“Κάποια στιγμή πρέπει να σταματάμε. Το τέλος το ορίζουμε εμείς”

Επανέλαβε τη δήλωση του ο Γιάννης Χρηστίδης, πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ξάνθης, σχετικά με την αποχώρηση του από τα τοπικά πολιτικά πράγματα, μετά από 16 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης με τα κοινά, εκλεγμένος επί τέσσερις τετραετίες, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, πρόεδρος σε μεγάλα νομικά πρόσωπα και άλλες αρμοδιότητες, θεωρεί ότι είναι αρκετα. “Πρέπει ο καθείς να παίρνει την απόφαση του και κάποια στιγμή να σταματά. Αυτός ήταν και ο λόγος που και εγω σταμάτησα.

Επανέλαβε τη δήλωση του ο Γιάννης Χρηστίδης, πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ξάνθης, σχετικά με την αποχώρηση του από τα τοπικά πολιτικά πράγματα, μετά από 16 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης με τα κοινά, εκλεγμένος επί τέσσερις τετραετίες, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, πρόεδρος σε μεγάλα νομικά πρόσωπα και άλλες αρμοδιότητες, θεωρεί ότι είναι αρκετα. “Πρέπει ο καθείς να παίρνει την απόφαση του και κάποια στιγμή να σταματά. Αυτός ήταν και ο λόγος που και εγω σταμάτησα. Αυτό δεν σημαίνει ότι συνταξιοδοτήθηκα από τα κοινωνικά πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Κλείνει ένα κεφάλαιο και συνεχίζω τις δραστηριότητες σε άλλα δρώμενα, είτε πολιτικά, είτε πολιτιστικά. Επέλεξα ότι τα 16 χρόνια προσφοράς ήταν αρκετά και ο καθένας ας κρίνει ποια ήταν η προσφορά μου. Και έτσι αποφάσισα να μην βάλω υποψηφιότητα”.

Τονίζει  ότι τώρα που είναι έξω από τη διοίκηση του δήμου, βλέπει διαφορετικά τα πράγματα.

Αναφερόμενος στη δύσκολη οικονομική συγκυρία λέει ότι θέλει υπερπροσπάθεια για να υπερκεραστούν αυτά.

Μιλώντας για τον Καλλικράτη, τόνισε ότι στην παρούσα δύσκολη κατάσταση λειτουργεί ανασταλτικά στο δήμο και το απέδωσε στην προχειρότητα, τα δεινά που βγαίνουν και φυσικά δεν δόθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι για τις νέες αρμοδιότητες του δήμου. Είναι δύσκολο γιατί οι πολίτες απαιτούν από το δήμο και αυτός αδυνατεί να ανταποκριθεί και πρέπει να λειτουργήσει βάση αυτών των πόρων που διαθέτει.

 

Πολιτικά έχει αποστρατευτεί;

Δηλώνει κάθετα όχι. Είναι αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ και ασχολείται με το κόμμα της ΝΔ σε τοπικό επίπεδο. Δηλώνει ότι για αυτόν έκλεισε το κεφάλαιο τοπική αυτοδιοίκηση, με την έννοια ότι συμετείχε μέχρι τώρα, πρόσφερε ότι πρόσφερε και δεν συμμετέχει πλέον αλλά δεν έπαψε να ασχολείται με τα κοινά.

 

ΝΟΔΕ

Αναφερόμενος στη ΝΟΔΕ σημείωσε ότι η νέα διοίκηση μετά τις κομματικές αρχαιρεσίες παρέλαβε ένα κόμμα με πολύ μικρό ποσοστό στον νομό. Αυτό κατά την άποψη του σημαίνει ότι πέρα από το γεγονός ότι πανελλαδικά οι πολίτες τιμώρησαν την ΝΔ και την έστειλαν στην αντιπολίτευση, τοπικά δεν είχε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ξανθιωτών. Υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με τους συμπολίτες Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, οι οποίοι έδωσαν τα μεγαλύτερα δυνατά ποσοστά στο ΠΑΣΟΚ τοπικά. Η ΝΟΔΕ Ξάνθης προσπάθησε και προσπαθεί να αποκαταστήσει αυτή την εμπιστοσύνη μεταξύ των ψηφοφόρων και του κόμματος στην Ξάνθη. Η προσπάθεια αυτή εστιάζεται στην ύπαρξη της ελπίδας στο πρόσωπο του ντώνη Σαμαρά του νέου προέδρου του κόμματος και κατά την άποψη του είναι η μοναδική ελπίδα και εκεί εστιάζεται η πρόσπαθεια του κόμματος.

