Σ. Ξυνίδης « δε θα επιτρέψουμε πολιτικό πλιάτσικο….»

«Έχω την αίσθηση ότι είναι ένα κλίμα που πάει να διαμορφωθεί με κάποιους που νομίζουν ότι επειδή βρισκόμαστε υπό την πίεση αυτής της κατάστασης της χρεοκοπίας της χώρας και των μέτρων που αναγκαζόμαστε να πάρουμε κάθε μέρα ότι δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε το πολιτικό μας έργο και ότι θα κάνουμε πολιτικό πλιάτσικο σε όλη αυτή μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα.

«Έχω την αίσθηση ότι είναι ένα κλίμα που πάει να διαμορφωθεί με κάποιους που νομίζουν ότι επειδή βρισκόμαστε υπό την πίεση αυτής της κατάστασης της χρεοκοπίας της χώρας και των μέτρων που αναγκαζόμαστε να πάρουμε κάθε μέρα ότι δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε το πολιτικό μας έργο και ότι θα κάνουμε πολιτικό πλιάτσικο σε όλη αυτή μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα. Αυτό το πράγμα προφανώς πολιτικά δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι αυτός όλος ο κόπος ο οποίος έχει υπάρξει από πλευράς κυβέρνησης και της παράταξής μας αυτούς του πέντε μήνες να απαξιωθεί», επεσήμανε με έμφαση ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Ξάνθης, Σωκράτης Ξυνίδης στο περιθώριο της εκδήλωσης της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης με ομιλητή τον κ. Φλωρίδη, την περασμένη Κυριακή.


Ο κ. Ξυνίδη μιλώντας στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης έσπευσε να αμυνθεί του κυβερνητικού έργου, τονίζοντας ότι παρόλη την προσπάθεια για την έξοδο από την οικονομική κρίση, η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στην υλοποίηση του προγράμματός της.


Μάλιστα θέλοντας να βάλει τέλος σε όλη τη φιλολογία γύρω από το σχέδιο Καλλικράτης, τόνισε ότι προχωρά κανονικά, 16 νομοσχέδια που είναι σχετικά με το πρόγρμαμμα είναι έτοιμα, ενώ οι κοινωνικές ζυμώσεις και διαβουλεύσεις συνεχίζονται και οι εκλογές θα γίνουν όπως ορίστηκε τον ερχόμενο Νοέμβριο με το νέο σχήμα και το νέο εκλογικό νόμο.


Παράλληλα προχώρησε στην επιγραμματική αναφορά και μιας σειράς άλλων ενεργειών που έχουν γίνει και αφορούν στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο για μια πραγματική αναδιανομή του πλούτου.


Ο Σωκράτης Ξυνίδης απαντώντας σε όλες εκείνες της φωνές που επισημαίνουν ότι τη νύφη των πληρώνει πάντα οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, παραδέχτηκε ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε ευκρινής χάρτης των φοροδοτών με αποτέλεσμα να αδικούνται ως συνήθως η παραπάνω κατηγορία των πολιτών, καθώς για τις υπόλοιπες κατηγορίες ο χώρος είναι αρκετά θολός και άγνωστος για τους εισπρακτικούς μηχανισμούς.


«Μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο προχωρούμε στην αποτύπωση και στην αναδιοργάνωση ελέγχου και φοροεισπρακτικών μηχανισμών , αυτό είναι και το στοίχημα για το οποίο θα κριθούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Επίσης αναφέρθηκε στηναξιοκρατία στις προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, στο νόμο για τα Δάση και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στις Διατάξεις για τη Στατιστική Υπηρεσία, για την Ιθαγένεια, για το Αυτοδιοίκητο των Δικαστηρίων, για τη Διοίκηση στο Διαδίκτυο, την Τροποποίηση του Υπαλληλικού Κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων, τις ανακοινώσεις για την εκπαίδευση, τους Δανειολήπτες και τον Τειρεσία.


Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε για άλλη μια φορά την πλατφόρμα της κυβέρνησης και του Κινήματος, το τρίπτυχο Σταθερότητα-Ανάπτυξη-Κοινωνική Δικαιοσύνη και Διαφάνεια για το οποίο και θα κριθούν από το λαό.


«Δεν αισθανόμαστε απολογούμενοι, δεν αισθανόμαστε στριμωγμένοι, δεν είμαστε απαισιόδοξοι. Αντιθέτως είμαστε σε πλήρη εγρήγορση με πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος με πλήρη υπευθυνότητα σε αυτό το οποίο κάνουμε και θα το καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε γιατί δεν πρόκειται να μπορέσουμε να δεχθούμε ότι στα δικά μας χέρια αυτή  η χώρα θα πτωχεύσει», ήταν το μήνυμα που έστειλε στους πολίτες ο Σωκράτης Ξυνίδης.


Σημειώνοντας παράλληλα πως οι συνθήκες είναι δύσκολες και πιεστικές για όλους, «σήμερα δε θα ήθελε να είναι κανείς υπουργός ή βουλευτής γιατί η πίεση από τον κόσμο είναι μεγάλη και για αυτό απαιτεί ψύχραιμες και συνετές αντιδράσεις».


Τέλος αναφερόμενος σε τοπικά ζητήματα και κυρίως στο θέμα της ΣΕΚΑΠ, σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας εξορθολογισμός και ένας περιορισμός της σπατάλης, με την εταιρεία να επαναπροσδιορίζει τη θέση της στην αγορά. «Σα Βουλευτής είμαι στο πλευρό της νέας διοίκησης ακόμη και σε δύσκολες αποφάσεις», ανέφερε τονίζοντας ότι ίσως χρειαστεί να πάνε και σε επιλογές που ενδεχομένως και να πληγώσουν προκειμένου να επιτευχθεί η εξυγίανση της εταιρείας.


Μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά « η ΣΕΚΑΠ δεν μπορεί να είναι το μαγαζί του πολιτικού κόσμου που θα εξυπηρετεί την εκλογική πελατεία , αλλά μια επιχείρηση με όρους αγοράς».


Τέλος σε ότι αφορά για την κάθαρση και απόδοση ευθυνών για το κλείσιμο της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή προέχουν άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την έξοδο της χώρας από την κρίση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα υπάρξει αναζήτηση και απόδοση ευθυνών για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος που δόθηκε για την εξυγίανση των παραπάνω συνεταιριστικών εργοστασίων, που τελικά έκλεισαν επί κυβέρνησης Ν.Δ.


 


                                                                         Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button