Της… ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑΣ γίνεται. Μιλάμε για το δεύτερο από την επιφάνεια της Γης στρώμα, πάνω από την ατμόσφαιρα, ονομασία που ταυτίζεται με τις μεγάλες διακρίσεις
Η μια πρωτιά διαδέχεται την άλλη. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για κάποια μεγάλη διάκριση, ξεπροβάλλει κάποια μεγαλύτερη. Μαθητές, δάσκαλοι, γονείς, συγγενείς, φίλες, φίλοι, μια ανείπωτη χαρά, μια μεγάλη αγκαλιά, σαν ένα τσαμπί σταφύλι.
Ποιητικός, χαρούμενος, ανεβασμένος όσο λίγες φορές ο παπαγάλος μου ο Gabriel διάβαζε και ξαναδιάβαζε για την πολλή μεγάλη διάκριση του Ξανθιώτη μαθητή του 2ου ΓΕΛ Γιώργου Χαραλαμπίδη, μέλους της Ελληνικής αποστολής στην 51η Ολυμπιάδα Χημείας στο Παρίσι στην οποία διακρίθηκε καταλαμβάνοντας το χάλκινο μετάλλιο.
Δίπλα στα μετάλλια των Ολυμπιάδων Φυσικής των Φώτη Σιάμενου, Ζωής Τσαγγαλίδου, των φοιτητών του Δημοκρίτειου στα Μαθηματικά κάθε χρόνο με καθοδηγητή τον καθηγητή Βασίλη Παπαδόπουλο, των μαθητών της ρομποτικής ένα ακόμα με λάμψη πολλών Ηλίων.
Θερμότατα συγχαρητήρια από τον ΑΓΩΝΑ, τη στήλη, τον προσυπογράφοντα, ολάκερη την κοινωνία.
Παλικάρι μας πάντα άξιος!!!
Από κορφή σε κορφή.
Είναι κάποιες στιγμές μοναδικές.
Έρχονται από τον Ουρανό. Τον από μηχανής Θεό. Το Θεό της Ελλάδας.
Εκούσια ή ακούσια κι εμένα κι εσένα και τον αδαή και τον ενημερωμένο μας γεμίζουν περηφάνεια.
Σχετίζονται με τις Επιστήμες, τα Γράμματα, τις Τέχνες, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό.
Τις ζει ο Ουρουγουανός, φέρνοντας στο νου της Ελλάδα.
Τις ζει ο Αμερικανός, φέρνοντας στο νου την Ελλάδα.
Τις ζει ο Τζαμαϊκανός, φέρνοντας στο νου την Ελλάδα.
Τις ζουν οι Σίνες, φέρνοντας στο νου την Ελλάδα.
Τις ζουν οι Cariokas, φέρνοντας στο νου την Ελλάδα…
Τις ζούμε οι Έλληνες, φέρνοντας στο νου το Στρατηγό Μακρυγιάννη. Τα απομνημονεύματά του. Προφητικός. Διαχρονικός. Επίκαιρος. Γι αυτό γίνεται πόλεμος να μας τον βγάλουν από τη ζωή μας, τα συγγράμματά μας, τα Σχολειά μας.
Λίγες μέρες πρωτύτερα, κάποιοι συνομήλικοι του Γιώργου έκαναν την Ελλάδα πρώτη στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη.
Ο Κυριάκος Χατζηευθυμιάδης μαθητής Γ΄Λυκείου από την Αθήνα αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία Microsoft Power Point.
Ο 15χρονος Χρήστος Κιοφτετζής από την Καβάλα 9ος στην παγκόσμια κατάταξη στο Microsoft Excel και την 1η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη.
Ο 13χρονος Νίκος Σκιαδάς από την Σπάρτη κατέλαβε την 7η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Microsoft Excel Word.
Μπράβο σας παλικάρια πολλές, πάμπολλες φορές.
Στιγμές μοναδικές.
Έρχονται από τον Ουρανό; τον από μηχανής Θεό; τον Θεό της Ελλάδας;

Στέλιος Αρσενίου