Ειδήσεις

Κατάρτιση Μητρώου ευάλωτων πολιτών για την προστασία της ζωής και της υγείας τους

Στο πλαίσιο των δράσεων, του Δήμου Ξάνθης, για την οργανωμένη, προληπτική απομάκρυνση πολιτών, από περιοχή που τεκμηριωμένα εκτιμάται ότι απειλείται από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να παρέχουν τα στοιχεία τους στον Δήμο Ξάνθης, προκειμένου να ενταχθούν στο Μητρώο των ατόμων που ανήκουν σε Ευάλωτες Ομάδες (ΑμεΑ, υπερήλικες κλπ.), ιδιαίτερα αν ζουν  σε κατοικίες που συνορεύουν με δάση ή δασικές εκτάσεις.

Σκοπός της κατάρτισης του  Μητρώου είναι η έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών που θα ενταχθούν σε αυτό, για τους τρόπους άμεσης και ασφαλούς απομάκρυνσής τους σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς, ή οποιουδήποτε άλλου φυσικού φαινομένου, ή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων της Πολιτείας, για την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών.

Οι συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και επιθυμούν την ένταξή τους στο  Μητρώο καλούνται να συμπληρώσουν την αντίστοιχη Αίτηση/Υπεύθυνη Δήλωση προς το Δήμο Ξάνθης και να την υποβάλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: pol.prostasia@cityofxanthi.grή να την καταθέσουν στο πρωτόκολλο του Δήμου Ξάνθης στο κτίριο του Δημαρχείου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η σχετική αίτηση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης  στη διεύθυνση https://www.cityofxanthi.gr/dimotes/prostasiaκαι υπάρχει η δυνατότητα  να παραλειφθεί από το γραφείο του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, στην πλατεία Διοικητηρίου, στο Κτίριο της Στέγης Πολιτισμού “Κωνσταντίνος Μπένης” του Δήμου Ξάνθης (Δημοτικό Αμφιθέατρο) στον 5ο όροφο, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από τις  10:00 το πρωί, έως τις 13:00 το μεσημέρι.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε  με τον υπάλληλο του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Καρακατσάνη στο τηλ. 25410 20094.

Διευκρινίζεται ότι ο Δήμος Ξάνθης – Υπεύθυνος Επεξεργασίας, αποδίδει μεγάλη σημασία στη σύννομη και ασφαλή επεξεργασία όλων των  προσωπικών δεδομένων, η οποία και διενεργείται με πιστή τήρηση των αρχών προστασίας προσωπικών δεδομένων, τις οποίες επιβάλλει ο Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (GDPR).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button