Το τρίτο μάτι

Τα ΔΣ της ATEbank και των θυγατρικών της εταιριών ΕΛΒΙΖ και ΣΕΒΑΘ αποφάσισαν την πώληση 309.810 μετοχών (97,12%) της Εταιρίας ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ “ΡΟΔΟΠΗ”, στην Εταιρία ΤΥΡΑΣ, έναντι συνολικού τιμήματος 5.111.865 ευρώ (16,5 ευρώ/μετοχή).

*Τα ΔΣ της ATEbank και των θυγατρικών της εταιριών ΕΛΒΙΖ και ΣΕΒΑΘ αποφάσισαν την πώληση 309.810 μετοχών (97,12%) της Εταιρίας ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ “ΡΟΔΟΠΗ”, στην Εταιρία ΤΥΡΑΣ, έναντι συνολικού τιμήματος 5.111.865 ευρώ (16,5 ευρώ/μετοχή).


Η ATEbank πούλησε 223.600 μετοχές (ποσοστό 70,09%)



fΠερίπου 200.000 υπογραφές υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το Ασφαλιστικό έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα από τα εργατικά συνδικάτα.


Ο εκπρόσωπος; Τύπου της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης σημείωσε ότι κύριο χαρακτηριστικό της όλης πρωτοβουλίας είναι η προθυμία των εργαζομένων να υπογράψουν για το δημοψήφισμα.


“Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι έχουν έμπρακτα διατυπώσει τη ριζική τους αντίθεση στο ασφαλιστικό νομοθέτημα που θα ψηφιστεί στη Βουλή και αγωνίζονται για την ακύρωσή του” σημείωσε.



fΤην παράταση της προθεσμίας υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, με ημερομηνία λήξης την 26η Μαρτίου 2008, μέχρι και την 28η Μαρτίου 2008, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.


Η υποβολή των περιοδικών δηλώσεων θα γίνει αποκλειστικά στην αρμόδια ΔΟΥ με ταυτόχρονη καταβολή του οφειλόμενου ποσού.


 


*Η εξ αναβολής εκδήλωση δενδροφύτευσης που είχε προγραμματιστεί για την 21η Μαρτίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί στο χώρο της Εκτενεπόλ, βόρεια από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.


Η εκδήλωση υλοποιείται από τη Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης σε συνεργασία με τον πολιτιστικό καρναβαλικό σύλλογο των “Εξερευνητών” Ξάνθης.



fΤην 24-03-2008 και ώρα 00.05′, από άνδρες της ΟΠΚΕ της Α.Δ.Ξάνθης, συνελήφθη 27χρονος κάτοικος Ξάνθης διότι κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΚΟΣΥΝΘΟΣ – ΣΜΙΝΘΗ για τοπικό πρωτάθλημα β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας, που διεξήχθη την 23-03-2008 στο γήπεδο της Νεάπολης Ξάνθης, δράστης ποδοσφαιριστής ομάδας ΚΟΣΥΝΘΟΥ διεφώνησε με απόφαση διαιτητή αγώνος και κτύπησε αυτόν με το κεφάλι στο πρόσωπο προκαλώντας του σωματικές βλάβες.


Ο Δράστης την 26-03-2008 καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης σε φυλάκιση 6 μηνών για την πράξη του αυτή και οδηγήθηκε στις Δικαστικές Φυλακές Κομοτηνής για έκτιση της επιβληθείσας ποινής.


Επίσης στον ίδιο δράστη επεβλήθη και παρεπόμενη ποινή της παρακολούθησης και συμμετοχής σε αθλητικές συναντήσεις, στις οποίες συμμετείχε η ποδοσφαιρική ομάδα του ΚΟΣΥΝΘΟΥ για χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά την έκτιση της ποινής του.


 



*Διαφωνεί με τις ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, σύμφωνα με έρευνα της ΑΛΚΟ, που έγινε για λογαριασμό της ΓΣΕΕ το τριήμερο 17 έως 20 Μαρτίου. Ειδικότερα, 8 στους 10 απάντησαν ότι θεωρούν λάθος την αύξηση του ορίου ηλικίας για τις γυναίκες, ενώ κρίνουν αρνητικά την αλλαγή στις επικουρικές συντάξεις. Την ίδια ώρα αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, για να αποτρέψουν την ένταξη του ταμείου τους στο ΙΚΑ, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η σχετική διάταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου είναι παράνομη. 


  Γυναίκες και νέοι αντίθετοι με τις ρυθμίσεις  Περισσότερο οι γυναίκες και οι νέοι μέχρι 24 ετών κρίνουν αρνητικά το νομοσχέδιο του Ασφαλιστικού. 


Συμφωνά με τηλεφωνική δημοσκόπηση της ALKO που διεξήχθη για λογαριασμό της ΓΣΕΕ σε δείγμα 1200 ατόμων οι ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού, βαθμολογούνται με 3,76 με άριστα το 10. 


Οι άνδρες βαθμολογούν με 4,12 τα μέτρα, οι γυναίκες με 3,41 και οι το χαμηλότερο βαθμό βάζουν οι νέοι 18 έως 24 ετών 3,04. 


Παράλληλα εννέα στους δέκα ερωτηθέντες ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button