«Ούτε τα Χριστούγεννα είναι αρκετά να σταματήσουν το αίμα….»

Δεν ξέρω κατά πόσο τη ραθυμία των Χριστουγέννων μπορεί να την ταράξει ένα τραγικό γεγονός που μπορεί να μην εκτυλίσσεται στη γειτονιά μας αλλά στη γη που γεννήθηκε ο Χριστός…..

Δεν ξέρω κατά πόσο τη ραθυμία των Χριστουγέννων μπορεί να την ταράξει  ένα τραγικό γεγονός που μπορεί να μην εκτυλίσσεται στη γειτονιά μας αλλά στη γη που γεννήθηκε ο Χριστός…..


Όμως στη φλεγόμενη γη της Παλαιστίνης έχουμε ακόμη μια εκατόμβη νεκρών….


Το λουτρό αίματος που ρέει άφθονο εδώ και δεκαετίες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και στη Λωρίδα της Γάζας φαίνεται να μην ταράζει και  να μην συγκινεί κανέναν από τους ηγέτες τους πλανήτη που θέλουν να καθορίζουν και να κατευθύνουν τις τύχες των λαών …..


Σε μια περίοδο που η γέννηση του θεανθρώπου ήρθε για να φέρει την ελπίδα και την πίστη για ένα καλύτερο αύριο σε τούτη τη γη, να φέρει την αγάπη στις καρδιές των ανθρώπων και να τις κάνει να αναθαρρέψουν για λίγο, ανθρώπινες πράξεις άνευ λογικής και συναισθήματος ξαναγυρίζουν πίσω στην απαισιοδοξία και στην κατήφεια τον κόσμο……


 


Γιορτάσαμε τα Χριστούγεννα, καλύψαμε τις υλικές μας ανάγκες κατά το δοκούν και το δύναται, ωστόσο η ψυχή  μας και η καρδιά μας, το μυαλό μας ,   διακατέχονται από ένα κενό, από μια αγωνία, από φόβο και άγχος για το αβέβαιο, όχι μακρινό αλλά κοντινό αύριο…..


Με τόσα που βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας πώς να αισθανθεί κανείς σιγουριά και αισιοδοξία …..;


Πώς μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο όταν, ρέει άφθονο το αίμα καθημερινά και ουσιαστικώς και μεταφορικώς…..;


Τα πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά παιχνίδια , τα παιχνίδια ολέθρου και καταστροφής στη Μέση Ανατολή  κάνουν ακόμη και τους πιο αισιόδοξους ανθρώπους να ριγούν και να δηλώνουν έτοιμοι για το χειρότερο που θα έρθει…..


Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως τα τύμπανα του πολέμου άρχισαν και πάλι να χτυπούν δυνατά…..


Τα τύμπανα ένας παγκοσμίου πολέμου πιο συγκεκριμένα και να δηλώνουν πως έρχονται μαύρες μέρες για τους κατοίκους της γης…..


Μήπως τα τελευταία χρόνια δεν εξελίσσεται ένας ακήρυχτος και αόρατος  διεθνής πόλεμος σε όλα τα επίπεδα, και δη στο οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο…..;


Είδατε πόσο πήρε τα πάνω της η τιμή του πετρελαίου, μετά το τελευταίο αυτό λουτρό αίματος….;


Σταμάτησε η κατρακύλα του μαύρου χρυσού, και άρχισε η κατρακύλα της ειρήνης και σταθερότητας στον κόσμο….


 


Η υστερία των τελευταίων μηνών που έχει καταλάβει όλους τους ανθρώπους για την οικονομική ύφεση, δεν είναι  η συνέπεια ενός τέτοιου πολέμου…..;


Οι χιλιάδες απολύσεις και οι προβλέψεις για εκατομμύρια θέσεις ανεργίας μέσα στα επόμενα δυο χρόνια δεν αποτελούν  παράπλευρες απώλειες του ακήρυχτου και αόρατου αυτού παγκόσμιου πολέμου…..;


Καλά απορώ με τον εαυτό μου που από την υπέρτατη αισιοδοξία, πέρασε στην απέναντι  πλευρά , στη μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα…..


Λένε πώς οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν…..


Αφού οι λαοί τους εκλέγουν, ας φρόντιζαν να έκαναν και τις πιο σωστές επιλογές….


Ας είχαν το μυαλό και τη θέληση να το θέσουν σε λειτουργία, αν και ποτέ δεν είναι αργά……


Μας χωρίζουν μόλις δυο μέρες από το 2009 και οι προβλέψεις είναι ακόμη πιο δυσοίωνες….


Πολλοί θα πουν ότι δεν είναι στο χέρι των απλών ανθρώπων να ανατρέψουν τα κακώς κείμενα της χώρας μας και του πλανήτη γη γενικά…..


Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η αλήθεια……


Όμως πάντα θα υπάρχει ένα μεγάλο αλλά, αρκεί βέβαια να το συνειδητοποιήσουμε όλοι  και μάλιστα σε κοινό χρονικό διάστημα…..


 


Αν μας έχει συγκλονίσει και προβληματίσει η τελευταία εκατόμβη νεκρών, περίπου 300 αθώες ψυχές, τόσο ώστε να βγούμε από τη Χριστουγεννιάτικη ραθυμία και να στρέψουμε το βλέμμα μας με οργή στους δυνατούς της γης, έστω και νοερά αυτό θα είναι κάτι……


Το ζήτημα είναι να ξυπνήσουμε όλοι μας από το λήθαργο της υποτιθέμενης καλοπέρασης και της βολής μας  και να ρίξουμε το βλέμμα στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, είτε αυτή βρίσκεται στα δικά μας γεωγραφικά όρια, είτε όχι……


Οι ευχές των ημερών για Χρόνια πολλά από μόνες δεν αρκούν, θα πρέπει να συνοδεύονται και από πράξεις, για να έχουμε και χρόνια καλά…..


Γιατί αλίμονό μας αν συνεχίσει να ηχεί στα αυτάκια μας το κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα…..   


 


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button