Το τρίτο μάτι

*Περιοδεία θα πραγματοποιήσει στην ΑΜ-Θ στις 5 και 6 Απρίλη η Γενική Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

*Περιοδεία θα πραγματοποιήσει στην ΑΜ-Θ στις 5 και 6 Απρίλη η Γενική Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


Στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας η κ. Παπαρήγα θα μιλήσει σε ανοιχτές συγκεντρώσεις στην Αλεξ/πολη το Σάββατο 5 Απριλίου στι 8 το βράδυ μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξ/πολης και την Κυριακή στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καβάλας. Ν. Ζαμπουνίδης: “Η διοικητική μεταρρύθμιση που προωθείται δεν δίνει τη διαφορετική προοπτική για περιφερειακή ανάπτυξη…” 


 



*”Δε γίνεται η μεγάλη μεταρρύθμιση που θα έδινε τη διαφορετική προοπτική στην περιφερειακή ανάπτυξη…”, ανέφερε σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ. ο νομάρχης Έβρου, Νίκος Ζαμπουνίδης, σχολιάζοντας δημοσίευμα του “Βήματος” της Κυριακής που αναφερόταν στην διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας και στις συνενώσεις νομαρχιών και δήμων.


“Εμείς προτείναμε την αυτοκατάργησή μας προκειμένου να περάσουμε σε μεγαλύτερα αυτοδιοικητικά σχήματα, σε επίπεδο Περιφέρειας”, συμπλήρωσε ο κ. Ζαμπουνίδης, τονίζοντας ότι “εκείνο που θα έκανε την ουσιαστική διαφορά θα ήταν να εκλέγεται ο Περιφερειάρχης, που σήμερα, ως διορισμένο πρόσωπο, παραμένει να είναι το μακρύ χέρι του κράτους”. 


 



*Διπλωματικός πυρετός επικρατεί για την ονομασία της ΠΓΔΜ ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, την Τέταρτη, στο Βουκουρέστι.


Η ελληνική Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να θέσει βέτο στην ένταξη της FYROM στη Βορειοατλαντική Συμμαχία εάν δεν υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή ονομασία για όλες τις χρήσεις, όπως κατ’ επανάληψη έχουν τονίσει τόσο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όσο και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μάλιστα διεμήνυσε ότι η Ελλάδα ούτε δέχεται, ούτε εκτελεί εντολές.


Έντονη εξάλλου, ήταν η αντίδραση της Αθήνας που προχώρησε σε διαβήματα μετά την ανάρτηση αφίσας στους δρόμους των Σκοπίων που απεικονίζει την ελληνική σημαία και ο σταυρός έχει αντικατασταθεί από το σύμβολο της σβάστικας.


Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ εντείνουν τις πιέσεις για άμεση λύση στο Σκοπιανό και συμφωνά με πληροφορίες δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε κάποια κίνηση στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. 


 



*Ο βουλευτής Παναγιώτης Σγουρίδης (ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ξάνθης) βρίσκεται στη Μασαχουσέτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Βοστώνη μέχρι την Τρίτη 8 Απριλίου 2008, προκειμένου να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 1821.      


Σχετικά Άρθρα

Back to top button