“Ανάπτυξη Γυναικείας Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας συγχρηματοδοτούμενης από το ΕΚΤ στο πλαίσιο των ΠΕΠ”

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Δημήτρη Σταμάτη, ώστε να επωφεληθεί ο κατά το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός γυναικών επιχειρηματιών, αυξάνεται από 1 εκ. ευρώ, που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός, σε περίπου 11 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός της δράσης “Ανάπτυξη γυναικείας Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας συγχρηματοδοτούμενης από το ΕΚΤ στο πλαίσιο των ΠΕΠ”, που υλοποιείται στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, με τελικό δικαιούχο τον ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε.

   Μετά  από συντονισμένες ενέργειες  του  Γενικού Γραμματέα  της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης  κ. Δημήτρη Σταμάτη, ώστε να επωφεληθεί ο κατά το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός γυναικών επιχειρηματιών,  αυξάνεται από 1 εκ. ευρώ, που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός, σε περίπου 11 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός της δράσης “Ανάπτυξη γυναικείας Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας συγχρηματοδοτούμενης από το ΕΚΤ στο πλαίσιο των ΠΕΠ”, που υλοποιείται στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ,  με τελικό δικαιούχο τον ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε.

 

   Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος και των απαιτούμενων αναγκών για την ανάπτυξη γυναικείων επιχειρήσεων η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. προβαίνει στην αύξηση του αρχικού προϋπολογισμού (από 1 εκατ. ευρώ ανέρχεται πλέον  στα 10.890.000 εκ. ευρώ) για να καλύψει το σύνολο των  επιχειρησιακών σχεδίων που δύναται να εγκριθούν στη δράση. Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη δράση, όπου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έληξε στις 5-11-2007  υποβλήθηκαν 1670 επιχειρησιακά σχέδια.  Η διαδικασία αξιολόγησης των υποβληθέντων επιχειρησιακών σχεδίων βρίσκεται στην τελευταία φάση και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούν να ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα και η ένταξη μεγάλου αριθμού γυναικών επιχειρηματιών στην συγκεκριμένη δράση που στοχεύει στην προώθηση της πολιτικής ίσων ευκαιριών απασχόλησης και υποστήριξης της ανάπτυξης των γυναικείων επιχειρήσεων.

 

    Η δράση “Ανάπτυξη γυναικείας Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας συγχρηματοδοτούμενης από ΕΚΤ”, υλοποιείται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά 80% και κατά 20% από Εθνικούς Πόρους, το Μέτρο 5.4 “Δράσεις Κοινωνικής Υποστήριξης” και την κατηγορία πράξης 5.4.1. “Δράσεις ανάπτυξης γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας”.

 

   Σε δήλωση του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Δημήτρης Σταμάτης, αναφέρει:

 

  “Η τόνωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την άσκηση μιας πραγματικά αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής που στηρίζει ενεργά την απασχόληση. Ο δρόμος της ανάπτυξης είναι ο δρόμος της επιχειρηματικότητας. Στις σύγχρονες οικονομίες η απασχόληση είναι άμεση συνάρτηση του βαθμού συμμετοχής όλων των πολιτών στην παραγωγική διαδικασία.

 

  Η γυναίκα σήμερα έχει ενισχύσει το ρόλο της στο κοινωνικό σύνολο. Στηρίζεται στις δυνάμεις της, βγαίνει από την απομόνωση, συνδυάζει περισσότερο αποτελεσματικά την οικογένεια με την καριέρα. Ταυτόχρονα, ενισχύει σε σημαντικό βαθμό την παραγωγική δυνατότητα της οικονομίας. 

 

  Η πολιτεία, το κράτος, έχει υποχρέωση να στηρίξει  και στηρίζει ενεργά τις προσπάθειες για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.   

 

  Οι  δομές της κεντρικής διοίκησης και της περιφερειακής διοίκησης έχουν διαμορφωθεί σήμερα έτσι ώστε να επιτύχουμε σταδιακά και με βήμα βήμα προσέγγιση τον κύριο στόχο της άρσης οποιουδήποτε αποκλεισμού των γυναικών από τις ευκαιρίες απασχόλησης, ενδυναμώνοντας και ενισχύοντας όλες εκείνες τις προσπάθειες που συντελούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε αυτήν την κατεύθυνση”. 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button