Ειδήσεις

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Π.Α.ΜΕ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Μήνυμα γενικού ξεσηκωμού για 24ωρη απεργία στις 18 Φλεβάρη, στέλνουν σήμερα οι διαδηλωτές που          συμμετείχαν    στα συλλαλητήρια σε δεκάδες         πόλεις της χώρας και στην Ξάνθη, καταδικάζοντας το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ για να θωρακίσει τον νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξει τον δρόμο στα επόμενα χτυπήματα στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Την ομιλία στην συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στην Ξάνθη έκανε η Ρόιδου Παναγιώτα, πρόεδρος της Ένωσης Ιδ. Υπαλλήλων και Εμπορ/λων Ν. Ξάνθης και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΞ, καταγγέλλοντας το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ ότι είναι η επανανομοθέτηση με επιθετική μορφή του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ (νόμου Κατρούγκαλου), που ανοίγει το δρόμο για τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. Οι δικαστικές προσφυγές χιλιάδων συνταξιούχων έρχονται με το νόμο της ΝΔ να ενταφιαστούν. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου, όπως υποσχόταν προεκλογικά εμπαίζοντας τους συνταξιούχους, αλλά τον θωρακίζει νομικά κι επιχειρεί να τον εφαρμόσει με ταχύτητα.

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως και παρεμβάσεις σε SUPER MARKETS, και αλυσίδες καταστημάτων.

Με τις σημερινή συγκέντρωση, εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι, γυναίκες έστειλαν το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα μπροστά και στην κρίσιμη μάχη της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 18 Φλεβάρη. Ήδη έχουν παρθεί αποφάσεις από δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, όπως αυτό της Αθήνας, από την ΑΔΕΔΥ, αλλά αρνήθηκε να πάρει η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης σε συνεδρίαση της (απόφαση για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία), πριν μια εβδομάδα, αναμένοντας ραπόρτο από την συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Ήδη τις επόμενες μέρες οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων στο ΕΚΞ, θα επανακαταθέσουν το θέμα της προκήρυξης για απεργία στις 18 Φλεβάρη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία του Νομού να πάρουν την υπόθεση της προπαγάνδισης, της ενημέρωσης, της οργάνωσης της απεργίας στα χέρια τους τις επόμενες μέρες.

 

 

Γραμματεία  ΞΑΝΘΗΣ  του Π.Α.ΜΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button