“Κάθε πιστός είναι πιστός στις θρησκευτικές του αντιλήψεις και δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως “γκιαούρης”

Τόσο από τον έντυπο όσο και από τον ηλεκτρονικό τύπο είδε το φως της δημοσιότητας μια συνάντηση παραγόντων της μειονότητας η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την προεκλογική περίοδο, με συμμετοχή των μουσουλμάνων υποψηφίων βουλευτών του Νομού Ξάνθης, υπό την αιγίδα του ψευδομουφτή Ξάνθης.

Τόσο από τον έντυπο όσο και από τον ηλεκτρονικό τύπο είδε το φως της δημοσιότητας μια συνάντηση παραγόντων της μειονότητας η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την προεκλογική περίοδο, με συμμετοχή των μουσουλμάνων υποψηφίων βουλευτών του Νομού Ξάνθης, υπό την αιγίδα του ψευδομουφτή Ξάνθης. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης μέλη του Συλλόγου Επιστημόνων της μειονότητας καθώς και του παρανόμου σωματείου της “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης”. Η συνάντηση είχε ως σκοπό την οργάνωση της μειονότητας προκειμένου να αναδείξει κατά τις εκλογές “Τούρκους” βουλευτές στο Νομό. Η συνάντηση δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά πρέπει να ερμηνευθεί σε συνδυασμό με την σχεδόν ταυτόχρονη παρουσία του Τούρκου Πρέσβη στην περιοχή.



Τα όσα διαδραματίστηκαν στην παραπάνω συνάντηση δεν εκπλήσσουν εκείνους που γνωρίζουν τη μειονοτική πολιτικής της “γείτονος”. Εκείνο όμως που εκπλήσσει πραγματικά είναι η λυσσαλέα επίθεση εναντίον των Χριστιανών Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι χαρακτηρίσθηκαν ως “γκιαούρηδες”, δηλαδή “άπιστοι”. Η δικαιολογία, την οποία επικαλέσθηκαν οι συμμετέχοντες στην συνάντηση, ότι δήθεν όσα ειπώθησαν ήταν ειρωνικά, καταρρέει αν κάποιος παρακολουθήσει το ύφος με το οποίο εκφράσθηκαν τα όσα υβριστικά ελέχθησαν.


Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου διακονεί με πνεύμα χριστιανικής αγάπης την υπόθεση της αλληλοκατανόησης, της ισοπολιτείας και της ενότητας στην ακριτική μας περιοχή. Είναι περιττό να ειπωθούν δημόσια όλα όσα η τοπική μας Εκκλησία πράττει υπέρ των Μουσουλμάνων συμπολιτών μας. Ο απροκατάληπτος μουσουλμάνος συμπολίτης μας γνωρίζει από μόνος του το ρόλο της τοπικής μας Εκκλησίας στην κατεύθυνση της ειρηνικής συνύπαρξης. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο μας προξένησαν πικρία και αγανάκτηση τα περί “γκιαούρηδων”. Για κάθε καλόπιστο άνθρωπο η παραπάνω φρασεολογία είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Μαρτυρεί φανατισμό, μισαλλοδοξία και σκοταδισμό. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι υβριστικές αυτές εκφράσεις εκστομίθηκαν και από δημοσιογράφο τον οποίο τα Μέσα Ενημέρωσης των Αθηνών προβάλλουν ως “απροκατάληπτο” και “προοδευτικό”.



Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού. Κάθε θρησκευτική πίστη είναι σεβαστή. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας, οι οποίοι απολαμβάνουν απόλυτη θρησκευτική ελευθερία, που δεν είναι καθόλου δεδομένη στη γειτονική χώρα που θέλει να προβάλλεται ως “Μητέρα πατρίδα”, και οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δε συμμερίζονται παρόμοιες πρακτικές και χαρακτηρισμούς. Κάθε πιστός είναι πιστός στις θρησκευτικές του αντιλήψεις και δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως “γκιαούρης”.


Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου δεν παρεμβαίνει στην πολιτική. Μένει πιστή στο Ευαγγελικό μήνυμα της αγάπης και του αλληλοσεβασμού που διδάσκει ο Χριστός για τον κάθε άνθρωπο. Αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση αυτή η αγάπη και η αποδοχή του άλλου να εκλαμβάνεται ως αδυναμία.


 ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button