Ειδήσεις

ΑΚΚΕΛ: Κλείστε επιτέλους το τουρκικό προξενείο
Ανακοίνωση ΑΚΚΕΛ

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) ήταν ίσως ο πρώτος φορέας και σίγουρα το πρώτο κόμμα που ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει υποχρέωση να κλείσει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής λόγω της τουρκικής αλητείας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Ακόμη και με την αρχή της αμοιβαιότητας το κλείσιμο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή είναι αντίδραση σε πολύ μικρότερη κλίμακα σε σχέση με την τουρκική παραβίαση. Είναι όμως μία καλή αρχική ενέργεια που θα προκαλέσει σημαντική ζημιά στο τουρκικό καθεστώς και προσωπικά στον Ερντογάν. Η ακύρωση της λειτουργίας του τεμένους του Βοτανικού και μετατροπή του χώρου σε χώρο στέγασης αστέγων θα μπορούσε να είναι η δεύτερη αντίδραση.

Ο κ. Μητσοτάκης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ κατά του τουρκικού καθεστώτος και αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας. Ποιοι εξωτερικοί παράγοντες ελέγχουν τις αντιδράσεις της κυβέρνησης; Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη πάγωσε (ή μήπως ακύρωσε;) την αγορά γαλλικών φρεγατών με αποτελεσματικά οπλικά συστήματα μαζί με γαλλική στρατιωτική υποστήριξη; Ποιοί τα ακύρωσαν; Γερμανοί, Αμερικανοί ή και οι δύο;

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button