Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τους συναδέλφους που πήραν μέρος στη χθεσινή κινητοποίηση μετά από πρωτοβουλία ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής στο Υπουργείο Παιδείας με βασικά αιτήματα: κανένας συνάδελφος να μη μείνει έξω από τους πίνακες των αναπληρωτών και να ανοίξει άμεσα ο ΟΠΣΥΔ για όλους, να μονιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλοι οι αναπληρωτές που δούλεψαν τα τελευταία χρόνια, να καταργηθεί ο νόμος 4589/19 και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που οδηγεί σε απολύσεις κα ανακύκλωση της ανεργίας.

Η χθεσινή κινητοποίηση, παρά τις δυσκολίες της καλοκαιρινής περιόδου δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι συνάδελφοι οργανώνοντας την πάλη τους μέσα από τα Σωματεία τους ενάντια στην πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ που πατώντας πάνω στο νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, πετάει στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους, τους στερεί το δικαίωμα να προσληφθούν αφού κρατάει τους πίνακες κλειδωμένους και αφαιρεί από όσους δούλεψαν τα προηγούμενα χρόνια πάνω από ένα χρόνο προϋπηρεσίας!

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως από νωρίς το Υπουργείο είχε παρατάξει τις αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν το αυτονόητο: μόνιμη και σταθερή δουλειά!
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την κ. Γκίκα, Γενική Γραμματέα Π.Ε. και Δ.Ε και ενώ οι συγκεντρωμένοι περίμεναν πάνω από 2 ώρες μέσα στη ζέστη, δε δεσμεύτηκε για για την ικανοποίηση κανενός από τα τα αιτήματα των σωματείων. Για τους πίνακες του ΟΠΣΥΔ δικαιολογία ήταν η χρονοβόρα διαδικασία να επικαιροποιηθούν. Για τη μονιμοποίηση των πάνω από 33.000 αναπληρωτών, που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων, η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα, γιατί τα οικονομικά δεν τους επιτρέπουν (!) Για τους 13 δήμους που εξαιρέθηκαν από την Υποχρεωτική Δίχρονη Προσχολική Αγωγή ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς…
Το “έργο το έχουμε ξαναδεί” με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πριν, με κυβέρνηση ΝΔ τώρα, η κοροϊδία και ο εμπαιγμός περισσεύει. Για μια ακόμα φορά ακούμε τα γνωστά: «παραλάβαμε χάος…», «δεν υπάρχουν λεφτά…», «είναι ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης…» κλπ. Φυσικά όταν είναι να προχωρήσει το αντιλαϊκό έργο τότε τα εμπόδια εξαφανίζονται και χρόνος δεν είναι εχθρός..
Για μια ακόμα φορά η ηγεσία της ΔΟΕ, οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ- ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ-ΕΡΑ-ΑΕΚΚΕ, όχι μόνο έλαμψαν δια της απουσίας τους από τη χθεσινή κινητοποίηση αλλά δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν για συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην κινητοποίηση μετά από αίτημα που έκαναν οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας!
Ένα είναι το σίγουρο!!Δεν πρέπει να δώσουμε ούτε λεπτό πίστωση χρόνου να συνεχίσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική από κει που την άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση!
Ο μόνος δρόμος είναι μέσα από τα σωματεία να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις δυναμικά, μαζί με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους στον αγώνα ώστε να μη μείνει κανείς συνάδελφος άνεργος, να μονιμοποιηθούν οι πάνω από 33 χιλιάδες αναπληρωτές, να προσλαμβάνονται οι αναπληρωτές σε μία φάση, να έχουν όλα τα σχολεία και όλα τα παιδιά τους εκπαιδευτικούς τους από την πρώτη μέρα με μόνιμη και σταθερή εργασία!!
Συνεχίζουμε ενωτικά – μαζικά – ταξικά για να κερδίσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή με δικαιώματα, για μας και τα παιδιά μας.
Όλες και όλοι,
Στο μεγάλο συλλαλητήριο των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ το Σάββατο 7/9 στις 7μ.μ. στην πλ. Αριστοτέλους.
Συμμετέχουμε με αποφάσεις στη σύσκεψη των ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών της Αττικής την Τρίτη 10/9/2019 στις 6.30μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ με στόχο την οργάνωση της πάλης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Αθήνα, 27/8/2019