις με πρόσωπα του χρήματος και ξαφνικά ενώ δεν είχαν εργαστεί ποτέ στη ζωή τους ή ελάχιστα, αλλά ούτε προέρχονταν και από ευκατάστατες οικογένειες, ξαφνικά να εμφανίζονται με καταθέσεις και σπίτια…..


 



Και αν θέλετε να σας μεταφέρω με παραστατικό τρόπο την εικόνα ενός “τζαμπατζή” πολιτικού….ε, φανταστείτε τον να πηγαίνει στον κρεοπώλη και εκείνος προκειμένου να του ζητήσει κάποια χάρη να μη δέχεται να πληρωθεί από τον πολιτικό-βουλευτή, υπουργο ή τοπικό άρχοντα- για το αρνάκι γάλακτος που του πούλησε….ή να πηγαίνει σε κάποιο εστιατόριο ή καφέ και να τον κερνούν….


Αν δεχτεί το κέρασμα μια φορά δε θα είναι τζαμπατζής, αν όμως του γίνει συνήθεια, τότε ίσως η ταμπέλα του “τζαμπατζή” να του πήγαινε γάντι….


Όσο για το “Δεν πληρώνω” είναι ένα κοινωνικό κίνημα που γεννήθηκε από ανάγκη και όχι από ευχαρίστηση και καλό θα ήταν οι πολιτικοί μας να εξετάσουν σοβαρά  τα αίτια που το  προκάλεσαν και να τα αντιμετωπίσουν προς όφελος των πολιτών  και όχι των ψυχρών δημοσιονομικών αριθμών που επιβάλλει η τρόικα, η οποία συν της άλλης μας καλεί να πουλήσουμε κρατική περιουσία ….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button