 

Το Τοπικό ΠΑΣΟΚ πώς το βλέπετε;

“Όπως είναι όλο το ΠΑΣΟΚ στην υπόλοιπη Ελλάδα. Έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στο να βγει και να μιλήσει στην κοινωνία. Ο λόγος είναι ότι έδωσε ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο, όπως εκείνο το περίφημο “λεφτά υπάρχουν”. Μοιραία είναι πολύ δύσκολη η θέση του τοπικού ΠΑΣΟΚ να βγεί στον κόσμο και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Τι να πεί το τοπικό ΠΑΣΟΚ; Ότι κλείνουν στρατόπεδα, εργοστάσια;  Φτάσαμε δηλαδή σε ένα σημείο να έχουμε τη μεγαλύτερη ανεργία”.

 

Σχέση ΝΔ με το τοπικό ΛΑ.ΟΣ,

με δεδομένα τα δεξιά ανοίγματα

του Αντώνη Σαμαρά

Απαντώντας στο ερώτημα αν αυτό γίνεται στην προσπάθεια να αποσπάσει ψήφους από τον Γ. Καρατζαφέρη, ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοια προσπάθεια και αυτή εστιάζεται προς όλες τις κατευθύνσεις, τονίζοντας ότι το κόμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού έχει δική του φιλοσοφία, με την οποία το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφωνεί. “Στήριξε το μνημόνιο ενώ εμείς ήμασταν εξ αρχής αντίθετοι έτσι όπως αυτό διαμορφώθηκε και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν γνώριζαν τι ψήφιζαν”.

Αναφέρθηκε ότι αν ο Ελληνικός Λαός δώσει την αυτοδυναμία στην ΝΔ, θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο και θα βάλει σε νέες βάσεις κάποια πράγματα. “Πέρασαν τα χρόνια των διαχωριστικών γραμμών”.

 

Βλέπετε εκλογές;

“Βλέπω αδιέξοδα. Δεν βλέπω να αντέχει η Κυβέρνηση το βάρος των προβλημάτων που και αυτή συνέβαλε στην ύπαρξη τους”.

Τονίζει ότι οι εκλογές δεν θα λύσουν το πρόβλημα, όμως πρέπει να υπάρχει μία ισχυρή Κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους.

 

Συναίνεση;

Συμφωνεί με την ύπαρξη αυτής αλλά με τη λογική ότι θα εισακούγονται όλες οι απόψεις. “Δεν μπορείς να συναινείς με κάτι που δεν συμφωνείς. Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή με το σκεπτικό ότι δεν τα επιβάλλει όλα η τρόικα αλλά κάποια πράγματα είναι επιλογές της Κυβέρνησης”

 

Είναι νομιμοποιημένη να λειτουργεί

η Κυβέρνηση κατ αυτόν τον τρόπο;

“Σύμφωνα με αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά όχι, δεν είναι”.

Συνεχίζοντας ο Γ. Χρηστίδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση πήρε μία λαϊκή εντολή σύμφωνα με τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις και εφαρμόζει ακριβώς τα αντίθετα. “Όταν ο Καραμανλής μιλούσε για πάγωμα των μισθών, αυτοί έλεγαν ότι είναι απαράδεκτο το πάγωμα των μισθών. Βλέπουμε στην πράξη όχι μόνο πάγωμα των μισθών αλλά και μείωση των μισθών και των συντάξεων και των πάντων. Άρα η εντολή που πήρε από τον λαό το ΠΑΣΟΚ ήταν διαφορετική”.

 

Δημοτική τοπική οργάνωση ΝΔΔήμου Μύκης. Είναι “φούσκα”;

“Όχι δεν είναι ούτε αέρας, ούτε φούσκα”. Συνεχίζοντας είπε ότι υπάρχουν συμπολίτες μουσουλμάνοι του δήμου Μύκης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται κομματικά. Είναι πολύ σημαντικό με την έννοια ότι η ΝΔ δεν είχε τοπική οργάνωση στον Δήμο Μύκης. “Καταφέραμε λοιπόν σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει πολύ σύντομα μία τοπική επιτροπή με μέλη της τοπικής κοινωνίας. Τα ονόματα έχουν ανακοινωθεί στο διαδίκτυο. Δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και κοινωνικά στην περιοχή. Υπάρχουν και γραφεία τα οποία πολύ σύντομα θα εγκαινιάσουμε με την πρώτη ευκαιρία. Δείγμα του ότι η Τοπική Επιτροπή του δήμου Μύκης εργάζεται είναι οι τελευταίες προτάσεις που έχουν σταλεί στα κεντρικά του κόμματος για το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο ετοιμάζεται και είναι καθαρά προτάσεις που αφορούν την περιοχή”.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button